Slimme airco kopen: de beste airco’s en 5 onmisbare tips

Slimme airco

Lachend in huis zitten terwijl Europa gebukt gaat onder een hittegolf? Het kan met een slimme airconditioning. Maar wist je dat die apparaten nu ook met app te bedienen zijn? Je leest hier verschillende tips en ziet welke slimme airco het beste is.

Combined Shape Created with Sketch.

Beste koop

Innova Monoblock 2.0 12HP

Innova 2.0 12HP

Combined Shape Created with Sketch.

Mooi design

AEG PX71-265WT

AEG PX71-265WT

Combined Shape Created with Sketch.

Budget keuze

MOA Airco A016C lang

MOA A016C

Combined Shape Created with Sketch.

Beste koop

Innova Monoblock 2.0 12HP

Innova 2.0 12HP

Combined Shape Created with Sketch.

Mooi design

AEG PX71-265WT

AEG PX71-265WT

Combined Shape Created with Sketch.

Budget keuze

MOA Airco A016C lang

MOA A016C

Slimme airco is onmisbaar in veranderend klimaat

De airconditioning is een uitvinding die voorheen vooral in Zuid-Europese landen werd gebruikt om huizen te koelen. Maar door de opwarming van de aarde en steeds heviger wordende temperaturen, krijgen we zelfs in Noord-West Europa weleens te maken met temperaturen boven de 35 graden.

Lees ook: Tado slimme aircobediening review: kopen of beter niet?

Met een airco kun je ervoor zorgen dat je je hoofd koel houdt tijdens deze temperaturen. We vertellen je daarom hieronder welke slimme airco’s je het beste kunt kopen, maar ook waar je op moet letten bij het kopen van zo’n airco. Het mooiste van alles? Je kunt deze airco’s met een app bedienen.

De beste slimme airco’s van dit moment

De FlinQ Slimme Airco 9000 BTU is een redelijk krachtige mobiele airco met wifi. De airco is in staat om ruimtes tot ca. 30 m2 goed af te laten koelen. Door middel van een app kun je de airco overal vandaan besturen. Deze airco werkt met een afvoerslang naar buiten toe.


Laatste Amazon prijsupdate was: juli 5, 2022 7:39 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

De AEG PX71-265WT is een kleine mobiele airco die door zijn vorm in vrijwel ieder interieur past. Dankzij de vorm is het mogelijk om redelijk snel een groot oppervlak af te koelen, van maximaal 30 m2. De bediening van de airco vindt plaats via de app van AEG. Hiermee bedien je de airco eenvoudig op afstand. Deze airco werkt met een afvoerslang naar buiten.

De Innova 2.0 12HP DCInverter is een kleine slimme airco voor in je woonkamer of slaapkamer. De airco met app is overal vandaan te bedienen en koelt ruimtes met een maximaal oppervlak van 27 m2. De slimme airco is eenvoudig te installeren omdat er geen buiteninstallatie geplaatst hoeft te worden. Wel moet je een slang naar buiten laten leiden, of het vocht op een andere manier opvangen.

De Eurom CoolPerfect 180 Wifi is een krachtige mobiele airco die ruimtes tot maar liefst 180 vierkante meter kan laten afkoelen. Dat is meer dan genoeg voor een gemiddeld huis, en door zijn mobiele eigenschappen, kun je deze intelligente airco neerzetten waar je zelf wilt. Je hebt wel altijd een raam of andere opening naar buiten nodig voor de afvoerslang.

De MOA Airco A016C is een betrekkelijk kleine mobiele airco met app, die je eenvoudig via je telefoon kunt bedienen. De airco is in staat om ruimtes van ca. 34 m2 af te koelen of op te warmen. Want de MOA Airco A016C is namelijk een airco met verwarmingsfunctie. Wil je een betrekkelijk goedkope slimme airco met wifi en app, dan zit je bij dit exemplaar helemaal goed.

De beste opties en tips voor een goede slimme airco

Een slimme airco is natuurlijk handig, maar er zijn een aantal tips en functies die het gebruik ervan nog iets prettiger maken. Hieronder daarom een opsomming met de belangrijkste eigenschappen en tips.

Zorg voor goede isolatie

Een airco moet hard werken om de temperatuur binnen met een graad te verlagen. Is het in jouw woning 30 graden? Dan zal het enorm lang duren – of het lukt helemaal niet eens – om de temperatuur naar de 21 graden te brengen. Door je huis goed te isoleren, en daarmee te zorgen voor een lagere starttemperatuur, kan de airco veel efficiënter je leefruimte koeler maken.

Een app

Een slimme airco kun je natuurlijk besturen met een app. Maar niet iedere app is hetzelfde. Daarom is het belangrijk om te kijken wat je verwacht van de app. hieronder lees je nog enkele andere eigenschappen die een slimme airco mogelijk kan hebben. Bekijk voor jezelf welke van die opties handig zouden zijn binnen een app. De app kan je gebruiken om de airco overal vandaan te kunnen besturen. Dat is ideaal, omdat je het huis dan alvast kunt afkoelen voor je thuis bent.

Laat je airco werken volgens een schema

Een echt slimme airco denkt met jou mee. Want iedereen weet: een airco aanzetten als het ergens al heel erg warm is, kost veel energie. Een slimme airco kun je koppelen aan de eigen telefoon, maar ook het weerbericht of de klok. Zo kan de slimme airco planmatig aan de slag met het afkoelen van je huis, waardoor het altijd aangenaam is, maar dan heb je ook altijd een zo laag mogelijke stroomrekening.

Voice assistant

Hoe ‘cool’ is het als je tegen je airco kunt zeggen dat het wel een graadje of twee kouder mag? Met een slimme airco kan het zomaar werkelijkheid worden. Dat komt omdat sommige airco’s verbonden kunnen worden met smarthome platformen zoals Google Assistant of Amazon Alexa. Door bepaalde commando’s uit te spreken kun je er zo voor zorgen dat je airco precies de juiste temperatuur heeft, zonder op één knopje te drukken.

Integreer met andere apparaten

Stel dat je airco kan samenwerken met andere apparaten en daardoor altijd een ideaal binnenklimaat heerst? Het kan. Bijvoorbeeld met slimme zonneschermen of rolgordijnen. Komt de zon teveel naar binnen, of wordt het binnen wel érg warm? Dan kan de zonnewering in actie komen, om de airco te ondersteunen bij het op peil houden van de binnentemperatuur. Het systeem kost wel wat, maar het energieverbruik daalt hierdoor enorm, en ook zit je voortaan een stuk comfortabeler in je eigen huis.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen
 

Smarthomefans
Logo