Nanoleaf en Umbra komen met twee Matter-lampen

Umbra is verantwoordelijk voor het ontwerp, terwijl Nanoleaf de technologie voor z'n rekening neemt.

Geschreven door

Wesley Akkerman

·

Gereviewd door

Ruud Caris
nanoleaf umbra matter

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

💡 In het kort

Nanoleaf en Umbra slaan de handen ineen en die samenwerking levert tot nu toe twee stijlvolle lampen met Matter op: de Cono en de Cup. Je kunt de lampen nu vooruitbestellen, al is de eerstgenoemde reeds uitverkocht. De slimme lampen kosten respectievelijk 98,99 en 134,99 euro.

Nanoleaf kennen veel mensen als een fabrikant van slimme lampen, die voornamelijk niet-traditionele producten levert. Umbra is als designbedrijf wellicht wat minder bekend bij het grote publiek. Beide ondernemingen hebben echter de handen ineengeslagen en dat heeft geresulteerd in twee nieuwe slimme lampen voor in huis: de Cono en Cup.

De Cono is het beste te omschrijven als een draagbare lamp, terwijl de Cup een handige bureauaccessoire is waar je bijvoorbeeld je pennen, potloden en allerlei knutselspullen in kwijt kunt. Dit is ook meteen een telefoonoplader. Eerder dit jaar toonde Nanoleaf de producten tijdens CES 2024, maar op dit moment zijn ze al te bestellen.

nanoleaf umbra matter
(Afbeelding: Nanoleaf)

Lampen van Nanoleaf en Umbra

De samenwerking tussen beide bedrijven is als volgt opgebouwd: Umbra was verantwoordelijk voor het ontwerp, terwijl Nanoleaf de technologie voor z’n rekening nam. Daardoor kun je de lampen bedienen met de Nanoleaf-app. En dankzij Matter-support kun je de lampen aan allerlei platformen koppelen, zoals Google Home en Amazon Alexa.

De accu in de Cono gaat tot vijf uur mee en kun je opladen via een usb-c-kabel. Beide lampen bieden tot zestien miljoen kleuren aan. De lampen zijn vanaf nu te bestellen. De Cono is reeds uitverkocht, maar kost 98,99 euro. De Cup heeft een prijskaartje van 134,99 euro, en is nog steeds leverbaar. Beide producten worden vanaf 26 maart geleverd.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: