Nanoleaf komt voor het eerst met verlichting voor buiten

Geschreven door

Wesley Akkerman

Nanoleaf buitenverlichting

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Als je aan slimme verlichting denkt, dan denk je misschien niet meteen aan Nanoleaf. Toch doet dit bedrijf al een tijdje mee, en is het vooral bekend geworden van mooie muurverlichting. Nu komt de fabrikant voor het eerst met lampen voor buiten, en een nieuwe plafondlamp.

Er komen twee soorten buitenverlichting aan voor Nanoleaf, namelijk de Smart Multicolor Outdoor String Lights en Smart Multicolor Permanent Outdoor Lights. Beide producten vallen onder de Essentials-lijn, die ondersteuning aanbieden voor smarthomestandaard Matter.

Nanoleaf wordt een geduchte concurrent

Eerder bracht Nanoleaf al verlichting uit die je technisch gezien buiten had kunnen ophangen, bijvoorbeeld in de kerstboom. Maar de nieuwe producten zijn echt bedoeld voor buiten het huis, zoals in de tuin of op het balkon. Daarmee heeft Philips Hue er een geduchte concurrent bij.

Dankzij de Matter-ondersteuning maakt het ook niet meer uit welke stemassistent of smarthomeplatform je gebruikt. Je kunt de nieuwe Nanoleaf-lampen koppelen aan in elk geval Google AssistentSiri van Apple en Amazon Alexa. Ook kun je de app of remote van het bedrijf zelf gebruiken.

Nanoleaf buitenverlichting
(Afbeelding: Nanoleaf)

Verder is het mogelijk de nieuwe buitenverlichting te combineren met andere lampen van dit merk, waardoor je scènes en andere automatiseringen kunt maken. Binnen de Nanoleaf-app tref je enkele vooraf ingestelde opties aan, maar je kunt natuurlijk helemaal zelf losgaan, als je dat wil.

Ook een plafondlamp

Naast verlichting voor buiten presenteert Nanoleaf ook een nieuwe plafondlamp. Dit is de Skylight Smart Modular Ceiling Light. Het product werd tijdens CES 2023 al aangekondigd, maar tijdens CES 2024 maakt het bedrijf bekend dat de lampen later deze maand in de VS beschikbaar zijn.

De Skylight Smart Modular Ceiling Light moet een soort raam in een dak voorstellen en presenteert binnen de app verschillende opties die bijvoorbeeld regen nabootsen. Ze kunnen ook gewoon van kleur veranderen, net als de wandpanelen van de fabrikant. De kosten: 249,99 dollar het starterspakket.

Nanoleaf plafondlamp
(Afbeelding: Nanoleaf)

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: