Ring deurbel: kopen of beter niet? Alle details op een rij

Geschreven door

Wesley Akkerman

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Wanneer je het over een slimme deurbel hebt, dan heb je het vaak over marktleider Ring. Dit bedrijf heeft eigenhandig de toekomst van de deurbel ingeleid met een simpel model, de Ring deurbel. Maar inmiddels zijn er verschillende varianten beschikbaar. In dit artikel alles over de Ring video deurbel en of je deze moet kopen.

Ring: het bedrijf

Ring is één van de eerste bedrijven die een slimme deurbel op de markt uitbracht. Wat ooit begon met één model, is nu uitgegroeid tot een portfolio van verschillende producten. Niet alleen slimme deurbellen, maar ook andere producten.

Wil je de eerste ‘pitch’ van Ring zien (toen nog DoorBot)? Dan kun je deze Shark Tank video checken.

Aangezien Ring met zijn slimme deurbellen flink inzet op veiligheid en beveiliging (en het gevoel van veilig zijn) biedt het bedrijf ook een compleet alarmsysteem aan. Daar vallen onder andere Ring camera’s voor binnen en verschillende sensoren onder.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Echter, in dit artikel houden we het bij de deurbellen die de Amazon-onderneming op de markt brengt. Want inderdaad: Ring werd op een gegeven moment overgenomen door de online winkelketen. Dat doet gelukkig niets aan van de vele producten.

Om wat voor producten het gaat precies? In dit artikel kijken we naar het aanbod van de Ring deurbel en vertellen we je alles wat je daarover wil weten.

Ring deurbellen: de modellen

Ring biedt momenteel maar liefst zeven verschillende modellen aan in Nederland. Ze alle zeven meenemen is niet nodig. Sommige modellen zijn alweer wat ouder en bieden wellicht niet de functies aan die je zoekt. Daarom kijken we in de onderstaande vergelijking naar de drie meest prominente versies.

Bottom Line
Pros
Cons
BESTE KOOP
Ring deurbel 3
Ring Video Doorbell 3
Verkrijgbaar bij
Bekijk prijs
Goedkoper model met accu
160 graden kijkhoek
Accu en bedraad
Camera
FrontCamera: Full HD (1080×1920)

Nachtzicht
Ja

Chime vereist
Nee

Accu
Ja, 3-6 maanden

Bedraad
Ja

Wifi
802.11 b/g/n Wi-Fi connection

Afmetingen
12,8 x 6,2 x 2,8 cm

Slimme assistent
Alexa
BESTE KEUZE
Ring deurbel 4
Ring Video Doorbell 4
Verkrijgbaar bij
Bekijk prijs
Veel opties voor bewegingsdetectie
HD-videokwaliteit
Packagecamera
Accu & bedraad
Camera
FrontCamera: Full HD (1080×1920)

Nachtzicht
Ja

Chime vereist
Nee

Accu
Ja, 3-6 maanden

Bedraad
Ja

Wifi
802.11 b/g/n Wi-Fi connection

Afmetingen
12,8 x 6,2 x 2,8 cm

Slimme assistent
Alex
Budget
Ring deurbel wired
Ring Video Doorbell Wired
Verkrijgbaar bij
Bekijk prijs
Geschikt voor deurbelaansluiting
HD-videokwaliteit
Werkt met Chime
Betaalbaar
Camera
FrontCamera: Full HD (1080×1920)

Nachtzicht
Ja

Chime vereist
Nee

Accu
Nee

Bedraad
Ja

Wifi
802.11 b/g/n Wi-Fi connection

Afmetingen
10,1 x 4,6 x 2,2 cm

Slimme assistent
Alexa

Voor de oplettende lezer: er zijn inderdaad meer modellen van de Ring video deurbel. Voor dit artikel hebben we vooral gekeken naar de populairste modellen voor consumenten om hier een goed overzicht van te geven.

Bekijk hier ALLE Ring deurbellen

Ring deurbel kopen of beter niet?

In de afgelopen jaren hebben aan mijn voordeur verschillende varianten van de Ring deurbel gehangen, waaronder de eerste versie en nu de Doorbell 4.

Daarom weten we inmiddels heel goed wat de voor- en nadelen Ring video deurbel. Om daar een beter zicht op te krijgen, nemen we je eerst nog langs wat interessante details mee.

 • De installatie is eenvoudig – zowel de Ring-deurbellen instellen als ophangen is een eitje. Je kunt de deurbel met schroeven aan een deurpost vastmaken, maar je kunt ook gebruikmaken van plakstrips.
 • De app – je vindt de app van Ring in Google Play en de App Store, waar je hem gratis kunt downloaden. Wanneer je alleen gebruikmaakt van de deurbel en geen extra apparaten, dan is de app lekker overzichtelijk. Ook vind je er ontzettend veel functies en opties.
 • Uitgebreid ecosysteem – maar je kunt dus ook extra producten binnen het Ring-ecosysteem aanschaffen en die allemaal, met een paar simpele stappen, toevoegen aan je netwerk. Denk dan aan camera’s voor binnen of aan deur- en raamsensoren.
 • Beeldkwaliteit is top – één van de belangrijkste aspecten van een slimme deurbel is natuurlijk de beeldkwaliteit. En bij Ring, zeker bij de moderne modellen, is dat helemaal in orde.

Zoals je leest zijn er een hoop mooie dingen aan zo’n Ring-deurbel. Maar de vraag is dan: zijn er ook nadelen? Een paar, helaas.

Pluspunten
 • Werkt snel en accuraat
 • Eenvoudige installatie
 • App is overzichtelijk
 • Uitbreidbaar met alarmsysteem
 • Deurbellen met en zonder accu
 • Pre-roll (zien wat er gebeurt voordat je een melding kreeg)
Minpunten
 • Abonnement nodig voor bepaalde functies
 • Prijzig

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Eufy deurbel heb je voor Ring wel een abonnement nodig om beelden terug te kijken. Wel krijg je gewoon meldingen van gebeurtenissen en krijg je toegang tot de Pre-roll-functie, waarmee je ziet wat er voor de deur gebeurde voordat je een melding kreeg.

Ook voor de Nest deurbel heb je een abonnement nodig om volledig gebruik te maken van alle functies.

Ring video deurbel: draadloos of bedraad?

De Ring Video Doorbell 3 en 4 kun je draadloos gebruiken. In die modellen zit een oplaadbare accu. Die accu moet je er even uithalen wanneer je de deurbel van stroom wil voorzien. Dat gaat gelukkig heel gemakkelijk middels een kliksysteem; een kind kan de was doen.

Voor deze twee deurbellen kun je overigens ook een speciale stekker aanschaffen. Dit is niet helemaal hetzelfde als de deurbel bedraad aansluiten. Maar dit kan wel een fijne optie zijn voor mensen die hun deurbel altijd opgeladen willen hebben. De speciale stekkeradapter werkt middels een normaal stopcontact; daar komt dus geen schroevendraaier een te pas.

???? Als je de gelegenheid hebt je Ring deurbel bedraad aan te sluiten, dan is dit vaak de betere optie. Zo hoef je hem nooit meer van de muur af te halen om op te laden. Het is dan install and forget.

De Ring Doorbell Wired is natuurlijk een ander verhaal. Dit is een bedraad model dat dus niet over een accu beschikt. Je kunt de Wired op twee manieren aansluiten: via de bestaande deurbelbedrading of met de stekkeradapter, via op het stopcontact.

Wanneer je al een gewone deurbel hebt hangen naast je deur, dan beschik je over deurbelbedrading. Dat zijn twee draadjes die uit de muur komen, waardoor je de Wired gemakkelijk op aansluit. Heb je die aansluiting niet, dan kun je de Ring deurbel draadloos gebruiken.

Ring Video Deurbel 2

Ring deurbel installeren

Een Ring-deurbel installeren is kinderspel. Binnen de app krijg je een fantastisch stappenplan gepresenteerd, waarmee je binnen enkele minuten de deurbel ophangt. Wat wel tijd kost: de deurbel opladen. Doe dit eerst voordat je begint met aansluiten.

Bovendien vind je online allerlei handleidingen en video’s waarin de installatie uitgelegd wordt. Het komt erop neer dat je eerst de achterkant ophangt (met schroefjes of plakstrips) en daar de deurbel aan vastmaakt.

Hieronder vind je een korte video van de zeer gemakkelijke installatie.

Ring deurbel Chime: heb je die nodig?

Hoewel de Ring deurbel Chime een handig apparaatje is, heb je hem niet per se nodig. De Chime is een soort gong die je in een kamer kunt plaatsen waar je de deurbel niet goed hoort. Denk dan aan een zolder, kelder of slaapkamer.

Met een Chime in huis hoef je niet alert te blijven op de deurbel of constant je smartphone in de buurt te hebben. Het geluid bereikt je wel, wanneer iemand voor de deur aanbelt. Maar heb je een klein appartement of hoor je de deurbel gewoon goed, dan is dit apparaat niet nodig.

Toch kan het handig zijn om voor een Ring Chime te kiezen om je ervan te verzekeren dat je de bel altijd hoort.

De prijzen van de Ring Chime kun je hieronder vinden:

Ring Chime

Laatste Amazon prijs-update: 20 juni 2024 8:40 am

Ring abonnement: kun je ook zonder?

Om een Ring deurbel te kunnen gebruiken, heb je geen abonnement nodig. Iedereen kan gewoon aanbellen en jij kunt op dat moment live meekijken wie er voor de deur staat. Daarnaast krijg je toegang tot zaken als Pre-roll.

Met een Ring abonnement heb je verder de beschikking over een onbeperkt aantal gebruikers voor elk Ring-apparaat, notificaties en geavanceerde bewegingsdetectie en tweewegaudio (je kunt dus gewoon communiceren met de persoon voor de deur).

Lees ook: Ring abonnement: kosten en heb je het echt nodig?

Waarom zou je dan toch een abonnement nemen? Nou, met een Ring Protect-abonnement kun je opgenomen beelden altijd terugkijken. Die worden namelijk opgeslagen in de cloud. Verder kun je de opnames delen. Het is helaas niet mogelijk videobeelden lokaal op te slaan.

???? Alhoewel een Ring-abonnement niet noodzakelijk is, heb je het eigenlijk wel nodig als je beelden wil terugkijken. Het goedkoopste abonnement kost € 3,99/maand of € 39,99/jaar.

Ring biedt twee abonnementen aan:

 • Ring Protect Basic: 3,99 euro per maand of 39,99 euro voor één jaar.
 • Ring Protect Plus: 10 euro per maand of 100 euro voor één jaar.

Het eerste abonnement is voor één deurbel of camera, het tweede abonnement voor alle deurbellen en camera’s in huis.

Ring deurbel met en zonder abonnementGratisBasic*Plus**
Bewegingsmeldingen
Live videobeelden
Tweerichtingsspraak
Diefstalbeveiliging
Videogeschiedenis (180 dagen)
Aantal apparaten11alle
Foto functie
Extra garantie
Korting op aankopen via Ring.com
* Basic abonnement kost € 3,99/maand of € 39,99/jaar – 1 apparaat
** Plus abonnement kost € 10/maand of € 100/jaar – volledige huis

Meer info kun je vinden op de website van Ring.

Lees ook: Beste videodeurbel zonder abonnement

Ring video deurbel
Via: ring.com

Ring deurbel met HomeKit

Helaas is het zo dat Ring geen ondersteuning aanbiedt voor HomeKit. Ring, als onderdeel van Amazon, vindt dat stemassistent en smarthomeplatform Alexa perfect werkt (Alexa is gemaakt door Amazon), waardoor ondersteuning voor andere platformen dus niet nodig is.

Om een Ring deurbel toch in combinatie met HomeKit te kunnen gebruiken, kun je investeren in een zogenaamde Homebridge Hub.

Dat is een apparaat dat HomeKit-ondersteuning toevoegt aan apparaten zonder dergelijke support. Vervolgens dien je nog een Ring-plugin voor de hub te downloaden en daarna kun je binnen enkele minuten de Ring deurbel opnemen in je netwerk.

Lees ook onze Ring Homekit uitleg.

Ring deurbel met Google Home

Als Google Home-gebruiker kom je helaas ook van een koude kermis thuis: de Ring deurbel ondersteunt dat smarthomeplatform namelijk ook niet. Niet officieel dan. Want ook hier is het met een omweg mogelijk de beide systemen aan elkaar te koppelen.

Echter, wanneer je dat doet, verwacht er dan niet te veel van. Je kunt bijvoorbeeld geen beelden bekijken op een smart display, zoals de Google Nest Hub.

Wel kun je via de stemassistent bepaalde instellingen aanpassen of de gezondheid controleren, indien nodig.

Ring Video Deurbel 2

Alle Ring deurbellen op een rij

Ring biedt een aantal verschillende deurbellen aan. Hieronder staat een actueel overzicht van de beschikbare modellen, met daarbij kenmerken en een handige prijsvergelijker.

Eufy Video Doorbell 3

De Ring Video Doorbell 3 is iets goedkoper dan de Ring Video Doorbell 4. Beide modellen verschillen niet veel van elkaar, dus welke is dan de betere optie?

 • Eenvoudige installatie
 • Werkt met de Ring Chime
 • 1.080 bij 1.920 pixels
 • Werkt met Amazon Alexa
Ring deurbel 3
Ring deurbel 3
Ring deurbel 3
Ring deurbel 3
Ring video deurbel 3: beste koop slimme deurbel van Ring.

De Ring Video Doorbell 3 biedt voor veel gebruikers een hoop aan. In de basis verschillen de verschillende Ring-modellen niet. Kom je de Doorbell 3 in een Ring deurbel aanbieding tegen, dan is deze versie alsnog de overweging waard.

Ook voor dit model geldt dat je een Full HD-beeldkwaliteit krijgt en kunt rekenen op een eenvoudige installatie. Je bedient het apparaat met Android en iOS en via stemassistent Amazon Alexa (vooralsnog alleen in het Engels).

Helaas is de verticale kijkhoek wat kleiner dan bij de Doorbell 4 en zijn er ook iets minder opties aanwezig in het kader van de activiteitenzone. Maar verder doet dit model niet onder voor de vierde versie van deze deurbel.

Pluspunten
 • Eenvoudige installatie
 • Geen Chime nodig
 • Werkt met iPhone en Android
 • Werkt met Amazon Alexa
 • Bedraad en accu
Minpunten
 • Verticale kijkhoek bewegingsdetectie kleiner
 • Minder opties activiteitenzone
 • Werkt officieel niet met Google Assistent en Apple HomeKit

Ring Video Doorbell 4

De Ring Video Doorbell 4 is de meest uitgebreide Ring deurbel die werkt op een accu.

 • Eenvoudige installatie
 • Werkt met de Ring Chime
 • 1.080 bij 1.920 pixels
 • Werkt met Amazon Alexa
Ring deurbel 4
Ring deurbel 4
Ring deurbel 4
Ring deurbel 4
Ring videodeurbel 4, de beste keuze slimme deurbel.

De Ring Video Doorbell 4 is de meest premium Ring deurbel die je nu zou kunnen kopen, wanneer je voor een model wil gaan dat werkt op een accu.

De installatie is heel eenvoudig en je hebt verder ook geen accessoires nodig om het apparaat goed te kunnen gebruiken. Daarnaast maakt het ook niet uit of je een Android- of iOS-gebruiker bent.

De Ring Video Doorbell 4 werkt met Amazon Alexa, maar officieel niet met Apple HomeKit of de Google Assistent. Je moet altijd door een paar hoepels springen om dat toch voor elkaar te krijgen en dan nog werkt alles niet zoals je zou verwachten.

Verder biedt dit model een grotere, verticale kijkhoek in de bewegingsdetectie en zijn er iets meer opties tot je beschikking aangaande de activiteitenzone.

Pluspunten
 • Eenvoudige installatie
 • Geen Chime nodig
 • Werkt met iPhone en Android
 • Werkt met Amazon Alexa
 • Grotere, verticale kijkhoek bewegingsdetectie
 • Bedraad en accu
Minpunten
 • Werkt officieel niet met Google Assistent en Apple HomeKit

Ring Video Doorbell Wired

De Ring Video Doorbell Wired is betaalbaar, maar biedt toch genoeg interessante functies.

 • Eenvoudige installatie
 • Werkt met de Ring Chime
 • 1.080 bij 1.920 pixels
 • Werkt met Amazon Alexa
Ring deurbel wired
Ring deurbel wired
Ring deurbel wired
Ring deurbel wired
Ring video deurbel wired, de budget-optie in deze serie.

Hoewel de Ring Video Doorbell Wired de goedkoopste is in deze lijst, is die voor veel mensen toch interessant.

Het model beschikt namelijk over grofweg dezelfde specificaties als de andere modellen, terwijl je ondertussen niet hoeft na te denken over een accu. Je hoeft dus geen batterijen op te laden, waardoor de bel dus altijd beschikbaar is.

De kijkhoek is met 5 graden is kleiner dan andere modellen. Ook heb je geen beschikking over 5GHz-internet (je kunt alleen gebruikmaken van de 2,4GHz-verbinding). Maar voor de rest doet dit model niet onder voor het andere aanbod.

Pluspunten
 • Eenvoudige installatie
 • Geen Chime nodig
 • Werkt met iPhone en Android
 • Werkt met Amazon Alexa
Minpunten
 • Geen 5GHz-internet
 • Kijkhoek nét iets kleiner
 • Werkt officieel niet met Google Assistent en Apple HomeKit

3 Ring deurbel-tips op een rij

Wanneer je voor het eerst een Ring deurbel aanschaft, dan kan er een hoop op je af komen. Daarom presenteren we hieronder drie handige tips voor iedereen die door de bomen het bos niet meer ziet.

1. Zorg altijd voor een stabiele wifi-verbinding

Denk goed na over de plek waar je de Ring deurbel ophangt. Natuurlijk moet dat aan de voorkant van je huis gebeuren, maar de positie kan invloed hebben op de wifi-verbinding. Daarnaast kun je binnenshuis ook voorbereidingen treffen, door bijvoorbeeld een meshpunt van je wifi-systeem te verplaatsen of de router dichterbij de voordeur te installeren.

2. Check de activiteitenzone

Om te voorkomen dat je niet wordt overladen met notificaties wanneer iemand langs de camera loopt of wanneer je zelf de deur opendoet, doe je er goed aan de activiteitenzone in te stellen.

Je kunt instellen hoe groot het gebied moet zijn waar je notificaties in wil ontvangen en hoe vaak je daar een melding van wil krijgen.

3. De stroominstellingen

Daarnaast is het handig de stroominstellingen na te lopen. Zo voorkom je dat de Ring die werkt op een accu snel opnieuw opgeladen moet worden.

Verschillende functies vreten energie, waardoor je er goed aan doet alles even te checken. In de app worden de opties allemaal uitgelegd.

Nog meer producten van Ring

Ring biedt naast beveiligingscamera’s ook andere producten aan. Denk dan aan een compleet alarmsysteem, bestaande uit verschillende sensoren en een basis.

Bekijk hier alle producten van Ring

Maar ook aan camera’s voor binnen en buiten. Die beschikken vaak over allerlei handige functies (zoals nachtvisie in kleur) en werken onderling allemaal prima samen.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: