Ring Homekit: dit is de enige methode die werkt

Geschreven door

Wesley Akkerman

Ring deurbel opladen

Laatste update:

2

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

De combinatie van Ring Homekit is niet optimaal. De apparaten van Ring werken officieel niet met het smarthomeplatform van Apple, maar wel met een omweg. Bijvoorbeeld met Scrypted.

De Ring HomeKit-koppeling verrichten gaat helaas niet zo soepel. Officieel ondersteunen de slimme deurbellen het Apple-smarthomeplatform namelijk niet. Dus dan moet je even omdenken.

En met omdenken bedoelen we lekker Googlen. Als je dat doet, dan kom je waarschijnlijk al gauw uit bij een programma genaamd Homebridge. Maar dat is helaas geen goede optie meer.

De maker van Homebridge heeft namelijk laten weten geen Ring-producten meer te willen ondersteunen. Hij wil het bedrijf niet ondermijnen en vindt de abonnementen niet zo heel duur.

Dus dat betekent dat je op zoek moet gaan naar een alternatief voor het… alternatief. En in dit geval komen we dan uit bij Scrypted. Dit vereist wel enige technische kennis, dus laten we beginnen.

Ring deurbel opladen
(Afbeelding: Wesley Akkerman / Smarthomefans)

Ring HomeKit koppeling via Scrypted

Een Ring HomeKit koppeling tot stand brengen is best fijn. Het smarthomeplatform van Apple oogt zeer netjes en kent veel functies, dus daarom is het jammer dat Ring het officieel niet ondersteunt.

Scrypted in gebruik nemen heeft veel voordelen. Het grootste voordeel is dat de koppeling werkt en voorlopig ook blijft werken (die van Homebridge komt mogelijk mettertijd te vervallen).

Maar Scrypted biedt daarnaast ook alle voordelen van HomeKit Secure Video aan. Denk dan aan notificaties, snapshots en persoonlijke meldingen. Kortom: alles dat je in HomeKit aantreft.

Bovendien kun je allerlei clips en video’s offline beschikbaar maken (en dus downloaden op je computer) van de afgelopen tien dagen. Dat is echt superhandig en zonder ervoor te betalen.

HomekIT & HomePod Apple
(Afbeelding: Apple)

Wat heb je nodig?

Voordat we kunnen uitleggen hoe je de Ring HomeKit-koppeling tot stand brengt, dien je natuurlijk eerst Scrypted te installeren. Op GitHub tref je daarvoor de juiste linkjes en handleidingen aan.

Daarnaast heb je natuurlijk een Ring Video Doorbell nodig. Vergeet ook HomeKit niet. Maar in beide gevallen gaan we er eigenlijk van uit dat je die twee dingen al een keer geregeld hebt.

Ring HomeKit-koppeling tot stand brengen

Wanneer je alles eenmaal up and running hebt, dan kunnen we beginnen aan de Ring HomeKit-koppeling. Die behandelen we in het onderstaande stappenplan, die je altijd even kunt raadplegen.

Ring HomeKit-koppeling
Volg de onderstaande stappen op om de Ring-HomeKit-koppeling tot stand te brengen.
Ga naar de loginpagina van Scrypted.
Log in met je persoonlijke inloggegevens.
Druk nu links in het menu op Plugins.
Je moet twee plugins installeren: HomeKit en Ring. Zoek beide termen op via de zoekbalk die nu in beeld staan. In de zoekresultaten staat een groene Install-knop. Druk daarin om beide plugins te installeren.
Na het installeren stuurt Scrypted je door naar de Ring-inlogpagina.
Dit proces kan even duren, dus geef het programma de tijd. Je kunt ook op Reload plugin klikken om te kijken of dat helpt.
Rechts in beeld verschijnt het loginscherm voor Ring.
Log in met je Ring-account en druk voor elke regel op de groene pijl naar rechts. Vul ook eventueel de code in voor je tweestapsverificatie.
Geef het programma weer een paar minuten.
Op een gegeven moment verschijnt in het midden in beeld alle gegevens die aan je Ring-account gekoppeld zijn.

Nu hebben we de basis gehad. Op dit moment heb je je account van Ring dus gekoppeld met het account van Scrypted. Dan is het nu tijd om te kijken naar de benodigde instellingen per camera.

Onthoud dat je voor elke camera dezelfde instellingen kunt gebruiken. Heb je dus twee deurbellen (of nog een losse camera van Ring), dan kun je ze allemaal als volgt instellen.

Ring HomeKit-koppeling instellen
Met de onderstaande stappen kun je de Ring-deurbellen goed instellen.
Druk op de camera of deurbel die je wil instellen.
Rechts verschijnt nu een aantal opties in beeld.
Druk op Integrations and Extensions.
Geef alles nu een vinkje mee, behalve Transcoding.
Klik nu op HomeKit Pairing (dat is een nieuwe optie die in beeld verschijnt, bovenin).
Geef de optie Standalone Accessory Mode ook een vinkje mee.
Klik nu op de knop HomeKit.
Zorg ervoor dat de juiste camera of deurbel gekoppeld is aan deze instellingen.
Ga nu terug naar Integrations and Extensions.
Onderaan de lijst met vinkjes zie je nu HomeKit Secure Video Local Copy staan. Zet daar een vinkje naast. Dit geeft de gekoppelde Ring nu toegang tot alle opties van HomeKit en Secure Video.

Ring HomeKit-koppeling in HomeKit-app

Nu is het de bedoeling dat we de Ring-deurbel terugvinden in de Apple HomeKit-app. Dat gaat helaas niet automatisch en vereist wederom een handmatige handeling die werkt als volgt.

Ring toevoegen aan HomeKit
Zo voeg je je Ring-deurbel toe aan HomeKit.
Open nu de HomeKit-app op je iPhone of iPad.
Druk op het plusteken om een apparaat toe te voegen.
Scan de QR-code die Scrypted voor je aanmaakte.
Nu kun je het apparaat toevoegen zoals je gewend bent als HomeKit-gebruiker.

Het is even pielen en je moet er even voor gaan zitten. Maar zodra je Scrypted hebt geïnstalleerd en de bovenstaande stappen uitgevoerd hebt, dan is Ring dus onofficieel onderdeel van HomeKit.

Via het dashboard van Scrypted krijg je overigens toegang tot opties als video’s downloaden. Mis je dus iets binnen HomeKit, open dan het Scrypted-dashboard. Daar staat de functie ongetwijfeld.

Lees meer

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Ring Homekit: dit is de enige methode die werkt”

Plaats een reactie

Delen via: