Wiz komt met slimme buitenwandlamp met camera

Geschreven door

Wesley Akkerman

Wiz

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Wiz, onderdeel van Philips Hue-moederbedrijf Signify, lanceert een nieuwe slimme buitenwandlamp met camera. Dit product werkt samen met andere apparaten binnen het WiZ Home Monitoring-systeem dat eerder dit jaar werd aangekondigd.

Het systeem combineert slimme verlichting, een camera en bewegingsdetectie en biedt daardoor meer mogelijkheden om je huis te beveiligen. Zonder dat je daarvoor hoeft te investeren in allerlei losse producten.

wiz
(Afbeelding: Wiz)

De Wiz-buitenwandlamp met camera

In de basis is die ingebouwde camera niet heel anders dan andere camera’s op de markt, aangezien je live kunt zien wat er rond je huis gebeurt. Wanneer die beweging detecteert, gaat het licht van deze weerbestendige camera aan. Zo kun je potentiële inbrekers wellicht afschrikken.

Je ontvangt dan een melding van de gebeurtenis op je telefoon. Wanneer je daarop tapt, dan kun je de live beelden bekijken en eventueel met iemand in gesprek gaan (mits het een bekende van je is…). Jij kan hen horen, en zij kunnen jou horen, dankzij de ingebouwde speaker en microfoon.

Ook kun je andere Wiz-lampen activeren binnen je netwerk en een stilalarm activeren, wanneer er iets niet aan de haak is. Zelfs in het donker kan je een oogje in het zeil houden dankzij de infraroodverlichting van de camera.

wiz
(Afbeelding: Wiz)

Dankzij de kijkhoek van 120 graden heeft deze camera een breed gezichtsveld. Dat betekent dat je altijd kunt zien wat er zich voor je deur of in de tuin afspeelt. De stand van de camera is makkelijk aan te passen. Mocht er toch een deel onderbelicht zijn, dan kun je dat mogelijk zelf fixen.

En omdat het een buitencamera betreft, is die bestand tegen allerlei weerstypes: zomerse hitte, winterse kou of regenachtige dagen in het voor- of najaar vormen allemaal geen enkel probleem.

Prijs en beschikbaarheid

De Wiz buitenwandlamp met geïntegreerde camera kost 199,99 euro en is vanaf nu beschikbaar.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: