Home Assistant laat je gemakkelijker dashboards maken

Op moment van schrijven gaat het om een experimentele update voor het platform.

Geschreven door

Wesley Akkerman

home assistant

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

💡 In het kort

Heb je moeite met het maken van Home Assistant dashboards? Dan is het goed om te weten dat daar nu een nieuwe tool voor beschikbaar is. Het stuk gereedschap is vooralsnog experimenteel, maar laat je in elk geval verschillende kaarten (de elementen van de interface) verslepen.

Als je moeite hebt met het zelf vormgeven van Home Assistant dashboards, dan hebben we goed nieuws. Door een recente update is dat voor alle gebruikers een stuk gemakkelijker dan voorheen. Die update introduceert namelijk tools waarmee je veel toegankelijk het dashboard kunt maken dat je voor ogen hebt.

Op moment van schrijven betreft dit nog een experimentele functie, laten de makers weten. De nieuwe tools werken gewoon met de huidige technologie achter de Home Assistant dashboards (het framework genaamd Lovelace). Je krijgt onder meer toegang tot ‘drag and drop’-functies, waarmee je verschillende interface-elementen kunt verslepen.

Zelf Home Assistant dashboards vormgeven

Die verschillende elementen zijn natuurlijk de kaarten die je in beeld hebt staan. Home Assistant dashboards die op deze manier vormgegeven worden, zijn bovendien responsief. Dat betekent dat de interface schaalt op basis van de grootte van het scherm, en er dus automatisch rekening mee houdt op welk platform je het systeem aanstuurt.

Ook krijg je toegang tot secties, die verschillende interface-elementen samenvoegt, die bij elkaar horen. Dit kunnen apparaten zijn die in dezelfde kamer staan, of onder dezelfde noemer vallen. Als je meer wil lezen over het idee achter het systeem, of de functies, dan kun je daarvoor terecht in een recent gepubliceerde blogpost over dit onderwerp.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: