Eufy rookmelder: dit zijn de mogelijkheden

Geschreven door

Ruud Caris

Eufy rookmelder

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Ben je op zoek naar een Eufy rookmelder? Dan ben je op de juiste plek. In dit artikel deel ik alles over een rookmelder van Eufy. Wat zijn de mogelijkheden om slimme rookmelders samen te laten werken met jouw setup.

Eufy rookmelder

Misschien heb je al een slimme deurbel van Eufy, of heb je het beveiligingssysteem inclusief camera’s in huis of op kantoor. Dan is het logisch dat je op zoek bent naar een uitbreiding van het ecosysteem in de vorm van bijvoorbeeld een Eufy rookmelder.

Eufy logo

Eufy assortiment (compleet) ALLES PRODUCTEN OP EEN RIJ

Uitgebreid assortiment
Scherp geprijsd
Lokale opslag

Alhoewel er genoeg producten in het assortiment zitten, is er geen Eufy rookmelder. Deze is simpelweg nog niet gemaakt door Anker, het moederbedrijf van Eufy.

Dat wil dus zeggen dat als je op zoek bent naar een rookmelder van het merk Eufy, dat deze er (nog) niet is.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Eufy slimme deurbel
Eufy slimme deurbel

Zeg nooit, nooit. Er zijn namelijk meer mensen die op zoek zijn naar een Eufy rookmelder, zo zien we in de community van het Anker.

Op deze vraag naar een dergelijk product is nog niet gereageerd door het bedrijf, dus concrete aanwijzingen zijn er nog niet. Wil je zelf graag een rookmelder van Eufy, dan kun je wellicht je stem laten horen in het specifieke topic.

Er zijn nog wel wat ‘knutsel’ manieren om bestaande rookmelders te laten samenwerken met jouw Eufy-systeem, via bijvoorbeeld IFTTT. Helaas zijn de mogelijkheden hier wel wat beperkt, dus de vraag is of deze route moet nemen.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn via IFTTT, helaas zijn deze er ook niet. Volgens de supportpagina van het merk wordt IFTTT niet ondersteund.

Eufy Homebase
Via Smarthomefans

Alternatieven voor een Eufy rookmelder

Dan kom je al snel uit bij alternatieven voor een Eufy rookmelder, maar welke moet je dan kiezen?

Als je besluit voor een alternatief te gaan, hou er dan rekening mee dat deze niet zal weken in de Eufy-app. Je zult voor een ander merk moeten gaan en deze bijvoorbeeld integreren via Google Home, Homekit of een andere ecosysteem voor smarthome.

Dat gezegd hebben, zijn er gelukkig de nodige slimme rookmelders op de markt die bijzonder prettig werken. Hieronder zal ik een aantal van deze producten bespreken en heb ik nog een aantal handige linkjes voor je op een rij gezet.

1

Nest Protect

Beste keuze
 • Smart rookmelder
 • Eenvoudig uit te breiden met meer exemplaren
 • Detecteert koolmonixide en rook
 • Bijzonder eenvoudige installatie
 • Werkt op AA-batterijen of netstroom
Ons advies: beste slimme rookmelder
Verkrijgbaar met accu of op netstroom

De Nest protect is mijn persoonlijke favoriet als het om rookmelders gaat. Deze hangt dan ook al de nodige jaren aan mijn plafond.

De Nest rookmelder werkt goed samen met Google Home, maar is vooral kinderlijk eenvoudig te installeren en gebruiken. De app is duidelijk, het alarm is luid genoeg en je hebt de keuze om meerdere manieren van aansluiten te gebruiken. Zo is er een versie van de Nest Protect op netstroom, maar ook op batterijen.

Zelf ben ik voor de accu gegaan, omdat ik op deze manier meer vrijheid had waar ik ze wilde hangen. Ook gaan de batterijen de nodige jaren mee, dus wat dat betreft geen issues.

Pluspunten
 • Veel handige, slimme functies
 • Makkelijk uit te breiden
 • Detecteert koolmonoxide en rook
 • Eenvoudige installatie
 • Werkt op AA-batterijen: eenvoudig te vervangen
 • Ook model om via netstroom aan te sluiten
 • Werkt samen met veel slimme assistenten zoals Google Home
Minpunten
 • Niet de goedkoopste
2

Netatmo-rookmelder

Slimme keuze
 • Slimme rookmelder
 • Detecteert rook
 • Gaat 10 jaar mee
 • Bijzonder eenvoudige installatie
Netatmo Slimme Rookmelder
Ons advies: slimme rookmelder met veel opties en strak design

Deze slimme rookmelder komt van het Franse bedrijf Netatmo. Vooral het design van dit product wordt geroemd, in combinatie met de opties.

Ook de accuduur wordt vaak als positief punt genoemd, deze gaat zo’n 10 jaar mee. Wel goed om te weten is dat dit een rookmelder is, er wordt geen koolstofmonoxide gedetecteerd.

Deze Netatmo slimme rookmelder is wel iets goedkoper dan de Nest Protect, maar werkt dan wel weer samen met bijvoorbeeld Google Home en Homekit van Apple.

Pluspunten
 • Veel handige, slimme functies
 • Eenvoudige installatie
 • Gaat 10 jaar mee
 • Eenvoudige installatie
 • Werkt samen met veel slimme assistenten zoals Google Home en Homekit
Minpunten
 • Geen koolmonoxide-detectie

Tot slot

Nu weet je dat er (vooralsnog) geen Eufy rookmelder is, maar dat er gelukkig wel interessante alternatieven zijn, inclusief mijn persoonlijke favoriet. De Nest Protect.

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders verplicht in huis (op elke verdieping), dus een goede, betrouwbare rookmelder is een must tegenwoordig. Hopelijk heeft dit artikel geholpen bij het maken van een keuze.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: