Ring deurbel installeren: met deze gids lukt het altijd

Geschreven door

Wesley Akkerman

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

De Ring deurbel installeren is gelukkig zo gepiept. Helemaal als je een model met accu hebt. In dit artikel leggen we uit hoe je te werk gaat.

Als je een Ring deurbel koopt, dan moet je het handige smartphoneproduct daarna natuurlijk nog even installeren. Dat hoeft geen complete middag te kosten, maar neem er wel even de tijd voor.

Voordat we het over de installatie kunnen hebben, dienen we enkele voorbereidende stappen te nemen. Hoe je de Ring deurbel ook installeert; je moet de interne accu altijd opladen bijvoorbeeld.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!
Ring Video Deurbel 2 - Ring deurbel aansluiten op stroom

Ring deurbel installeren: de voorbereidingen

Omdat er veel verschillende Ring deurbellen in omloop zijn, kunnen we niet specifiek ingaan op de modellen. Daarom nemen we in algemene stappen met je door wat je moet doen.

Zo weet je dus in elk geval waar je aan begint. Het is van belang dat je de accu altijd oplaadt; of je nou van plan bent om het model aan het stroomnetwerk te koppelen of niet.

Dat opladen kun je regelen via de meegeleverde usb-kabel. Op het moment dat dat de blauwe led-lamp voorop helemaal gloeit, dan weet je dat de Ring deurbel klaar voor gebruik is.

Vervolgens is het handig als je alvast de app gereedmaakt. Zorg ervoor dat je smartphone van voldoende energie voorzien is en download de Ring-app. Die is beschikbaar voor Android en iOS.

Wanneer je de app gedownload hebt, dan maak je na het openen meteen een account aan. Helaas kun je de Ring deurbel niet zonder account gebruiken. Zorg ervoor dat je dit dus doet voor het installeren.

Ring deurbel opladen
(Afbeelding: Wesley Akkerman / Smarthomefans)

Ring deurbel installeren: het installatieproces

We kunnen het lekker simpel houden en simpelweg zeggen dat je via de app het installatieproces kunt doorlopen. Je gaat daarvoor naar het menu en drukt vervolgens op het onderdeel Apparaten.

Maar daar houden we het natuurlijk niet; maar het is wel goed om te weten dat je alle aanwijzingen ook in de app aantreft. Onder Apparaten druk je op het blauw plusteken en dan kun je beginnen.

Je selecteert dan eerst het type apparaat dat je wil installeren. Aangezien we de Ring deurbel installeren, kiezen we natuurlijk voor één van de beschikbare modellen.

Vanaf dit moment neemt de app het in feite over. Je scant simpelweg de QR-code in beeld en volgt dan de stappen op die in beeld verschijnen. Onder de foto gaan we verder met de uitleg.

(Afbeelding: Wesley Akkerman / Smarthomefans)

Om te weten wat je ongeveer kunt verwachten, nemen we hieronder de algemene stappen van het installatieproces met je door. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus daar gaan we.

Je kunt de Ring deurbel op twee manieren installeren: via bestaande bekabeling of via een accu. Voor beide methoden gelden andere stappen, die we hieronder met je doornemen.

Ring bedraad aansluiten
Zo sluit je de Ring deurbel aan via bedrading.
Schakel de stroom uit en verwijder je oude deurbel.
Je schakelt de stroom uit via de meterkast.
Pak de montagebeugel erbij en geef met een potlood of pen aan waar de schroeven moeten komen.
Heb je een betonnen of stenen muur? Dan boor je een gat in de muur met de meegeleverde boor. Je boort 2,5 centimeter diep en plaats daarna de meegeleverde pluggen.
Pak nu de bestaande bedrading vast (zorg ervoor dat het stroom eraf is!) en trek die voorzicht door de montagebeugel. Maak nu de beugel vast.
Nu kun je de draden vastmaken aan de terminal-schroeven. Je plaatst de bedrading onder de koppen van de schroeven; die schroeven haal je er overigens niet helemaal uit, maar ver genoeg zodat de draden eronder kunnen.
Koppel de twee terminal-schroeven met de diode en draai ze vervolgens goed vast.
Pak nu de Ring deurbel erbij om de installatie te voltooien. Je schuift hem op de beugel en klikt hem daarna vast.
Onderop zitten beveiligingsschroeven; draai die nu goed vast.
Keer nu terug naar de app en kijk wat de vervolgstappen zijn. Nu dien je de koppeling met je wifi-netwerk te maken.

Een grote groep mensen heeft ook een Ring deurbel met alleen een accu aan boord. Die werken dus niet met stroomnetwerken en bestaande bekabeling, maar laden de accu eens in de zoveel tijd op.

Ook dan zijn er natuurlijk enkele stappen die je dient te ondernemen. Daarom kijken we in het onderstaande overzicht naar de stappen. Zo goed je goed voorbereid aan de slag met de Ring deurbel installeren.

Ring deurbel installeren met accu
Zo sluit je een Ring deurbel aan die alleen op een accu draait.
Pak de montagebeugel erbij en geef met een potlood of pen aan waar de schroeven moeten komen.
Heb je een betonnen of stenen muur? Dan boor je een gat in de muur met de meegeleverde boor. Je boort 2,5 centimeter diep en plaats daarna de meegeleverde pluggen. Je kunt eventueel ook gebruikmaken van stevige plakstrips, mocht je niet willen, kunnen of mogen boren in de muur of het kozijn.
Maak nu de montagebeugel vast aan de muur (via de schroeven of de plakstrip).
En dan zijn we er al bijna. Je schuift de Ring deurbel nu op de beugel en klikt hem daarna vast.
Onderop zitten beveiligingsschroeven; draai die nu goed vast.
Keer nu terug naar de app en kijk wat de vervolgstappen zijn. Nu dien je de koppeling met je wifi-netwerk te maken.

Ring deurbel installeren: terug naar de app

En dat is het eigenlijk wat de fysieke installatie betreft. Zoals gezegd vind je in de app de verdere installatie. Je moet dan nog wel een aantal stappen ondernemen.

Zo moet je dus het wifi-netwerk instellen. Zorg ervoor dat je Ring deurbel dichtbij een wifi-punt hangt of op een andere manier een stabiele verbinding kan houden met je netwerk.

Verder stel je nog een naam in voor de videodeurbel en kun je zaken als de bewegingssensorzone instellen. Als je dit allemaal in één keer goed doet, dan heb je er geen omkijken maar naar.

Ring deurbel opladen
(Afbeelding: Wesley Akkerman / Smarthomefans)

Meer lezen?

Nu je toch hier bent, doe je er goed aan je meer of beter in te lezen over de Ring-producten. Op Smarthomefans besteden we aandacht aan verschillende onderdelen van deze populaire deurbellen.

Zo kun je het slimme systeem bijvoorbeeld met een flinke omweg toevoegen aan je HomeKit-setup. Knippert jouw slimme deurbel wel eens blauw, dan helpen we je dat ook gewoon oplossen. En hoe zat het ook alweer met dat abonnement? En is dat wel echt nodig? Die antwoorden vind je hier.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: