Deze 5 apps voor Philips Hue halen nóg meer uit je slimme verlichting

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Philips Hue apps

Philips Hue verlichting is van zichzelf een een wonderlijk stukje techniek. Toch zijn er enkele externe apps voor Hue die het gebruik ervan nog veel leuker maken. Ik vertel je welke opties je hebt.

Philips Hue & externe apps gebruiken

Philips en Signify hebben samen een bijzondere reeks aan slimme verlichting op de markt gebracht. Ook de bijbehorende app van Hue is meer dan voldoende om leuke dingen te doen met je slimme lampen. Maar omdat Philips via een open API toegang geeft tot de software van de lampen, is het dus voor externe partijen mogelijk om zelf te knutselen.

Philips Hue-deals: extra korting verlichting populair

Korting op Philips Hue
Interessante combi-deals

Het resultaat? Een stuk of tien interessante apps waarmee je nog meer uit je Philips Hue verlichting haalt. Je kunt bijvoorbeeld licht en muziek aan elkaar koppelen, de lampen aan de TV verbinden of thematische instellingen uitproberen waarmee je Hue lampen ineens veranderen in een setting die doet denken aan een flikkerend haardvuurtje.

Lees ook: de 4 beste alternatieven voor Philips Hue

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

De 5 beste apps voor Philips Hue

Hieronder zie je welke opties je hebt om jouw Hue lampen met apps uit te breiden tot een zeer persoonlijk geheel.

1. hueDynamic

Het is wellicht de meest populaire Hue App voor Android of iPhone uit dit rijtje. hueDynamic doet wat de standaard Hue app doet, maar dan met extra aanvullingen. Zo kun je met de app onder andere:

  • Experiences creëren waarbij licht en geluid worden gekoppeld.
  • Je camera op de TV richten, waarna de lampen mee kleuren met het beeld op je televisie.
  • Screen Grab modus, waarbij de verlichting zich aanpast aan wat er plaatsvindt op het scherm van je telefoon, bijvoorbeeld Youtube.
  • Een grote database aan scenes of experiences die regelmatig aangevuld worden met nieuwe opties.

Beschikbaar voor: Android & iOS


2. HueMote

HueMote is speciaal bedoeld voor liefhebbers van eenvoud en gemak. Deze externe Hue app is alleen beschikbaar voor iOS en biedt een handig overzicht met al je lampen. Vervolgens kun je met één druk op de knop de instellingen wijzigen. In dat opzicht is er niet veel anders dan bij de standaard Hue app, behalve dat het echt super eenvoudig werkt.

Een coole feature van HueMote is dat het ook werkt met de Apple Watch. Ook hier is een app voor beschikbaar, waarmee je dus zelfs vanaf je smartwatch je Hue verlichting kunt bedienen. Ideaal voor een avondje bankhangen of om indruk te maken op je vrienden!

Beschikbaar voor: iOS


3. OnSwitch

OnSwitch is een vrij complete app waarbij je alle opties kunt instellen zoals je ook in de standaard Hue app kunt. Toch zijn er enkele verschillen. Allereerst kun je met de app ook je LIFX verlichting bedienen, maar je hebt ook meer opties dan bij de Hue app.

Zo is het mogelijk om lampen los van elkaar – of juist terwijl ze gekoppeld zijn – een dynamische setting te geven. je kan bijvoorbeeld de lampen boven de eettafel dimmen en laten veranderen in een haardvuurtje, vuurwerk, of misschien wel een onweersbui. OnSwitch is een geweldige app wanneer je binnen één druk op de knop een romantische sfeer of feestelijke stemming wilt kunnen creëren.

Beschikbaar voor: Android & iOS

https://www.youtube.com/watch?v=5LF-82vQk9Y

4. Hue Disco

Hue Disco is één van de meest geweldige opties voor smarthome liefhebbers die hun huis met één druk op de knop in een discotheek willen laten veranderen. Hoewel de app alleen te koop is voor zo’n 4 euro, is dat de prijs wat mij betreft meer dan waard.

De lampen kunnen reageren op geluid, waardoor je voor iedere muziekstijl een op maat gemaakte lichtshow kunt verwachten. Hoe meer lampen je van Hue hebt hangen, hoe spectaculairder de discotheek wordt.

Beschikbaar voor: Android & iOS


5. QuickHue

Wanneer snelheid voor jou van belang is, dan kun je QuickHue downloaden. De app zelf biedt niet verrassend veel opties, maar juist wel extra gemak. Zo voegt QuickHue een extra ’tile’ toe aan de snelkoppelingen in je Android snelkeuze menu.

Net als je Wifi, zaklamp of scherm helderheid kun je dan voortaan je lampen met één druk op de knop bedienen. Een handige optie voor een situatie waarin de setting van de ruimte in één seconde aangepast moet worden. Met de gratis variant van QuickHue kun je één tile plaatsen, met de betaalde versie plaats je er meerdere.

Beschikbaar voor: Android

https://www.youtube.com/watch?v=kujAIXEfm0I

Er zijn ontzettend veel leuke dingen te doen met de standaard Hue app. Maar je Philips verlichting wordt toch nog een stukje indrukwekkender in combinatie met één of meerdere van deze unieke apps.

Lees ook: Niko schakelaar voor Hue kopen: alles wat je moet weten en 3 opties


Philips Hue aanbiedingen

[wpsm_bigoffer post_id=”2543″ offset=”” limit=””]

[wpsm_bigoffer post_id=”2468″ offset=”” limit=””]

[wpsm_bigoffer post_id=”2470″ offset=”” limit=””]

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: