Philips Hue en Spotify koppelen: eenvoudig stappenplan

Geschreven door

Wesley Akkerman

Philips Hue Slimme verlichting

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Je kunt Philips Hue en Spotify aan elkaar koppelen en daarmee thuis een soort slimme disco laten ontstaan wanneer je muziek afspeelt. Hoe je dat instelt, lees je in dit artikel.

Philips Hue en Spotify met elkaar laten samenwerken gaat op een manier waarop je dat misschien niet verwacht. Het systeem werkt namelijk volledig in de cloud.

Lampen die op muziek reageren

Maar we nemen eerst even een stapje terug om duidelijk te krijgen waarom dat bijzonder is. Veel slimme lampen kunnen immers op audio of muziek reageren en meestal gebeurt dat door middel van een microfoon.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

De slimme verlichting kan dan een ingebouwde microfoon hebben of gebruikmaken van de microfoon van je smartphone. Maar daar zit soms een beetje vertraging in, waardoor het idee toch niet helemaal lekker uitpakt.

Doordat Philips Hue en Spotify gebruikmaken van de cloud, maar het lampensysteem gebruik van metadata van muziek. Daardoor kunnen de lampen anticiperen op inkomende beats, waardoor verlichting en audio beter op elkaar af te stellen zijn.

Philips Hue en Spotify maken hiervoor gebruik van een speciaal lichtscript. Dat algoritme houdt rekening met genre, tempo en de gemoedstoestand. Nu we weten hoe het werkt, kijken we naar hoe je dit installeert.

Philips Hue apps
Via: www2.meethue.com

Philips Hue en Spotify koppelen

Voordat we Philips Hue en Spotify aan elkaar kunnen koppelen, moet je de Hue-app misschien updaten. Je hebt tenminste Philips Hue-appversie 4.7 nodig. Heb je een latere versie, dan zit je goed.

Je weet zeker dat je de juiste versie hebt wanneer je onderaan in het navigatiemenu het tabblad Sync ziet staan. Is dat niet het geval, check dan even via Google Play of de App Store of er voor jou een recentere versie te downloaden is.

Verder moet je in het bezit zijn van Philips Hue-lampen die van kleur kunnen veranderen. Denk dan aan reguliere modellen, of aan die kekke strips voor onder de kast of achter een tv. En je hebt natuurlijk de Hue bridge nodig.

Koppeling tot stand brengen

We gaan er even voor het gemak vanuit dat je een Spotify-account hebt en dat je het Philips Hue-systeem correct geïnstalleerd hebt. Na het eventueel downloaden van de juiste appversie, kunnen we beginnen met instellen.

Philips Hue en Spotify koppelen
Met dit stappenplan koppel je Philips Hue en Spotify aan elkaar.
Druk op de Sync-tab binnen de Philips Hue-app.
Hier stelt je uiteindelijk de Spotify-integratie in.
Druk nu op Aan de slag.
Je krijgt een pagina met meerdere opties te zien.
Selecteer de optie Spotify-account.
Je kunt de koppeling ook verrichten via een Philips Hue Play HDMI-sync box of computer; wij kijken nu naar de Spotify-koppeling.
Druk nu op Volgende.
Je kunt ook op Meer informatie tappen wanneer je er meer over wil lezen.
Druk nu op Volgende.
Of lees de Privacyverklaring.
Log in met je Philips Hue-account.
Druk daarvoor op de blauwe knop. Vul je gegevens in op de volgende pagina.
Koppel je Spotify-account.
De app vraagt of je wil inloggen met een specifiek account.
Maak een entertainmentruimte aan.
Druk daarvoor op de knop Entertainmentruimte aanmaken.
Geef aan wat je wil doen.
Kies tussen tv kijken of naar muziek luisteren.
Geen de entertainmentruimte een naam.
Vul hier in wat je wil.
Selecteer de kamers waarin je tv kijkt of muziek beluistert.
De lampen in die kamers doen mee met het reageren op de muziek. Door op het pijltje rechts te klikken, selecteer of verwijder je specifieke lampen.
Nu moet je je lampen in de kamer plaatsen.
Dat doe je door de lampen te verplaatsen in de virtuele kamer. Je ziet welke lamp je verplaatst, omdat de lamp in kwestie een specifieke kleur krijgt en ook aangaat.
Verander eventueel de hoogte.
Dit is geen verplichte stap.
Druk op Volgende.
Nu is de Entertainmentruimte gemaakt en kun je op Klaar druk.

Het zijn best wat stappen, maar de app begeleidt je prima. Zolang je doet wat Philips Hue van je vraagt en de stappen opvolgt, dan kan het haast niet foutgaan.

Philips Hue slimme verlichting
Via: www2.meethue.com

Philips Hue en Spotify samen gebruiken

Na het koppelen willen we de integratie natuurlijk gebruiken. Dit regel je vanuit de Philips Hue-app. Je gaat naar Sync en druk links op de Wat-knop. Daar selecteer je Spotify. Rechts druk je op Waar, om je entertainmentruimte uit te kiezen.

Verder kun je instellen hoe intens de lampen zijn tijdens het beluisteren van muziek. Je kunt alles op automatisch laten staan; maar als je op de beschikbare knoppen binnen de app tapt, dan krijg je enkele opties te zien. Pas dit aan naar je eigen smaak.

Open nu de Spotify-app en zet muziek aan. Ga vervolgens naar de Philips Hue-app en druk op de grote Sync-knop in het midden (tussen Wat en Waar). Nu moeten de lampen reageren op de muziek die je afspeelt in de entertainmentruimte.

Over Philips Hue is veel te doen. Kom je een probleem tegen of heb je een vraag? Neem dan ons uitgebreide overzicht met achttien oplossingen en antwoorden voor vragen en problemen eens door.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: