Slim slot Yale Linus L2 aangekondigd

het slot kost 229 euro en per direct verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Geschreven door

Wesley Akkerman

yale linus l2

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

💡 In het kort

De Yale Linus L2 is een slim slot dat je koppelt aan je wifi-netwerk. Later krijgt het apparaat ondersteuning voor Matter. Het product is nu meteen te koop voor een prijs van 229 euro. Je kunt hem kopen in het zwart of wit. Samen met de Linus L2 presenteert het bedrijf tevens de Yale Dot. Dit is een nfc-tag waarmee je de deur ontgrendelt.

De Yale Linus L2 is een nieuw slim slot dat op allerlei deuren moet passen. Het merk ken je voornamelijk van kluizen, maar de laatste jaren is het ook actief op de smarthomemarkt. Naast slimme sloten brengt de fabrikant tevens slimme camera’s en deurbellen uit, evenals complete alarmsystemen. De L2 is de opvolger van de Linus uit 2020.

In vergelijking met de eerste versie is de Yale Linus L2 stiller, sterker en sneller. Daarnaast is er naar het design gekeken en is de L2 kleiner. Dat gaat niet ten koste van de installatie. Die zou nog steeds heel gemakkelijk moeten zijn. De Linus L2 werkt met Europrofielcilinders die minstens 3 mm uitsteken en ronde cilinders van 22 millimeter.

yale linus l2
(Afbeelding: Yale)

De Yale Linus L2

Mocht je toch twijfelen of het slimme slot op jouw deur zou passen of niet, dan kun je op de website van Yale een compatibiliteitscheck doen. Verder is het goed om te zien dat de Yale Linus L2 wifi ingebouwd heeft, waardoor je dus geen aparte bridge hoeft aan te schaffen (zoals bij de eerste variant bij dit slot nog wel het geval was).

Je bedient het slot via de app en kunt hem tevens openen met de Yale Dot. Dit is een nfc-tag die je dan aan het slot koppelt. Via de app kun je ook digitale sleutels aanmaken (en terughalen), waardoor mensen die je vertrouwt naar binnen kunnen wanneer jij er niet bent. Denk dan aan de buren of eventueel een schoonmaker.

Binnen de app kun je verder het slot vergrendelen en ontgrendelen en koppelen aan andere producten van het bedrijf. Tot slot belooft Yale het slot actief te gaan ondersteunen in de toekomst. Zo komt er op een later moment Matter-ondersteuning aan. De Yale Linus L2 is nu meteen te koop en kost 229 euro, in de kleuren zwart en wit.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: