Philips Hue reorganiseert vanwege ‘marktonzekerheid’

Geschreven door

Wesley Akkerman

Philips Hue tv philips hue sync

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Signify, het bedrijf achter bekende merken als Philips Hue en Wiz, maakt bekend dat er een reorganisatie aanstaande is. Dat komt door de wisselvallige markt en het idee dat er een hoop onzekerheden zouden zijn.

Dat blijkt uit een persbericht dat het bedrijf eerder deze maand publiceerde op zijn website. Het bedrijf verpakt dit als de omschakeling naar een “nieuwe organisatie waar de consument centraal staat en waar kosten gereduceerd kunnen worden’.

Dit betekent dat Signify zich in de toekomst meer zal richten op producten die consumenten en bedrijven kunnen kopen. De focus op het produceren van producten voor andere bedrijven neemt daarmee af.

Philips Hue slimme verlichting
Via: www2.meethue.com

Vier pilaren voor Philips Hue

Onderaan de streep blijven er daardoor vier pilaren over waar Hue zich als merk op richt: professioneel, OEM, consumenten en conventionele lichttechnologie. Met deze verandering hoopt het bedrijf 200 miljoen euro op jaarbasis te besparen.

De veranderingen zijn reeds ingezet, en leiden mogelijk tot ontslagen. Na de eerste helft van 2024 zouden al die veranderingen doorgevoerd moeten zijn.

Signify laat niet weten hoeveel mensen hun baan gaan verliezen. Het bedrijf meldt wel, tegenover LEDs Magazine, dat het de bedoeling is dat de kosten die niet gekoppeld zijn aan het productieproces maximaal 25 tot 29 procent van de omzet mogen zijn.

Eerder dit jaar lanceerde Hue nog een nieuwe productgroep, genaamd Secure. Daardoor is het voortaan ook mogelijk een camera en contactsensoren aan je Hue-netwerk toe te voegen.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: