Lifx keert terug met een serie slimme lampen voor buiten

Vooralsnog zijn de lampen exclusief voor Amerika bedoeld.

Geschreven door

Wesley Akkerman

Lifx

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

💡 In het kort

Het merk Lifx is terug van weggeweest en presenteert een aantal nieuwe lampen voor in de tuin. Het gaat om de volgende producten.

  • Lifx Smart String Light voor 149,99 dollar
  • Lifx Smart Neon Flex Light voor 199,99 dollar
  • Lifx Path Lights Square/Round voor 109,99 dollar
  • Lifx Smart Spotlight voor 79,99 dollar

Over Nederlandse releasedata en prijzen is momenteel niets bekend.

Heel even leek het erop dat Lifx als merk ten onder zou gaan. Maar na een overname door het Amerikaanse bedrijf Feit Electrics is het terug van weggeweest. De nieuwe producten bestaan uit een slimme led-strip, lichtslingers, padverlichting en een spotlamp. We hebben helaas nog geen prijzen of releasedata voor de Europese markt.

De nieuwe lampen van Lifx hebben een adaptieve kleurentemperatuur van 1.500 tot 9.000 Kelvin, terwijl die van Philips Hue tussen de 2.000 en 6.500 K zit. Ze maken direct verbinding met je wifi-netwerk en hebben dus geen aparte bridge nodig om te kunnen functioneren. Ook is het zo dat de lichtslinger compatible is met de Matter-standaard.

lifx
(Afbeelding: Lifx)

Lifx-lampen voor in de tuin

Het is echter wel zo dat die ondersteuning pas later arriveert middels een update. Maar dan kun je de lampen bedienen via Apple Homekit, Google Home, Amazon Alexa, de Lifx-app en allerlei stemassistenten. De slinger biedt twaalf lampen aan en biedt maximaal 600 lumens aan. Het draad is ongeveer 7 meter lang en heeft een ip66-certificaat.

De Smart Neon Flex Light is een vijf meter lange led-strip met een piekhelderheid van 2.150 lumens en een ip67-waarderng. De Path Lights komen in vierkante en ronde varianten en bieden respectievelijk 500 tot 800 lumens aan. Ook zijn ze stof- en waterdicht volgens de specificaties van het ip66-certificaat. Tot slot heeft de Spotlight een maximale helderheid van 1.600 lumens.

Prijs en beschikbaarheid

De producten zijn vooralsnog exclusief verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Maar omdat het merk eerder actief was in Nederland, zou het zomaar kunnen dat die hier mettertijd ook verkrijgbaar zullen zijn.

  • Lifx Smart String Light voor 149,99 dollar
  • Lifx Smart Neon Flex Light voor 199,99 dollar
  • Lifx Path Lights Square/Round voor 109,99 dollar
  • Lifx Smart Spotlight voor 79,99 dollar

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie

Delen via: