Videodeurbel zonder abonnement: de beste opties

Geschreven door

Clio van den Bossche

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Een deurbel die je altijd op de hoogte brengt wanneer er iemand voor je deur staat. Het klinkt best handig, toch? Dat is het ook, alleen hangt aan zo een slimme deurbel toch wel vaak een stevig prijskaartje vast en dat al zeker als je er de abonnement kosten bij moet rekenen. Gelukkig bestaan er ook deurbellen waarbij je geen abonnement hoeft aan te schaffen. In dit artikel vertel ik je welke opties jij best in overweging neemt in je zoektocht naar een videodeurbel zonder abonnement.

Videodeurbel zonder abonnement: belangrijk om te weten

Vooraleer ik je vertel welke de beste opties zonder abonnement zijn, wil ik een aantal praktische zaken met je delen.

Eerst en vooral is het zo dat een abonnement zeker niet altijd nodig is voor het goed functioneren van je deurbel (hoewel dit misschien wél zo naar voren wordt gebracht). Een goed voorbeeld hiervan is de Nest deurbel, met Nest Aware, waarbij een abonnement eerder is aangeraden in plaats van echt “nodig”. Ditzelfde geldt voor een Ring abonnement.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Maar waarom zou je dan een abonnement aanschaffen, als het toch niet echt nodig is, hoor ik je al denken? Wel, het heeft wel degelijk een toegevoegde waarde. Ik lijst hieronder even de extra opties die een abonnement biedt en die je best in overweging neemt in je zoektocht naar een deurbel zonder abonnement.

Opslaan en delen van beelden

Via een abonnement kan je de beelden van je slimme deurbel opslaan, delen en ook herbekijken. Best een handige optie, maar sommige deurbellen, waarover zo dadelijk meer, hebben een SD-kaart of een Homebase voor het lokaal opslaan van beelden waardoor dus een abonnement niet nodig is.

Betere bescherming tegen diefstal

Een abonnement zorgt ervoor dat de opgenomen beelden van je slimme deurbel beter beschermd zijn. Wat bedoel ik daar juist mee? Bij een lokale opslag van je beelden riskeer je namelijk dat er kan worden ingebroken bij je thuis en de Homebase (waarop de beelden worden opgeslagen) gewoon wordt meegenomen of zelfs heel je deurbel met SD kaart in. In beide gevallen ben je ineens alle beelden kwijt en kan je niks terug bekijken. Door de beelden regelmatig te downloaden en op te slaan op je computer kan je zo een onaangename verrassing vermijden, alleen moet je hier wel aan denken. Of je opteert voor een opslag in de cloud… maar dan zit je dus met de maandelijkse abonnement kosten.

Een abonnement maakt meerdere functies mogelijk

Zoals bijvoorbeeld: gezichtsherkenning, activiteitenzones instellen, pakket herkenning… het is hierbij aan jou om te zien in hoeverre je al deze functies belangrijk vindt.

Een abonnement is dus zeker niet altijd nodig voor de goede werking van je deurbel, het zorgt vooral voor extra functies. Dit wilt zeggen dat je dus ook prima kan opteren voor een videodeurbel zonder abonnement.

Vergelijking: videodeurbellen zonder abonnement

Ik overloop hier de beste opties van videodeurbellen waarvoor je geen abonnement nodig hebt, meer bepaald heb ik het over de volgende modellen: Eufy 2k, Hombli en LSC Smart Connect. In de vergelijkingstabel hieronder kan je hun belangrijkste eigenschappen terugvinden.

Bottom Line
Pros
Eufy deurbel 2k battery
Eufy 2k
Beste keuze
Bekijk beste prijs
Bottom Line
2k videokwaliteit
Werkt met Homebase
Accu en bedraad
Nachtzicht
Tweerichtingscommunicatie
Pros
Videoresolutie
2560 x 1920p

Bedraad
Ja

Accu
Ja

Nachtzicht
Ja

Bewegingsdetectie
Ja

Tweerichtingscommunicatie
Ja

Beeldopslag
Homebase

Gewicht
1,21 kg

Afmetingen
3 x 5.5 x 14 cm

Aansturing
Eufy app

Slimme assistent
Google Home, Amazon Alexa
Hombli
Goede koop
Bekijk beste prijs
Bottom Line
1080p full HD video
SD-kaart
Accu
Nachtzicht
Tweerichtingscommunicatie
Pros
Videoresolutie
1920 x 1080p

Bedraad
Nee

Accu
Ja

Nachtzicht
Ja

Bewegingsdetectie
Ja

Tweerichtingscommunicatie
Ja

Beeldopslag
SD-kaart

Gewicht
0,140 kg

Afmetingen
2.6 x 4.6 x 13.8 cm

Aansturing
Hombli app

Slimme assistent
Google Home, Amazon Alexa
LSC Smart Connect
Budget
Bekijk beste prijs
Bottom Line
1080p full HD video
SD-kaart
Accu
Nachtzicht
Tweerichtingscommunicatie
Pros
Videoresolutie
1920 x 1080p

Bedraad
Nee

Accu
Ja

Nachtzicht
Ja

Bewegingsdetectie
Ja

Tweerichtingscommunicatie
Ja

Beeldopslag
SD-kaart

Gewicht
0,251 kg

Afmetingen
2 x 4 x 14 cm

Aansturing
LSC Smart Connect app

Slimme assistent
Tuya apps

Deurbel zonder abonnement: bedraad of draadloos aansluiten

Een videodeurbel zonder abonnement kan, afhankelijk van het model, zowel bedraad als draadloos worden aangesloten. Over het algemeen is een draadloze aansluiting iets makkelijker maar eigenlijk is het vooral een persoonlijke keuze.

Hieronder kan je een overzicht vinden van de aansluitingsopties voor de reeds aangekaarte modellen: Eufy 2k, Hombli en LSC Smart Connect, alsook de installatievideo’s.

1. Eufy 2k – bedraad en draadloos

De Eufy 2k kan zowel bedraad als draadloos worden aangesloten. Voor de draadloze aansluiting (met accu) heb je wel een goede wifi-verbinding nodig. Bij de bedrade aansluiting kan je de Eufy 2k gewoon aansluiten op de twee draadjes achter jouw oude deurbel. Zie hierbij wel dat je de geschikte trafo hebt.

De onderstaande video laat je het installatieproces van de bedrade aansluiting zien.

2. Hombli – draadloos

De installatie van de Hombli deurbel gebeurt draadloos. Je deurbel dient volledig te zijn opgeladen vooraleer je begint aan de installatie. Vervolgens gebeurt het configureren van je deurbel via de Hombli app op je smartphone of tablet. De onderstaande video laat je dit stapsgewijs zien.

3. LSC Smart Connect – draadloos

Het nieuwste model van de LSC Smart Connect videodeurbel werkt met een accu en is eenvoudig draadloos aan te sluiten. De installatie gebeurt via de LSC Smart Connect app op je smartphone of tablet. Je kan de handleiding voor de installatie hier terugvinden.

Ring deurbel zonder abonnement?

Even specifiek over de Ring deurbel. In principe werkt deze deurbel ook zonder abonnement. Zo zal je een live melding ontvangen als er iemand aanbelt en je kan ook gewoon via de app communiceren. Daartegenover staat wel dat je toch wat functies niet zal hebben als je het abonnement niet aanschaft. De Ring deurbel zal onder andere geen beelden kunnen opslaan en je zal deze opnames achteraf ook niet kunnen delen.

Het abonnement voor de Ring deurbel wordt door het bedrijf zelf Ring Protect genoemd en er bestaan twee verschillende varianten van: Ring Protect Basic en Ring Protect Plus. Met het abonnement Ring Protect heb je de volgende extra functies:

 • Beelden terugkijken – Je hebt de mogelijkheid om beelden terug te kijken. In totaal zullen jouw video’s 180 dagen opgeslagen worden op de servers van Ring.
 • Foto-functie – Hiermee wordt om de zoveel tijd een foto gemaakt met jouw camera of deurbel. Op deze manier heb je een hele tijdlijn met afbeeldingen, die je kunt terugvinden in de app.
 • Uitgebreide(re) meldingen – Toegang tot uitgebreidere meldingen, met bijvoorbeeld een preview van het beeld.
 • Extra garantie – Met een betaald abonnement op Ring krijg je een langere garantie op je apparaten.
 • Korting op volgende aankopen – Als je besluit het Ring-ecosysteem uit te breiden, dan krijg je 10% extra korting op je aankopen in de officiële shop.

Zijn er ook nadelen bij een videodeurbel zonder abonnement?

Eén belangrijk nadeel bij een videodeurbel zonder abonnement is dat je bij diefstal makkelijk je opgeslagen beelden en bewijsmateriaal kan kwijtspelen. Aangezien de beelden lokaal worden opgeslagen op een SD-kaart of Homebase is het bij diefstal “genoeg” om deze mee te nemen en je bent de beelden kwijt. Je kan dit voorkomen door de opnames telkens te downloaden en op te slaan op je computer.

Nog een nadeel, eerder van praktische aard, is dat je een stabiele wifi-verbinding nodig hebt voor de goede werking van je videodeurbel. Dit geldt trouwens ook voor de meeste videodeurbellen waarvoor je wel een abonnement nodig hebt en die niet kunnen worden aangesloten met een netwerkkabel (want dan omzeil je het wifi probleem natuurlijk).

Slimme deurbel zonder abonnement kopen: hier moet je op letten

De volgende zaken neem je best in overweging wanneer je een videodeurbel zonder abonnement wilt kopen:

 • SD-kaart of Homebase nodig – voor het lokaal opslaan van je beelden.
 • Minder functies – een abonnement biedt vaak toch wat extra functies zoals bijvoorbeeld: pakketherkenning, gezichtsherkenning, fotofunctie, activiteitenzones… het is hier aan jou om te zien in hoeverre je deze functies belangrijk vindt.
 • Minder goed beschermd bij diefstal – aangezien de beelden lokaal worden opgeslagen op een SD-kaart of Homebase is het bij diefstal “genoeg” om deze mee te nemen en je bent de beelden kwijt.

Videodeurbel zonder abonnement – 4 goede opties

Hieronder zie je welke 4 goede opties je hebt als je een deurbel zonder abonnement wilt hebben.

1.

Eufy 2k

4.5

De Eufy 2k is de populairste slimme deurbel van het merk en biedt veel mogelijkheden en een goede videokwaliteit.

Eufy deurbel 2k battery

Kenmerken

 • 2k videokwaliteit
 • Werkt met Homebase
 • Accu en bedraad
 • Nachtzicht
 • Tweerichtingscommunicatie

Plus- en minpunten

Pluspunten
 • Beelden lokaal opgeslagen op Homebase
 • Werkt met iPhone en Android
 • Werkt met Google Assistant/Home en Alexa
 • Goede videokwaliteit
Minpunten
 • Als Homebase wordt meegenomen bij inbraak, geen beelden meer
 • Sterf wifi-signaal vereist

Samenvatting

De Eufy video doorbell Battery (2K) is de populairste slimme deurbel uit de Eufy serie en biedt veel mogelijkheden en een goede video-kwaliteit.

Om optimaal gebruik te maken heb je een Homebase nodig, waar alle video’s en gebeurtenissen lokaal opgeslagen worden. Je hebt dus geen abonnement nodig en dus geen extra maandelijkse kosten. Hiertegenover staat wel dat als Homebase wordt meegenomen bij inbraak, je geen beelden meer hebt. Je beelden tijdig downloaden en opslaan op je computer is dus de oplossing. Maar als je echt zeker wilt zijn dat je de beelden niet kwijtgeraakt, dan is de oplossing toch om abonnement op de cloudopslagdienst van Eufy te nemen. Dan heb je nog wel toegang tot de video’s die daarnaartoe geüpload zijn. Via deze link lees je uitgebreider welke stappen je nog kan ondernemen in verband met anti-diefstal van je Eufy deurbel.

De Eufy video doorbell battery (2k) kan bedraad aangesloten worden, maar ook met alleen de accu werkt deze slimme deurbel zoals je gewend bent. Al met al een hele complete, goed werkende video deurbel.

Meer kun je vinden in ons uitgebreide Eufy deurbel artikel.

2.

Hombli

4

De Hombli videodeurbel is draadloos aan te sluiten en diens beelden kunnen lokaal worden opgeslagen op een SD-kaart.

product image

Kenmerken

 • 1080p full HD video
 • SD-kaart
 • Accu
 • Tweerichtingscommunicatie

Plus- en minpunten

Pluspunten
 • Beelden lokaal opgeslagen op SD-kaart
 • Anti-diefstal alarm
 • Werkt met Google Assistant/Home en Alexa
 • Goede videokwaliteit
 • Nachtzicht
Minpunten
 • Sterf wifi-signaal vereist
 • Geen gong meegeleverd
 • Bewijsmateriaal kan bij inbraak kan makkelijk worden (= gratis opslag op SD-kaart)

Samenvatting

De Hombli deurbel is een draadloze deurbel waarbij je beelden kunnen worden opgeslagen op de lokale SD-kaart. Via de app kan je communiceren met diegene die aanbelt en deze deurbel werkt ook met meerdere slimme assistenten wat het toch wel een fijn smarthome product maakt.

Omdat de beelden lokaal worden opgeslagen op de SD-kaart, hoef je geen extra abonnementkosten te betalen. Wel betekent dit dat het bewijsmateriaal bij inbraak makkelijk kan worden meegenomen. De deurbel is wel voorzien van een anti-diefstal alarm maar je beelden ben je wel kwijt als je deze niet tijdig hebt gedownload en op je computer hebt opgeslagen. Nog iets om rekening mee te houden is dat bij de Hombli deurbel de gong niet standaard wordt meegeleverd.

3.

LSC Smart

4.5

De LSC Smart Connectie videodeurbel is budgetvriendelijk, draadloos aan te sluiten en heeft een goede beeldkwaliteit.

product image

Kenmerken

 • 1080p full HD video
 • SD-kaart
 • Accu
 • Nachtzicht
 • Tweerichtingscommunicatie

Plus- en minpunten

Pluspunten
 • Beelden lokaal opgeslagen op SD-kaart
 • Anti-sabotage-schroefgat (bij draadloze LSC Smart Connect video deurbel)
 • Goede videokwaliteit
Minpunten
 • Geen gong bij de bedrade LSC Smart Connect deurbel
 • Bewijsmateriaal kan bij inbraak kan makkelijk worden (= gratis opslag op SD-kaart)
 • Sterf wifi-signaal vereist

Samenvatting

Van de LSC Smart Connect deurbel bestaan er twee modellen; bedraad en draadloos. Als je twijfelt tussen welke je zou nemen, raad ik je het draadloze toch meer aan. Het heeft een aantal upgrades ten opzichte van het bedrade (tevens het eerste model). Zo zit de gong erbij, is het beter bestand tegen weersomstandigheden en is het draadloze model ook voorzien van een anti-sabotage schroefgat om diefstal tegen te gaan.

De LSC Smart Connect is een betaalbare deurbel en heeft een goede videokwaliteit. De beelden worden lokaal opgeslagen op de SD-kaart waardoor je geen extra abonnementkosten dient te betalen. Wel geldt ook bij deze deurbel dat bij diefstal het bewijsmateriaal makkelijk kan worden meegenomen aangezien de beelden zich op de SD-kaart bevinden.

Je kan meer uitgebreid lezen over de LSC Smart Connect deurbel.

En om af te sluiten nog een leuk weetje: deze deurbel wordt ook wel de deurbel van de Action genoemd.

4.

Netatmo

Werkt goed met Apple Homekit

3.5

De Netatmo videodeurbel biedt veel mogelijkheden maar is vooraal bijzonder interessant als je op zoek bent naar een videodeurbel die goed werkt met Apple Homekit.

product image

Kenmerken

 • SD-kaart
 • Bedrade installatie
 • Bewegingsdetectie
 • Tweerichtingscommunicatie

Plus- en minpunten

Pluspunten
 • Beelden lokaal opgeslagen op SD-kaart
 • Werkt met Netatmo App, Apple HomeKit, Google Assistant en Alexa
 • Tweerichtingscommunicatie
 • Weerbestendig
Minpunten
 • Sterk wifi-signaal vereist
 • Enkel bedrade installatie
 • Bewijsmateriaal kan bij inbraak kan makkelijk worden (= gratis opslag op SD-kaart)

Samenvatting

De Netatmo Slimme Video Deurbel is een deurbel waarvoor je geen abonnement nodig hebt om beelden op te slaan. Je kan de camerabeelden bewaren op de ingebouwde MicroSD-kaart. Er is ook een mogelijkheid tot opslag in Dropbox of FTP-server.

Verder biedt deze deurbel bewegingsdetectie en tweerichtingscommunicatie, is weerbestendig en werkt naast de Netatmo App ook met Apple Homekit, Google Assistant en Alexa.

De Netatmo deurbel kan alleen bedraad worden geïnstalleerd waarbij je kan kiezen of dit gebeurt op je bestaande deurbelaansluiting (in dit geval heb je wel het geluid van je gong) of niet (in dit geval wordt het geluid van je deurbel afgespeeld op je smartphone of op je Apple, Alexa of Google verbonden speakers).

Heb je al veel smarthome producten van Apple dan is deze deurbel bijzonder interessant voor jou want de Netatmo deurbel werkt goed met de Apple Homekit.

Meer kun je vinden in ons uitgebreide artikel over de Netatmo deurbel.

Tot slot

Hoewel vaak wordt beweerd dat je een abonnement nodig hebt voor je videodeurbel laten de in dit artikel besproken modellen zien dat dit zeker niet altijd het geval is. Ze functioneren namelijk allemaal prima zonder abonnement en dit betekent … geen extra maandelijkse abonnement kosten, wat natuurlijk een fijne zaak is.

Waar je wel niet omheen kan, is dat een abonnement extra functies mogelijk gaat en eigenlijk ook wel een betere bescherming biedt tegen diefstal. Maar het kiezen van een geschikte slimme deurbel is vooral een persoonlijke keuze is. Er zijn tegenwoordig wel wat modellen op de markt met telkens verschillende functies. Ik raad je dan ook aan om op voorhand voor jezelf een lijstje op te maken met de zaken die voor jou echt belangrijk zijn. Dit kan je zoektocht naar een geschikte slimme deurbel vergemakkelijken.

Lees ook over:

 1. Eufy deurbel
 2. Ring deurbel
 3. LSC Smart Connect deurbel
 4. Nest Aware abonnement
 5. Ring abonnement

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Topics:

Clio haar motto luidt: 'Waarom moeilijk als het makkelijk kan'. Dat is precies de reden dat ze interesse heeft in smarthome: eenvoudig en efficiënt het leven vergemakkelijken.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: