Ring verhoogt prijs van goedkoopste abonnement (in de VS)

De prijzen stijging met 25 procent, maar dat geldt nu gelukkig niet voor Nederlandse gebruikers.

Geschreven door

Wesley Akkerman

Ring Homekit

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

💡 In het kort

Ring maakt bekend dat de prijs van zijn goedkoopste abonnement omhoog gaat. Vooralsnog geldt dit niet voor de Nederlandse markt. Hier betaal je voorlopig nog 3,99 euro per maand (of 39,99 euro per jaar), maar het kan gebeuren dat de prijzen hier ook stijgen.

Ring heeft via zijn eigen website bekendgemaakt dat de prijzen van zijn twee goedkoopste abonnement omhoog gaan. De prijsstijging geldt op dit moment alleen nog voor mensen in de Verenigde Staten. We zijn de nieuwe prijzen nog niet tegengekomen op de Nederlandse website van de slimmedeurbelaanbieder.

Het lijkt een beetje een trend te worden: bedrijven die opereren in de categorie ‘beveiliging’ die hun prijzen voor abonnementen omhoog gooien. Eerder kwam namelijk Arlo al aanzetten met een prijsstijging en nu is het dus aan de beurt van Ring. Het gaat om het abonnement voor een enkele camera of deurbel.

Ring-abonnementsprijzen gaan omhoog

Vanaf 11 maart 2024 betalen gebruikers in de Verenigde Staten 4,99 dollar per maand of 49,99 dollar per jaar. Dan kunnen ze de beelden van een enkele camera of deurbel in de cloud opslaan. Dit is een toename van 1 dollar per maand of 10 dollar per jaar. Het betreft het zogenaamde Ring Protect Basic-abonnement.

ring battery video doorbell pro
(Afbeelding: Ring)

In Nederland kost dat abonnement 3,99 euro per maand of 39,99 euro per jaar. Het is momenteel niet bekend of mensen in Nederland en België ook meer moeten gaan betalen. Aangezien de Nederlandse supportpagina geen melding maakt van de prijsstijging in de Europese Unie, gaan we hier vooralsnog niet vanuit. Maar wat niet is, kan nog komen.

Alleen de beelden bekijken

Zonder abonnement kun je overigens alleen notificaties ontvangen wanneer er iemand aanbelt en kun je gebruikmaken van de camera en microfoon. Dat is voor veel mensen voldoende, waardoor ze geen abonnement nodig hebben. Maar er zijn ook gebruikers die wel zo’n abonnement hebben, en dan is handig om de prijsstijging aan te zien komen.

Dat is dan ook de reden dat we er – net als in het geval van Arlo – toch aandacht aan besteden. Nee, de stijging geldt nu nog niet voor de Benelux. Maar als dat straks wel het geval is, dan komt dat niet als een grote verrassing. Onlangs kondigde Ring nog een nieuwe deurbel aan. Ook werd er laatst nog geen gewilde functie toegevoegd.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Topics:

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: