Philips tv Google Home: dit is hoe het (samen)werkt

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Philips tv google home

Een Philips tv Google Home-koppeling tot stand brengen is met een aantal stappen verricht. In dit artikel leggen we alles dat je hierover wil weten. Lang leve de ingebouwde Chromecast.

Philips-televisies met Ambilight

Televisies van Philips heb je in alle soorten en maten. Of je nu een grote of kleine tv wil, een scherm van oled of lcd; bij Philips kun je vaak terecht. Je krijgt er bovendien dat toffe Ambilight bij.

Ambilight is de verzameling led-lampjes die achterop de tv aantreft. Die lampjes kunnen de kleuren van het scherm overnemen en de muur achter de televisie van wat sfeervolle verlichting voorzien.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Omdat de televisies van Philips afkomstig zijn, kun je ze ook koppelen aan Philips Hue. Dat is een slim lampensysteem. Vergeet ook niet meteen Hue te koppelen aan Google Home of HomeKit.

En weet je, als we dan toch bezig zijn, dan kunnen we meteen de Philips tv Google Home-koppeling uitvoeren. Je koppelt je slimme televisie dan, wellicht met een omweg, aan dat slimme platform.

Philips tv google home
(Afbeelding: Philips)

Android TV met Chromecast

Wanneer je tegenwoordig een televisie van Philips koopt, dan weet je dat je op twee dingen kunt rekenen: ze hebben Ambilight achterop en maken gebruik van het populaire Android TV-systeem.

Android TV is een besturingssysteem voor slimme televisies en mediaspelers. Via dit systeem download je apps en games en kun je dus onder meer naar je favoriete videostreamingdiensten kijken.

Maar Android TV heeft nog een groot voordeel: daar zit namelijk Chromecast ingebouwd. Met Chromecast kun je content vanaf andere apparaten casten, zoals een smartphone of computer.

Om er zeker van te zijn dat jouw (aanstaande) Philips-tv Chromecast ingebouwd heeft, doe je er goed aan de specificaties op de doos of officiële website te controleren. De kans is echter groot van wel.

(Afbeelding: Wesley Akkerman)

Philips tv Google Home-koppeling uitvoeren

Als je er zeker van bent dat de Philips-tv aan de muur of op de kast Android TV met ingebouwde Chromecast heeft, dan is het verrichten van de Philips tv Google Home-koppeling zo gepiept.

Je moet wel even de nodigde voorbereidingen treffen. Zo dien je de tv correct te installeren en de Google Home-app te installeren. In beide gevallen moet je ook hetzelfde Google-account gebruiken.

Philips tv Google Home-koppeling
Zo voer de Philips tv Google Home-koppeling uit.
Pak de afstandsbediening van de tv erbij en zet hem aan.
Zorg ervoor dat de Philips-tv gekoppeld is aan je wifi-netwerk en dat je ingelogd bent met je persoonlijke Google-account. Hoe je dat doet, hangt af van de tv. Maar meestal regel je dit meteen tijdens de installatie, en anders moet je even de accountinstellingen induiken.
Nu is het tijd om je smartphone of tablet erbij te pakken, waar de Google Home-app op staat.
Open de app om de televisie toe te voegen.
Als het goed is herkent de Google Home-app meteen de tv die in de buurt staat.
Het kan zijn dat je bluetooth en / of locatie aan moet zetten om dit voor elkaar te krijgen. Is dat niet het geval, druk dan handmatig op het plusteken (links bovenin na het openen).
Tik op Apparaat instellen.
Die optie staat onder Toevoegen aan huis.
Tik op de optie voor de Chromecast.
De andere optie is voor apparaten waar geen Chromecast ingebouwd is.
Volg de stappen op in beeld.
Nu volgen er enkele simpele stappen op in beeld. Volg ze op en je bent binnen een paar minuten klaar.

En wat als het niet lukt?

Mocht de bovenstaande methode onverhoopt toch niet lukken, dan kun je twee dingen doen. Of je neemt contact op met de klantenservice van Philips of je schaft een losse Chromecast aan.

Een losse Chromecast kost meestal een paar tientjes en is ook binnen enkele minuten geïnstalleerd, ongeacht het model dat je hebt. Lees je wel even in in de verschillende versies.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: