Ring deurbel problemen: dit is de oplossing voor jouw issue

Ring Video Pro

Een slimme deurbel is leuk en aardig, totdat je tegen problemen aanloopt. Heb je last van Ring deurbel problemen? Geen paniek, aangezien we in dit artikel een aantal veelvoorkomende of bekende problemen benoemen en vertellen wat je het beste kunt doen.

Ring deurbel problemen

Wanneer je Ring deurbel problemen hebt, dan baal je gewoon. Je koopt zo’n ding om je leven wat gemakkelijker te maken, niet voor nog meer kopzorgen. Gelukkig zijn veel problemen zo opgelost. Mochten de onderstaande oplossingen echt niet toereikend zijn, dan kun je natuurlijk nog altijd contact opnemen met de klantenservice van Ring. Die opties tref je aan op deze pagina.

Ring deurbel wifi problemen

Het kan zijn dat je Ring deurbel problemen met de wifi of de verbinding heeft. Dat kan komen doordat de afstand tussen je router en de deurbel wellicht te groot is. Een oplossing kan zijn, mits het kan, de router dichterbij de bel te plaatsen. En anders kun je investeren in een meshnetwerk, waarbij je een netwerkpunt vlakbij de voordeur, en dus de deurbel, kunt plaatsen.

Ring Video 2 slimme deurbel

Ring-deals: extra korting deurbellen, camera’s en meer deals beschikbaar

Korting op Ring
Interessante combi-deals

De Ring deurbel heeft minimaal 2 Mbps aan snelheid nodig – voor zowel download als upload – om goed te kunnen functioneren. Het kan helpen om je router eens te resetten wanneer je merkt dat de app heel traag is, maar de Ring deurbel resetten kan daarbij ook helpen. Daarover lees je verderop in dit artikel meer.

Te weinig stroom

Het kan zijn dat de Ring deurbel niet helemaal lekker functioneert wanneer die te weinig stroom krijgt. Dit komt alleen voor bij modellen die je direct op het stroomnetwerk aansluit. Het gaat dus in het bijzonder om Ring deurbel Pro problemen in dit geval.

Lees ook: dit kun je met een Ring deurbel zonder abonnement

Je kunt in de app zien hoe het is gesteld met de gezondheid van het apparaat door de Pro-deurbel op te zoeken en op Apparaatgezondheid te tappen. De Pro heeft minimaal 3.900 mV nodig. Mocht die bel dat aantal gewoon ontvangen, dan moet je misschien de condensator vervangen.

Een ander probleem in het kader van stroom kan zijn dat je Ring deurbel een accu heeft die mettertijd minder is gaan presteren – of misschien wel helemaal kapot gegaan is. Je moet de accu dan vervangen. In dit geval kun je het beste eerst even contact opnemen met de klantenservice (zie hierboven).

Ring Video 2 Slimme Deurbel
Via: ring.com

Ring deurbel problemen: nachtvisie

Wanneer je merkt dat de Ring deurbel in de avond en nacht geen opnamen maakt of niet reageert op gebeurtenissen, terwijl alle andere functies wel lijken te werken, dan is er een probleem met je camera. Het is dan de bedoeling dat de camera vervangen wordt. Daarvoor moet je eerst de klantenservice benaderen, om het probleem aan te kaarten. Na een trouble shoot van hun kant, kun je de deurbel terugsturen en ontvang je binnen de garantie een nieuwe.

Problemen met microfoon en speaker

Wanneer je zeker weet dat de speaker ingeschakeld is, maar degene voor de deur hoort je niet, dan is de kans heel aannemelijk groot dat de speaker dus kapot is. Loop voor de zekerheid de instellingen van je smartphone nog even na (heeft de app wel toegang tot je microfoon?) en zoek anders contact op met de klantenservice voor het vervangen van de speaker.

Voor de problemen met de microfoon geldt eigenlijk hetzelfde. Check even in de app of die wel geactiveerd is. Want als dat niet het geval is, dan hoor jij dus degene niet die aanbelt. Mocht het probleem zich toch nog voordoen nadat je zeker weet dat de mic aan staan, dan is die dus waarschijnlijk aan vervanging toe.

Online vind je voor beide gevallen waarschijnlijk gemakkelijke guides waarmee je zelf de problemen kunt verhelpen. Mocht je Ring-product nog onder garanties vallen, dan raden we af zelf aan het systeem te knutselen. Check eerst wat Ring voor je kan betekenen.

Ring Video Deurbel 2

Ring deurbel problemen: knop blijft hangen

Een ander bekend probleem is dat de knop van de Ring deurbel blijft hangen. Dit merk je doordat notificaties niet op je smartphone binnenkomen of doordat mensen aanbellen en ze geen geluid horen of led-lamp zien activeren.

In dit geval dien je eerst even de notificatie-instellingen op je smartphone na te gaan. Mag de Ring-app je wel notificaties sturen? Als het antwoord ja is, dan check je of de speaker of het led-lampje nog goed werken. Is dat gewoon het geval, dan moet de knop vervangen worden.

Ring deurbell resetten

We benoemen voornamelijk problemen met de hardware, maar wat nou als de Ring qua hardware goed werkt en toch problemen vertoont? Dan kan het goed zijn het systeem een keertje te resetten. Dat doe je als volgt.

 1. Haal de Ring deurbel van de deurpost.
 2. Zoek de oranje knop op. Voor sommige modellen moet je even de achterkant loshalen om toegang te krijgen tot die knop.
 3. Houd de oranje knop nu voor ongeveer vijftien seconden ingedrukt.
 4. Laat de knop na vijftien seconden los en draai het systeem om.
 5. Als het goed is flitst de led-lamp aan de voorkant nu een paar keer. Dat betekent dat het apparaat aan het resetten is.
 6. Geef de deurbel nu vijf minuten de tijd om het proces te voltooien
 7. Vervolgens kun je het systeem weer toevoegen aan je wifi-netwerk door de initiële installatie uit te voeren.
 8. Open daarvoor de app en druk op de beginpagina op de knop voor het toevoegen van een Ring-product en volg de stappen op die in beeld verschijnen.

Door de bovenstaande stappen uit te voeren, breng je de Ring deurbel terug naar fabrieksinstellingen. Doe dit alleen wanneer je zeker weet dat je alle andere opties benut hebt of op aanraden van de klantenservice om er zeker van te zijn dat je het niet voor niets doet.

6 Opmerkingen
 1. Ik heb een probleem met mijn Telefoon. Ik heb een OnePlus 8T (vrij nieuw en goed “duur” toestel) ik kan niet communiceren met de gene bij de voordeur geluid hapert en valt weg. Zowel op mijn telefoon als bij de deur. We verstaan elkaar niet.

  Het gekke is dat het met de telefoon van mijn vrouw perfect werkt. Het lijkt dus echt in mijn telefoon te zitten.

  Iemand een idee? Ring zelf weet het niet

 2. bij mij het tegenover gestelde. Midden in de nacht begint de bel te rinkelen zonder zichtbare aanleiding. Steeds ‘s nachts en gedurende 2/3 seconden.

  • Ik heb hetzelfde probleem met de pro. Heb een andere smartphone en daar werkt het Live beeld niet op. Het is een Xiaomi 11T Pro.
   Op de Samsung, Apple en Huawei werkt alles wel naar behoren.
   Lijkt dus echt in de software van de Xiaomi te zitten.

 3. Ook ik heb problemen met de deurbel, de bel gaat bij mij soms ook niet af. Ook niet naar de app, ook niet naar de chimes in huis. Ziet soms ook geen beweging voor de deur. De afstand van de router tot de videodeurbel is 80 cm. Alles al geprobeerd zelfs de router vervangen en het internet is met ruim 800 mbit up en down snel genoeg.

 4. Vond het best leerzaam.Jammer voor mij was dat ik niet iets las over het probleem dat ik heb.De Ring videovoordeurbel Pro doet bijna alle dingen.Neemt geluid en beelden op,en die worden
  via de “Ring”app op mijn smartphone weergegeven.Ook het geluid van de bel klinkt op de app., maar dat is sinds kort niet meer het geval.Aan de bel zelf gaat het geluid af, maar daar houdt het mee op.
  Alle voor de hand liggende handelingen ( resetten van de bel,router ontkoppeld, app verwijderd en weer geinstallleerd) maar dat heeft niet geholpen.Daar ligt het volgens mij ook niet aan omdat de bel wel online is en video?geluid het wel doen,
  Blijft voor mij de vraag wat is er fout gegaan of welk onderdeel heeft de geest gegeven en
  is dat te vervangen.

  • Ook ik ervaar problemen met m’n deurbel (2e generatie). Bij live beeld hapert het geluid. Hierdoor hoor ik de persoon bij de deur niet volledig. Internetsnelheid is 100 mbit glasvezel.

  Laat een reactie achter

   

  Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen
   

  Smarthomefans
  Logo