Sonos koppelen aan TV: complete gids met antwoorden

Sonos One slimme speaker

Je Sonos aan een televisie koppelen creëert een relaxte situatie. Waarom? Omdat je kunt genieten van prachtig beeld en nog beter geluid. In dit artikel vertel ik je welke Sonos speakers je kunt koppelen aan je (smart) TV en hoe dat werkt.

Welke Sonos speakers kan ik aan mijn TV koppelen?

Heb je een Sonos speaker in huis? Laten we dan eerst even kijken of die speaker wel geschikt is voor je smart TV. Hieronder vind je een lijstje met geschikte speakers, en de manier waarop ze

  • Sonos One (via soundbar)
  • Sonos One SL (via soundbar)
  • Sonos Move (via soundbar)
  • Sonos Play:5 (3,5 mm)
  • Sonos Five (3,5 mm)
  • Sonos Connect (RCA naar 3,5 mm)
  • Sonos Arc (HDMI)
  • Sonos Beam (HDMI)

Sonos-deals: extra korting op slimme speakers deals beschikbaar

Korting op Sonos
Interessante combi-deals

Hoe sluit je iedere Sonos speaker aan op je TV?

Hieronder vind je in het overzicht een lijst met de speakers. Kijk welke speaker jij hebt en lees hoe jij de Sonos speaker koppelt aan je TV. Staat je speaker er niet bij? Dan is het helaas niet mogelijk om hem te koppelen, of je hebt een nieuwe speaker waar we nog niet over geschreven hebben in dit artikel.

Lees ook: Sonos bedienen met Google Home

Sonos One, Sonos One SL en Sonos Move

De Sonos One of Sonos Move koppelen aan je Smart TV is niet zo moeilijk. Maar het wordt wel lastig als je geen soundbar hebt. Want de Sonos One (SL) en Move zijn niet aan je TV te verbinden zonder de soundbar te gebruiken.

Wanneer je de losse speakers aan je soundbar verbindt, kun je ze achter je TV zetten, en de soundbar ervoor. Zo creëer je een home cinema system. Je kunt deze Sonos speaker dus prima koppelen aan je TV, maar alleen via de soundbar.

Sonos Play:5 en Sonos Five

Bij de grotere speakers is het weer een heel ander verhaal. De Sonos Play:5 en Sonos Five kun je namelijk wel gewoon koppelen aan je TV. Je maakt hier gebruik van een analoge aansluiting, namelijk een 3,5 mm jack plug aan de achterkant van de speaker. Deze kabeltjes kun je in vrijwel alle TV’s stoppen omdat ze hetzelfde zijn als een hoofdtelefoon aansluiting. Toch kan het lonen om dit eerst even te checken als je nog een smart-tv wilt kopen.

Sonos Play:5 Slimme Speaker
Via: sonos.com

Sonos Arc en Sonos Beam

Je Sonos Beam koppelen aan je TV is niet zo moeilijk, evenals de Arc. Achterop de speaker zit namelijk een HDMI Arc-ingang die je op je TV kunt aansluiten. Dit zal bij het gros van de televisies gewoon goed gaan. Heb je ook nog een Sonos One (SL) of Sonos Move, dan kun je die via een kabel verbinden aan je soundbar. Moet je nog een soundbar kopen, dan is de Sonos Arc bedoeld voor grotere ruimtes, en de Beam voor iets kleinere ruimtes.

Sonos Connect en Connect:Amp

De Sonos Connect is iets anders dan de voorgaande speakers. Waarom? Omdat deze speaker meer geschikt zijn voor alleen geluid. Dat heeft te maken met de vertraging die optreed tussen het beeld en het geluid. Films kijken met een halve seconde vertraging is gewoon bijzonder irritant, dus daar kun je deze speakers beter niet voor gebruiken.

Of je ze wel aan je TV moet koppelen hangt af van het gebruik en of je meerdere aansluitpoorten hebt om andere speakers op aan te sluiten. Anders ben je steeds bezig met het verplaatsen van speakers, wat verre van ideaal is.

Lees ook onze complete guide over slimme speakers

Sonos speakers voor bij je TV kopen?

We zetten een aantal speakers en hun prijzen voor je op een rijtje.

FAQ over Sonos speakers en je TV

Kun je alle speakers van Sonos verbinden met je TV?

De meeste speakers hebben die mogelijkheid wel. Soms heb je wel een soundbar nodig als brug tussen je speakers en de TV.

Waar moet je op letten als je de Sonos speakers koppelt met je TV?

Een aantal zaken. Allereerst de kwaliteit van de kabel, omdat dat de kwaliteit van het geluid beïnvloedt. Daarnaast ook of je een soundbar nodig hebt. Oh, en de Connect-variant kan onhandig zijn als je meer wilt afspelen dan alleen muziek.

Kan ik mijn Sonos speakers koppelen met mijn Samsung TV?

Vaak wel, tenzij het geen redelijk recente Smart-tv is. De meeste televisies van Samsung zijn vrij innovatief en zullen wel over de benodigde ingangen beschikken.

Is het moeilijk om je Sonos speakers te koppelen met je TV?

Nee, niet als we de ervaringen van andere gebruikers mogen geloven. Tenzij je niet over de juiste materialen beschikt, komt het feitelijk neer op Plug&Play. En dat is ook wel eens lekker.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen
 

Smarthomefans
Logo