Eufy deurbel resetten: deze methode werkt altijd

Geschreven door

Wesley Akkerman

Eufy deurbel opladen

Laatste update:

14

Publicatie:

·

Laatste update:

·

14

Je wil je Eufy deurbel resetten? Dan heb je daar waarschijnlijk een goede reden voor. Wat die reden ook is: we vertellen je hoe je dit voor elkaar krijgt.

Heb je bij de voordeur een Eufy deurbel hangen? Dan heb je waarschijnlijk ook een Homebase in de woonkamer of meterkast staan. Beide apparaten dien je soms te resetten.

Wanneer je een Eufy deurbel gebruikt, dan kun je tegen verschillende problemen aanlopen. Je deurbel laadt niet meer op, verliest verbinding met je netwerk, noem maar op.

Je Eufy deurbel resetten (of op de resetknop van de Homebase drukken) kunnen die problemen als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. Daarom is dit altijd het overwegen waard.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Maar onthoud wel dat wanneer je dat doet, je de boel daarna opnieuw moet instellen. Je brengt de deurbel (of de Homebase) namelijk helemaal terug naar de fabriekinstellingen.

Eufy deurbel resetten: de voorbereiding

Eerst moeten we de Eufy deurbel van de muur halen. Heb je hem bedraad geïnstalleerd? Ga dan iets voorzichtiger te werk, zodat de de bel of de bedrading niet beschadigt.

In beide gevallen dien je hiervoor de meegeleverde tool te gebruiken, zoals je hierboven ziet op de foto. Heb je die niet meer? Dan kun je ook gewoon een paperclip gebruiken.

Wat je moet doen is met de tool of paperclip de voorkant van de ophangbeugel halen. Dat doe je door de opening onderaan, aan de achterkant, te gebruiken. Hoor je een klik? Dan is de bel los.

Vervolgens is het de bedoeling dat je de bel voorzichtig van de muur trekt. Zeker wanneer je gebruikmaakt van deurbelbedrading. De Eufy deurbel zit namelijk gewoon nog vast.

Eufy deurbel resetten

Eufy deurbel resetten: zo doe je dat

Dan is het nu tijd om te kijken naar hoe je de Eufy deurbel daadwerkelijk reset. Zodra je hem van de muur afgehaald hebt, dan is dat proces in principe zo voltooid. Een kind kan de was doen.

EUfy deurbel resetten
Je Eufy deurbel resetten doe je als volgt.
Zodra je de Eufy deurbel van de muur haalde, moet je hem even omdraaien.
Mocht je de bekabelde versie gebruiken, dan kunnen we meteen naar stap drie. Dan is de benodigde knop beschikbaar.
Gebruik je de versie op een accu? Dan moet je dit eerst mogelijk nog doen.
Check even goed of je niet nog een extra klepje weg moet halen, voordat je bij de benodigde knop komt.
Nu hebben we toegang tot de resetknop, achterop het apparaat.
Die resetknop zit in een kleine opening, een paar centimeter vanaf de onderkant.
Pak de tool erbij en houdt de knop ongeveer 11 seconden ingedrukt.
Houd de led-ring voorop in de gaten; die moet namelijk rood kleuren.
Wanneer je klaar bent, dan krijg je een geluidje te horen (van een deurbel, uiteraard).
Wanneer de ring geel kleurt, dan is het apparaat bezig met resetten. Geef hem zo’n dertig seconden.

De Eufy deurbel resetten is nu gelukt; dan is het alweer tijd om hem opnieuw in te stellen [link naar installatie-artikel] via de app.

Gelukkig kunnen we je ook daarbij helpen, dus je hoeft de handleiding niet meteen op te zoeken.

Je kunt ook een softreset uitvoeren. Dat doe je door snel vijf keer de syncknop in te drukken. Dit moet binnen drie seconden gebeuren. Met dezelfde knop kun je de deurbel weer inschakelen.

Heb je een Eufy deurbel bedraad aangesloten? Dan moet je simpelweg even de stekker eruit trekken, een minuut wachten en daarna weer de stekker in het stopcontact doen.

Eufy deurbel resetten: de Homebase opnieuw instellen

Wil je er zeker van zijn dat alles straks weer naar behoren werkt? Of geeft de HomeBase (2) problemen? Dan doe je er goed aan dat systeem ook even helemaal opnieuw op te starten.

Eufy Homebase 2 resetten
Zo moet je de Eufy Homebase 2 resetten.
Ga naar je Homebase 2.
Pak hem op en ga achterop op zoek naar de powercycleknop. Dat is het kleine knopje rechts bovenin de hoek van alle aansluitingen.
Pak dezelfde tool of paperclip erbij.
Druk de tool tegen dat knopje aan.
Houd de tool in deze positie, totdat de Homebase 2 begint met resetten.
Je hoort wanneer dit resetproces begint. Geef het systeem nu een paar minuten.

Ook nu doe je er goed aan na het proces de Homebase even een halve minuut te geven om alles op orde te krijgen. Daarna kun je het systeem installeren alsof het een gloednieuw product is.

Als je de Homebase 2 niet meteen terug wil brengen naar de fabrieksinstellingen, dan begrijpen we dat. Je kunt ook een ouderwetse power cycle uitvoeren en kijken of dat de problemen oplost.

???? Een power cycle is geen echte reset: de gegevens blijven bewaard. Maar dit kan soms wel bepaalde problemen oplossen.

Eufy Homebase 2 power cycle
Zo voer je een ouderwetse power cycle uit met de Homebase 2.
Ga naar je Homebase 2.
Pak nu de stekker erbij en trek die uit het stopcontact of de Homebase.
Wacht nu voor één minuut.
Stop nu de stekker terug in het stopcontact, of de Homebase 2.
Wacht nu totdat het apparaat weer aan gaat.
En dan kun je hem als het goed is weer gebruiken.

Mocht deze soft reset, zoals de methode ook wel genoemd wordt, toch niet de oplossing bieden die je zoekt, dan kun je het beste een totale reset uitvoeren. Hoe dat werkt, lees je hierboven.

Meer lezen?

Nu je hier toch bent, kun je je net zo goed inlezen over de Eufy deurbel, evenals andere producten van het bedrijf. Op Smarthomefans hebben we een aantal interessante artikelen gepubliceerd.

Wat moet je bijvoorbeeld doen wanneer je Eufy deurbel spontaan afgaat? En hoe kun je voorkomen dat je deurbel gestolen wordt? Daar geven we antwoord op, evenals op een aantal veelvoorkomende problemen.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

14 gedachten over “Eufy deurbel resetten: deze methode werkt altijd”

 1. Wat vaker hierboven staat, ik heb de Eufy accu deurbel (Battery slim). Aangezien deze niet meer koppelt en een ‘soft reset’ niet werkt ben ik verder gaan zoeken naar een ‘harde reset’. Kwam zodoende op deze pagina uit. Heb op de deurbel het gaatje gevonden, zodra ik hier met de pin indrukte ging ik direct door het ‘rubbertje’ heen en zat ik het luchtledige. Vervolgens een paperclip gepakt zodat ik dieper kan komen, maar lijkt niets achter dit gaatje te zitten. Is deze ‘resetknop’ verwijderd van de batterij deurbellen? Is het op een andere manier hard te resetten?

  Grtn,
  Gerard

  Beantwoorden
  • Heb de deurbel zelf nog nooit open geschroefd, maar kan me voorstellen dat dit een ‘plastic’ knopje is dat ingedrukt wordt met een pinnetje. Het kan zijn dat deze dan afbreekt.

   Persoonlijk ben ik dan ook ‘out of options’ voor een reset. Heb je al geprobeerd om contact op te nemen met Eufy of de winkel waar je ‘m gekocht hebt?

   Beantwoorden
 2. Dankjewel voor je advies. Mijn 2 k Deurbel camera gaf pas een reactie op onze mobiels wanneer de postbezorger al lang en breed weer in de bus zat. Nu heb ik zojuist mijn camera de power cycle gegeven. En dat heeft 100 % geholpen. Ik heb na de power cycle op 6 meter afstand van de camera binnen 1 seconde een melding op mijn mobiel. Dus het kan wel degelijk helpen.

  Beantwoorden
 3. Deurbel, powercycle gegeven. En homebase soft reset. Werkte niet. Uiteindelijk zowel deurbel en homebase volledige reset gegeven. En dat hielp. Weer deurbel geluid op mijn telefoon. ( samsung s10 android )

  Beantwoorden
 4. Ik heb alles zo gedaan zoals hierboven beschreven maar toch lukt het mij niet helaas. Ik kan de reset knop niet vinden en ook op de foto van de achterkant van de deurbel niet duidelijk waar de reset knop zit. Moet dit het minuscule gaatje boven de qr code zijn? Hier kom je met de originele tool niet in. Tot mijn grote frustratie maar de achterkant eraf geschroefd en dat minuscule gaatje komt bij de accu uit en dat lijkt me dus geen reset knop. Graag hoor ik waar deze knop nu zit aangezien ik er zo niet uit kom.
  Alvast bedankt.

  Beantwoorden
 5. Mijn eufy deurbel detecteert (niet altijd), stuurt daar een notificatie van, maar slaat het beeld niet op. Ik kan het bestand niet terug zien (beeld verwijderd). Dit in tegenstelling tot als er aangebeld wordt. Dan kan ik het wel terugzien in de app. Wat is hier mis? Gr Marielle

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Delen via: