Ring deurbel zonder abonnement: dit zijn de mogelijkheden

Ring Video Deurbel Pro

Je wil je Ring deurbel zonder abonnement gebruiken? Dat is goed mogelijk, maar houd er dan wel rekening mee dat je er een stuk minder mee kunt. Wat zijn de voor- en nadelen van het abonnement en zijn er ook alternatieven zonder extra kosten? Je leest er hier alles over.

Een videodeurbel voor aan of bij de voordeur is om verschillende redenen heel handig. Ten eerste beveilig je er voor voordeur mee, omdat je altijd ziet wat daar gebeurt. Mogelijk schrikt het inbrekers af of anders wel de mensen die een pakket dat op de deurmat staat, ongeoorloofd proberen mee te nemen.

Bekijk ook onze favoriete deurbel zonder abonnement

Ring Video Pro
Via: ring.com

Daarnaast ben je – volgens de reclame – “altijd thuis”. Wanneer iemand aanbelt, dan kun je diegene te woord staan. Je vertelt hem of haar dat je er bijna bent, dat ze het pakketje kunnen neerzetten of dat ze even moeten wachten. Kortom, een slimme deurbel misstaat niet anno nu.

Ring deurbel zonder abonnement

Een groot nadeel van een Ring deurbel is dat je een abonnement nodig hebt om alles uit het apparaat te halen. Een Ring deurbel zonder abonnement gebruiken lukt onderaan de streep wel, maar uiteindelijk kom je dan wat dingen tekort. Wat zijn precies de voor- en nadelen?

Het grootste voordeel van een Ring deurbel zonder abonnement gebruiken is dat de bel niet geheel nutteloos is. Mensen kunnen aanbellen en je kunt ze gewoon te woord staan via de app. Je ziet via de live feed wie er aanbelt en praat met hen via de aanwezige microfoons en speakers.

Daar tegenover staat dat wanneer je geen abonnement afneemt (à drie euro per maand per bel of camera), je geen opnames kunt opslaan voor later. En omdat dat niet kan, kun je die beelden ook niet met derden delen. Denk je dit niet te hoeven doen, dan heb je dus geen abonnement nodig.

Zo kleven er nog meer nadelen aan een Ring deurbel zonder abonnement. De camera in de deurbel maakt namelijk ook geen opnamen wanneer er beweging geregistreerd wordt. Wel krijg je een melding van beweging op je smartphone, die je doorstuurt naar de live feed binnen de app.

Ring deurbel met en zonder abonnementGratisBasic*Plus**
Bewegingsmeldingen
Live videobeelden
Tweerichtingsspraak
Diefstalbeveiliging
Videogeschiedenis (30 dagen)
Aantal apparaten11alle
Foto functie
Extra garantie
Korting op aankopen via Ring.com
* Basic abonnement kost € 3/maand of € 30/jaar – 1 apparaat
** Plus abonnement kost € 10/maand of € 100/jaar – volledige huis

Toch best een goede optie

Ondanks de nadelen die bestaan wanneer je de Ring deurbel zonder abonnement gebruikt, wordt dit merk toch gezien als marktleider binnen het segment van slimme deurbellen. Dat komt door slimme functies als bewegingsdetectie, maar ook door het alarm dat je eromheen kunt bouwen.

Naast slimme deurbellen biedt Ring namelijk ook een geheel pakket aan waarin allerlei apparaten zitten die helpen bij het beveiligen van je huis. Denk dan aan raam- en deursensoren, bewegingsmelders en een keypad waarmee je het alarm in- en uitschakelt.

Via: ring.com

Bovendien kunnen de slimme deurbellen en het alarmsysteem van het bedrijf op elkaar reageren. Heb je nog een andere camera van Ring in huis staan, dan begint die met opnemen, zodra er een deur of raam opengaat wanneer dat niet de bedoeling is. Je moet alles dan wel even goed instellen.

Verder is het zo dat Ring een fijne connectie heeft met Alexa van Amazon. Amazon is namelijk het moederbedrijf van Ring. Helaas betekent dit ook dat de Google Assistent en Apple Homekit minder goed tot helemaal niet ondersteund worden. Dat is vooral voor Nederlanders slecht nieuws.

Op moment van schrijven spreekt Alexa namelijk nog geen Nederlands. De Google Assistent en Siri doen dat uiteraard wel, waardoor die systemen veel meer populariteit genieten in de Benelux. Achter de schermen werkt Amazon aan de Nederlandse taal voor Alexa, dat gelukkig wel.

Slimme deurbel zonder abonnement

Er is ook veel keuze als het gaat om een slimme deurbel zonder abonnement. Er zijn steeds meer aanbieders die de mogelijkheid geven om de beelden lokaal op te slaan.

Dit lokaal opslaan kan op twee manieren: op een ingebouwde SD-kaart of via een externe hub. Dit laatste is natuurlijk iets minder gevoelig, omdat deze hub vaak binnen staat en dus lastiger mee te nemen is.

We hebben een uitgebreid artikel gemaakt over een slimme deurbel zonder abonnement, waar je allerlei info vindt en de beste keuze!

Onze favoriete slimme deurbel zonder abonnement

Eufy slimme deurbel

Eufy video doorbell Deurbel ZONDER ABONNEMENT

Beste keuze deurbel zonder abonnement
Lokale opslag
Bijzonder goede app en veel mogelijkheden
Onze favoriet voor een deurbel zonder abonnement!

Keuze in overvloed

Ring biedt meer dan genoeg opties aan als het om slimme deurbellen gaat. Hieronder volgt een overzicht van beschikbare modellen. Het gaat om modellen die op een accu werken en modellen die je aansluit op de bedrading voor je huidige deurbel.

Bekijk alle Ring deurbellen (incl. aanbiedingen)

  • Ring Doorbell
  • Ring Doorbell 3
  • Ring Doorbell 3 Plus
  • Ring Doorbell 4
  • Ring Wired Video Doorbell
  • Ring Video Doorbell Pro
  • Ring Video Doorbell Pro 2
  • Ring Video Doorbell Elite

Alternatieven voor Ring deurbel zonder abonnement

Er bestaan gelukkig veel partijen die een alternatief aanbieden voor de Ring deurbel zonder abonnement. Die apparaten hebben niet per se een extra abonnement nodig om alles uit de hardware te halen. Je koopt dus een product dat volledig is en werkt hoe je dat in gedachten hebt.

Denk bijvoorbeeld aan de Eufy Video Doorbell 2k. Dit biedt een hoge beeldresolutie aan, waardoor opgenomen beelden en de live feed zeer scherp zijn. Eufy levert het model met een chime, waardoor je hem dus overal in huis hoort. En nog mooier: je hebt hier géén abonnement voor nodig!

Ben je op zoek naar een bel die heel fijn werkt met de Google Assistent? Denk dan aan de Google Nest Hello Video Doorbell. Los van die fijne integraties kan de deurbel ook geautomatiseerde berichten laten horen na het aanbellen en laten weten wanneer er een pakketje voor de deur ligt.

De Arlo Video Doorbell is tevens een goede optie. Deze deurbel is ook relatief betaalbaar, wat natuurlijk al een pré is. Ondanks de lage prijs, zijn er redelijk veel features aanwezig. Denk dan aan HDR-ondersteuning, bewegingsdetectie, nachtvisie en een proefabonnement voor cloudopslag.

Wil je meer lezen over wifi-deurbellen in het algemeen? In dit artikel behandelen we algemene tips en dingen waar je aan moet denken. Heb je al een Ring deurbel en loop je tegen problemen aan? Dan kan dit artikel je wellicht uit de brand helpen.

1 Reactie
  1. ik wil mijn abonnement verlengen, maar ik kan geen rekeningnummer vinden.

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen
 

Smarthomefans
Logo