Aqara Camera E1 is een betaalbare Homekit-camera

Geschreven door

Wesley Akkerman

aqara camera e1

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

De Aqara Camera E1 is vanaf nu verkrijgbaar. Dit is een betaalbare beveiligingscamera voor binnen, die onder meer ondersteuning aanbiedt voor Apple Homekit en Homekit Veilige video.

De nieuwe camera beschikt over een 2k-sensor, die beelden haarscherp kan vastleggen. Daarnaast is er een groothoeklens met een diafragma van f/2.0 en infraroodnachtzicht. Verder is dit model in staat te draaien en te kantelen, dankzij de pan- en tiltopties. Daardoor kun je gebeurtenissen in huis volgen en hoef je niets van eventuele waarschuwingen te missen.

Daarnaast is er ook een privacymodus. Niet alleen zorgt deze functie ervoor dat de camera uitgeschakeld wordt, ook draait die zijn lens naar achteren. Zo weet je zeker dat er dus niets gefilmd wordt.

Aqara Camera E1 met Homekit

Bovendien is het zo dat je de Aqara Camera E1 aan een aantal smarthomeplatformen kunt koppelen. Denk dan aan Apple Homekit (inclusief Homekit Veilige video), Google Home en Amazon Alexa.

aqara camera e1
(Afbeelding: Aqara)

De beelden die je maakt, kun je vervolgens op verschillende manieren opslaan. Denk dan aan de cloud van Aqara of Apple (via Veilige video, dus), een NAS of een micro-sd-kaart van maximaal 512 GB.

Via de Aqara Home-app kun je een aantal voorgeprogrammeerde kijkhoeken in stellen (zodat je snel een bepaald deel van je woning kunt controleren). Ook is er persoons- en geluidsdetectie, zoals je van een beveiligingscamera kunt verwachten. Die geluidsdetectie wordt op een later moment toegevoegd middels een update; maar allebei de detectievormen worden geheel lokaal geregeld.

Tot slot is het zo dat de Aqara Camera E1 support aanbiedt voor wifi 6, wpa 3 en bluetooth 5.2 (voor het koppelen).

Prijs en beschikbaarheid

Mocht je interesse hebben in de Aqara Camera E1, dan is het goed om te weten dat je hem nu kunt aanschaffen voor een prijs van 59,99 euro. Dat kan onder meer op de eigen website.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: