Aqara lanceert Kickstarter-project voor slim slot met Matter

Het slimme slot van Aqara past op Europese deuren en heeft ook een noodfunctie.

Geschreven door

Wesley Akkerman

aqara u200 slim slot

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

💡 In het kort

De Aqara U200 is een slim slot met Matter-over-Thread en een noodfunctie. Het product is nog niet te koop, maar staat wel op Kickstarter. Daar kon je het project steunen voor 169 dollar (156 euro), maar alle perks zijn momenteel al vervuld.

De Aqara U200 is een retrofit slim slot dat beschikt over een aparte keypad en een vingerafdrukscanner. Dit is het eerste slot dat Home Key naar Europa kan brengen. Ook is het zo dat de smart lock ondersteuning aanbiedt voor de noodfunctie, waardoor je er altijd met een sleutel in komt. Je bent niet afhankelijk van bluetooth of wifi, dus.

Aqara lanceert het slimme slot via Kickstarter, waar alle perks momenteel op zijn. Dat is goed en slecht nieuws. Enerzijds kun je het slimme slot niet meer voor een lager bedrag aanschaffen, anderzijds is het wel zo dat het project een succes is en het apparaat dus op de markt komt. Wanneer dat gebeurt, dan betaal je mogelijk 250 euro voor het slot.

Dit is de Aqara U200

De Aqara U200 is om verschillende redenen interessant. Zo ondersteunt het Matter-over-Thread, is er een aparte keypad beschikbaar en kun je ook binnenkomen met een vingerafdrukscanner of nfc-tag. En aangezien het slot retrofit is, hoef je ook niet het complete slot in de deur te vervangen. Je hangt hem gewoon aan de binnenkant en klaar is Kees.

aqara u200 slim slot
(Afbeelding: Aqara)

De U200 werkt met Europese sloten en ondersteunt daarnaast de noodfunctie. Dat betekent dat je altijd met een sleutel naar binnen kunt komen, ook wanneer de verbinding niet werkt. De oplaadbare accu gaat zo’n zes maanden mee, claimt Aqara. De keypad werkt op vier AAA-batterijen, maar kun je ook aan de deurbelbedrading koppelen.

Dankzij de support voor Matter maakt het ook niet uit welk smarthomeplatform je gebruikt. De Aqara U200 werkt daardoor gewoon met Google Home, Amazon Alexa en Apple Homekit. Die compatibiliteit wordt echter in stappen uitgerold, dus we moeten nog even zien in hoeverre dit waar is wanneer de U200 beschikbaar is.

Het slot werkt samen met de Aqara-app en de Hub M3 en krijgt in de toekomst allerlei updates. Denk dan aan auto-unlock en Apple Home Key. Zodra de certificatie van Apple binnen is, dan arriveert die optie via een over-the-air-update, zo luidt nu de belofte. Het wachten is nu op een releasedatum voor de mensen die het project gemist hebben.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: