Ring deurbel knippert blauw: dit is wat het betekent

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Ring Video Doorbell Pro 2

Je Ring deurbel knippert blauw, maar wat betekent dat? Dit gebeurt om verschillende redenen en er zijn zelfs verschillende manieren waarop de Ring knippert. In dit artikel leggen we alles haarfijn uit.

We hoeven er niet omheen te draaien: de videodeurbellen van Ring zijn gemakkelijk te installeren en te gebruiken. Maar soms kunnen ze ons ook een beetje verwarren met dat blauwe lampje.

Je Ring deurbel knippert blauw. Dat kan gebeuren. Dat hoeft niet te betekenen dat er een groot probleem is. Maar het is duidelijk dat de videodeurbel je aandacht vraagt om iets. Maar wat precies?

Aangezien er een hoop verschillende mogelijkheden zijn, nemen we hieronder alle noodzakelijke informatie met je door. Als het goed is weet je na het lezen van dit artikel alles over dat geknipper.

Ring Video Doorbell Pro 2
(Afbeelding: Ring)

Ring deurbel knippert blauw, maar waarom?

Voorop een Ring-deurbel zit een led-strip die blauw kan knipperen. Middels dat blauwe, circulaire lampje moet de deurbel allerlei problemen en statussen overbrengen.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

We nemen je mee langs alle soorten statussen en de manier waarop de Ring-deurbel dat duidelijk maakt. Afhankelijk van welke deel oplicht of hoe die knippert, moet je verscheidene acties ondernemen.

  • Het blauwe lampje draait rond: wanneer het blauwe lampje gewoon rondjes draait, dan houdt dat in dat iemand net aanbelde. Dit is normaal gedrag.
  • Het lampje is helemaal blauw: ook dit is normaal gedrag. Dit gebeurt wanneer je een gesprek aanneemt of wanneer je door de live feed kijkt.
  • Het blauwe lampje laat vier knipperende lampjes zien: dit zie je wanneer de Ring-deurbel correct geïnstalleerd is. Ook niets om je zorgen over te maken, dus.

Waarschijnlijk heb je de twee bovenstaande mogelijkheden zelf niet eens gezien. Dit zien de mensen die aanbellen voornamelijk. Natuurlijk kan het zijn dat je wel eens aanbelt bij je eigen voordeur.

Ring Video Doorbell 3 Plus
(Afbeelding: Ring)

Ring deurbel knippert blauw, zijn er problemen?

Het kan natuurlijk voorkomen dat er dingen gebeuren waar je geen rekening mee houdt. De Ring-deurbel kan dan op andere manieren knipperen. Die manieren bespreken we hieronder.

  • Het blauw lampje beweegt omhoog: je Ring deurbel knippert blauw en het lampje beweegt omhoog; dat betekent dat die verbinding probeert te maken met een wifi-netwerk. Dit gebeurt voornamelijk tijdens de installatie of wanneer de wifi-verbinding tijdens het gebruik wegvalt. Je kunt de verbinding mogelijk via de app herstellen.
  • Het blauwe lampje flits (een seconde aan, een seconde uit): wanneer je dit ziet dan start de deurbel zich (opnieuw) op. Gebeurt dit ineens en voor een lange periode (zonder dat het stopt), dan zit je Ring-deurbel vast in een bootloop. Dan lukt het het apparaat niet om op een normale wijze op te starten. Je kunt de accu verwijderen of het stroom loskoppelen en hem opnieuw laten opstarten. Werkt dit niet, dan moet je even contact opnemen met de klantenservice.
  • Het blauwe lampje knippert heel snel en wordt daarna wit: dit betekent dat je op correcte wijze een Ring reset uitgevoerd hebt.
  • Alleen de bovenste helft van de Ring deurbel knippert blauw: dit kan twee dingen betekenen. Gebeurt dit tijdens de installatie? Dan is het wachtwoord verkeerd van je wifi-netwerk. Gebeurt dit tijdens het opladen? Dan betekent dat simpelweg dat de accu opgeladen wordt.

Het kan zijn dat je tijdens het gebruik van de Ring-deurbel allerlei andere problemen tegenkomt. Om je goed van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht van problemen en oplossingen gemaakt.

Ring Video Doorbell 3 Plus
(Afbeelding: Ring)

Ring deurbel knippert blauw, soms compleet willekeurig

Het kan zijn dat de Ring-deurbel soms uit complete willekeur blauw knippert. Meestal betekent dit dat het apparaat zichzelf opnieuw opstart en dat kan ook weer verschillende redenen hebben.

Er kunnen soms problemen optreden waar de Ring-deurbel niet mee om kan gaan en dan kan het systeem zichzelf dus opnieuw opstarten. Gebeurt dit te vaak, neem dan contact op met de klantenservice.

Om dit te voorkomen doe je er goed aan de Ring-deurbel altijd van genoeg stroom te voorzien. Laad de batterij dus op tijd op en zorg ervoor dat je bedrade varianten secuur op het stroomnet aansluit.

Vind je zo’n blauwe ring maar te veel gedoe en wil je toch investeren in een goede slimme deurbel? Dan kun je ook de deurbellen van het merk Eufy eens overwegen.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: