Samsung afstandsbediening resetten: zo werkt het

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Samsung afstandsbediening resetten

Een Samsung afstandsbediening resetten is in principe zo gebeurd. Met een paar stappen ben je al klaar, maar dan moet je wel even weten hoe je dat precies voor elkaar krijgt. Zo doe je dat.

Voordat we een Samsung afstandsbediening gaan resetten, moeten we eerst twee dingen doen. Ten eerste is het handig om de batterijen eens te controleren. Wanneer de remote ineens niet meer goed werkt, dan kan een paar verse batterijen het probleem wellicht verhelpen. Probeer dat dus eerst.

Daarnaast moeten we achterhalen welke afstandsbediening je precies gebruikt. Want er zijn namelijk twee versies in omloop, afhankelijk van je televisie. Je hebt de normale (of universele) afstandsbediening, evenals de Samsung Smart Remote Control.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

De eerstgenoemde afstandsbediening werkt middels infrarood. Je moet de remote dan goed op de televisie richten om een signaal door te geven. In principe hoeft dit niet fout te gaan. Maar merk je dat de tv niet (goed) reageert, probeer dan ook de klikker beter te positioneren.

De tweede remote werkt met bluetooth en werkt dus ook wanneer je hem niet op de televisie richt. Deze afstandsbediening werkt bovendien met stembediening; zo weet je dat je de Smart Remote Control hebt. De afstandsbediening wordt ook automatisch gekoppeld wanneer je de tv installeert.

Samsung afstandsbediening resetten

Problemen met de Samsung-afstandsbediening

Wanneer je gebruikmaakt van de Samsung-afstandsbediening, dan kun je tegen verschillende soorten problemen aanlopen. Het maakt dan niet uit welke versie je hebt, de onderstaande problemen komen wel eens voor. En ze zijn prima op te lossen door een reset uit te voeren.

  • Je kunt de tv alleen aan- of uitzetten
  • Specifieke knoppen op de remote werken niet
  • De tv lijkt helemaal niet op je input te reageren
  • De tv gaat soms uit zichzelf aan of uit
  • Het rode controlelampje brandt, terwijl de remote niet werkt

Mocht je overigens in het bezit zijn van de Samsung Smart Remote Control, dan kan het ook nog wel eens helpen om te kijken of de bluetoothverbinding aanstaat op je tv. Ga daarvoor naar Instellingen (het tandwiel) > Netwerk > Bluetooth. Daar kun je de functie inschakelen.

Samsung TV

Samsung afstandsbediening resetten, hoe dan?

Heb alles inmiddels nagelopen? Dan kunnen we de Samsung afstandsbediening resetten. Hoe je dat doet, verschilt per type remote. Daarom is het belangrijk om te weten welke versie je hebt. Dit staat ook in de handleiding beschreven, dus pak die er nog even bij wanneer je ergens over twijfelt.

Samsung afstandsbediening resetten
We beginnen met de universele afstandsbediening.
Pak de afstandsbediening erbij.
Zorg ervoor dat er volle batterijen in zitten.
Haal de volle batterijen uit de afstandsbediening.
Wacht drie minuten en stopt ze er dan weer in.
Je kunt ook de aan-uitknop voor tien seconden indrukken.
Dan moet je de batterijen lekker laten zitten.
Stop de batterijen er opnieuw in.
Maar alleen wanneer je ze bij stap twee er uitgehaald hebt.
Wacht totdat de remote weer verbinding maakt.
Als het goed is, gebeurt dit automatisch.

Heb je de Smart Remote Control? Dan ga je iets anders te werk. Je moet de afstandsbediening dan opnieuw koppelen; daarmee reset je het apparaat ook als het ware. Daarvoor ga je naar het bluetoothmenu van de Samsung-tv, zodat je de koppeling opnieuw kunt uitvoeren.

Samsung Smart Remote Control resetten
Nu kijken we naar de Smart Remote Control.
Pak de afstandsbediening erbij.
Zorg ervoor dat er volle batterijen in zitten.
Nu moet je Return en Play/Stop gelijktijdig indrukken.
Zorg ervoor dat je dicht bij de tv staat.
Als de koppeling geslaagd is, zie je dat in beeld staan.
Er komt vanzelf een bericht in beeld.
Mocht het bericht niet verschijnen, dan is er wat anders aan de hand.
Dan kan het zijn dat de remote niet compatible is met de tv. Dan moet je een andere afstandsbediening gebruiken.

Het kan overigens zijn dat je wel een Smart Remote Control hebt, dan dat de Samsung afstandsbediening resetten niet lukt vanwege een missende knop. Dan heb je mogelijk een design afstandsbediening en in dat geval dien je niet Play/Stop maar 123 in te drukken.

Lees ook:

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: