Ring deurbel aansluiten op stroom: let hier goed op

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Ring deurbel opladen

Oké, je hebt die slimme deurbel gekocht en nu wil je de Ring deurbel aansluiten op stroom. In dit artikel lees je waar je rekening mee moet houden.

We geven in dit artikel geen uitgebreide installatiehandleiding voor het aansluiten van de Ring deurbel. In plaats daarvan lees je hier alles over de dingen waar je rekening mee moet houden.

Dit is namelijk niet gewoon een taakje dat je even tussendoor doet, in tegenstelling tot hoe je de Ring deurbel installeert die gewoon werkt met een oplaadbare accu.

Ring Video Deurbel 2 - Ring deurbel aansluiten op stroom
Via: Smarthomefans.nl

Disclaimers van Ring

Voordat we beginnen, is het goed even de ‘disclaimers’ te lezen. Hieronder is de informatie die Ring hierover geeft.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Schakel bijvoorbeeld altijd de stroomtoevoer naar het installatiegebied uit via je stroomonderbreker of zekeringkast voordat je met deze installatie begint. Wees altijd voorzichtig tijdens het werken met elektrische bedrading; het gevaar zit hem al in een verkeerde handeling.

En dan nemen we nog een disclaimer over van de officiële Ring-website.

Installatie door een gekwalificeerde elektricien is mogelijk vereist in je regio. Raadpleeg de plaatselijke regelgeving en bouwvoorschriften voordat je elektrische werkzaamheden uitvoert. Vergunningen en professionele installatie zijn mogelijk wettelijk vereist.

Met dit soort dingen kun je niet voorzichtig genoeg zijn. Weet dus waar je aan begint en weet waar je mee bezig bent. Schakel ook hulp in wanneer je dat nodig hebt of wanneer dat nodig lijkt.

(Afbeelding: Wesley Akkerman / Smarthomefans)

Ring deurbel aansluiten op stroom: direct op deurbelbedrading

Je Ring deurbel aansluiten op stroom kan op drie verschillende manieren, namelijk:

  • Bestaande bedrading
  • Via AC-transformator
  • Ring DC-transfortmator

We beginnen met de bestaande deurbelbedrading. Zo heb je alleen voor de Ring Video Doorbell 1 en Video Doorbell 2 een diode nodig voor het installeren van de videodeurbellen. Voor de overige modellen geldt dat je dit allemaal kunt regelen binnen de app.

Het is daarnaast goed om te weten dat je geen draadgewonden weerstand nodig hebt voor alle deurbellen in de reeks. Ook is de Pro Power Kit niet vereist, behalve voor de Ring Doorbell Pro en Ring Doorbell Pro 2. Daar heb je respectievelijk een PPKv2 PPKv3 voor nodig.

Dan is het zaak om te kijken naar de compatibele aansluitingen. De Ring Video Doorbell, Doorbell (tweede generatie), Doorbell 2, Doorbell 3 en 3 Plus, Doorbell 4 en Doorbell Elite maken gebruik van 8-24 VAC. De Doorbell Pro en Pro 2 maken gebruik van 16-24 VAC.

Ring deurbel problemen: alle oplossingen op een rij

De grote uitzondering is de Ring Video Doorbell Wired. Daar zegt de fabrikant het volgende over.

Wanneer de Ring Video Doorbell met vaste bedrading is aangesloten op je 8-24 VAC-systeem, moet de bestaande deurbel worden genegeerd. Deze zal geen geluid meer maken. Gebruik een Ring Chime of een luidspreker met Alexa-functionaliteit als je een deurbelgeluid wilt horen.

(Afbeelding: Wesley Akkerman / Smarthomefans)

Ring deurbel aansluiten op stroom: AC- en DC-transformators

Mocht je je Ring deurbel aansluiten op een AC- of DC-transformator, dan zijn er weer andere dingen om rekening mee te houden. De kans is namelijk groot dat je moet investeren in extra accessoires.

We beginnen met het overzicht van de AC-transformator. Mogelijk heb je draadgewonden weerstand nodig, en anders misschien wel een Pro Power Kit. Je ziet dit in het onderstaande overzicht.

TypeWeerstandPro Power Kit
Ring Video DoorbellJaNee
Ring Video Doorbell (tweede generatie)NeeNee
Ring Video Doorbell 2JaNee
Ring Video Doorbell 3 en 3 PlusNeeNee
Ring Video Doorbell 4NeeNee
Ring Video Doorbell WiredNeeNee
Ring Video Doorbell ProNeeJa – alleen PPKv2
Ring Video Doorbell Pro 2NeeNee
Ring Video Doorbell EliteN.v.t. – PoEN.v.t. – PoE
Bron: Ring

Dan is het nu tijd voor de DC-transformator. Een Ring deurbel aansluiten via deze transformator kan de volgende eisen hebben. We presenteren wederom een handige tabel.

TypePlug-in-adapter (tweede generatie)Bedrade DIN Rail-transformator (tweedede generatie)
Ring Video DoorbellJaNee
Ring Video Doorbell (tweede generatie)JaNee
Ring Video Doorbell 2JaNee
Ring Video Doorbell 3 en 3 PlusJaNee
Ring Video Doorbell 4JaNee
Ring Video Doorbell WiredJaJa
Ring Video Doorbell ProJaJa
Ring Video Doorbell Pro 2JaJa
Ring Video Doorbell EliteN.v.t. – PoEN.v.t. – PoE
Bron: Ring

Goed om te weten: als er staat dat het niet van toepassing is vanwege PoE, dan krijgt de deurbel stroom via de ethernetkabel. PoE staat namelijk voor Power over Ethernet.

Ring deurbel opladen
(Afbeelding: Wesley Akkerman / Smarthomefans)

Overgestapt op gelijkstroom

Voorheen werden de Ring deurbellen geleverd met voedingen die gebruikmaakten van wisselstroom. Maar daar is de fabrikant van teruggekomen; inmiddels is Ring overstapt op gelijkstroom.

Dat is goed nieuws. Niet alleen zijn die speciaal ontworpen voor Ring-producten, ook zijn ze voorzien van extra veiligheidsfuncties. Die functies zijn niet aanwezig in andere DC-voedingen en zorgen ervoor dat je deurbel of stroomvoorziening niet kan beschadigen.

We sluiten af met nog een disclaimer van Ring.

Gebruik geen DC-voeding die niet is geproduceerd of gecertificeerd door Ring. Vanwege de extra veiligheidsfuncties zijn DC-voedingen van Ring niet compatibel met deurbelsignalen. Ze mogen uitsluitend worden gebruikt om rechtstreeks stroom te leveren aan je Video Doorbell. Je hoeft geen Pro Power Kit v2 of weerstand te gebruiken bij een Ring DC-voeding. 

Meer lezen?

Nu je toch hier bent, doe je er goed aan je meer of beter in te lezen over de Ring-producten. Op Smarthomefans besteden we aandacht aan verschillende onderdelen van deze populaire deurbellen.

Zo kun je het slimme systeem bijvoorbeeld met een flinke omweg toevoegen aan je HomeKit-setup. Knippert jouw slimme deurbel wel eens blauw, dan helpen we je dat ook gewoon oplossen. En hoe zat het ook alweer met dat abonnement? En is dat wel echt nodig? Die antwoorden vind je hier.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Topics:

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: