Philips Hue wil lampen inzetten als bewegingssensoren

Geschreven door

Wesley Akkerman

philips hue beweginssensoren wiz

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Omdat er nog genoeg manieren van bedienen bestaan, krijgen we straks te maken met speciale Philips Hue bewegingssensoren. Dan hebben we het niet over speciale sensoren die je los moet installeren, maar gewoon over de lampen die je reeds gebruikt.

Mocht een functie als de Philips Hue bewegingssensoren je bekend voorkomen, dan vinden we dat niet vreemd. Zusterbedrijf Wiz introduceerde eerder al een soortgelijke functionaliteit, genaamd SpaceSense. De lampen kunnen dan bijvoorbeeld aanspringen wanneer je langsloopt of een kamer binnenstapt.

Philips Hue bewegingssensoren

Nu lijkt het erop dat Philips Hue hetzelfde idee wil implementeren binnen zijn eigen netwerk. Daar waar Wiz gebruikmaakt van wifi, zal Philips Hue hoogstwaarschijnlijk kiezen voor Zigbee. In beide gevallen kunnen de lampen een storing meten op de lijn (tussen de lampen en de Philips Hue bridge) en op basis daarvan concluderen dat er een persoon aanwezig is.

Philips Hue Secure cameraphilips hue bewegingssensoren

De verwachting is dat de implementatie van de Philips Hue bewegingssensoren net even anders zal zijn. Want de kans is groot dat je meerdere lampen in één kamer nodig hebt om een verstoring te kunnen meten. Ook moet je rekening houden met een specifieke afstand tussen twee of meer lampen.

Philips Hue
Via: Smarthomefans

Nog veel giswerk

Op moment van schrijven is het echter nog een beetje gissen hoe dit zou werken binnen een Zigbee-netwerk, aangezien Philips Hue de functionaliteit nog niet onthuld heeft. De informatie is afkomstig van Hueblog, een website dat vaker nieuws breekt over Philips Hue-producten.

Vooralsnog blijven er dus enkele vragen openstaan. Hoeveel lampen heb je hiervoor nodig? Hoe groot moet de afstand tussen de lampen zijn? En kun je de gevoeligheid aanpassen? Gaan de lampen ook aan wanneer je huisdier besluit een wandeling te maken?

En kun je Philips Hue daardoor beter inzetten als beveiligingssysteem? Onlangs bracht het merk nog een beveiligingscamera en complete set uit met allerlei soorten sensoren, dus heel vreemd is het niet dat Signify de opties wil uitbreiden.

Wanneer we de Philips Hue bewegingssensoren kunnen verwachten, is op moment van schrijven onduidelijk.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: