Nuki 2.0 vs Danalock V3; dit slimme slot moet jij kopen

Je bent op zoek naar een slim slot. Maar wanneer je je verdiept in alle eigenschappen, dan verlies je al snel het overzicht. Want welk slot is nou beter? De Nuki 2.0, of de Danalock V3? En zijn er eigenlijk wel belangrijke verschillen tussen de twee? Ik vertel je in dit artikel alles over de overeenkomsten en verschillen tussen deze slimme sloten.


Nuki 2.0 vs Danalock V3

In dit artikel ga ik je alle eigenschappen van de Nuki 2.0 en de Danalock V3 nog een keer haarfijn uitleggen. Maar daarnaast maak ik ook direct vergelijkingen tussen beide sloten Zo zie je bijvoorbeeld welk slot eenvoudig te installeren is, welk slimme slot de beste opties heeft en welk slim slot jij moet kopen.. Ben jij benieuwd welke van de twee sloten jij aan je voordeur moet hangen? Binnen 5 minuten heb je het antwoord.

Nuki Smart Lock 2.0
Via: nuki.io
Danalock V3 Bluetooth
Via: danalock.com

Wat bieden de Danalock V3 en de Nuki 2.0?

Laten we beginnen met een lijstje overeenkomsten en enkele verschillen. Dan weet je in ieder geval dat je daar niet zelf meer naar hoeft te zoeken. Daarna ga ik verder in op de belangrijkste verschillen.

SpecificatieNuki 2.0 LockDanalock V3
Bluetooth verbindingJaJa
Z-Wave verbindingNeeJa
GeofencingJaJa
Installatie: duur in minuten3-520-30
Bestaande cilinder vervangenNeeJa
App om slot te bedienenJaJa
Uitbreidbaar met Bridge voor WifiJaJa
Type voedingBatterijBatterij
Uitbreidbaar met keypadJaJa
GeofencingJaJa
PrijsBekijk actuele prijzenBekijk actuele prijzen

Danalock V3 - de beste slimme sloten
Via: danalock.com

Installatie

Voor veel smarthome fans is de installatie van een apparaat belangrijk. Lang niet iedereen zit erop te wachten om de hele cilinder te vervangen of uren bezig te zijn met het opzetten van de verbinding. Daarom kijken we als eerst naar moeilijkheidsgraad van de installatie van de Nuki 2.0 en Danalock V3.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
🔥 De nieuwe smarthome-trend van 2022: bekijk alle details!

Het grootste verschil zit hem waarschijnlijk in het feit dat de Nuki 2.0 echt heel simpel te installeren is. Dat komt omdat je helemaal niets hoeft te doen met de bestaande cilinder. Je plaatst gewoon een achterplaat over het sleutelgat, doet je sleutel vervolgens in het slot en bevestigt dan het slimme slot. De Nuki 2.0 is dus echt door iedereen te installeren, zonder enkele voorkennis van (slimme) sloten. Binnen 3 minuten hangt het slot aan je deur.

Lees ook onze Nuki 3.0 review

Bij de Danalock is de installatie iets anders. Hoewel het nog steeds binnen 20-30 minuten gebeurd moet zijn, heb je hier wel degelijk een gebruiksaanwijzing nodig. Je moet de cilinder namelijk vervangen, nieuwe schroeven plaatsen en een achterplaatje monteren. Ook geen klus van wereldformaat, maar het kan nét iets te technisch zijn voor iemand met twee linkerhanden.

Winnaar installatie:
Het is geen verrassing dat de Nuki 2.0 hier als overduidelijke winnaar uit de test komt. Het is zo ongelooflijk eenvoudig te installeren, dat het slimme slot daar ook vooral om bekend staat. Wil je het slot weer verwijderen, dan kan ook binnen enkele seconden. Bij de Danalock V3 ben je dan toch steeds weer wat langer bezig.


Verbinding

De verbinding tussen je telefoon en het slimme slot is zeer belangrijk. De verbinding zorgt er namelijk voor of jij wel of niet naar binnen kan. In het geval van de Nuki 2.0, zit er standaard Bluetooth in het slot ingebouwd. Bij de Danalock V3 heb je de keuze uit Bluetooth Only, maar ook Bluetooth en Z-Wave. Z-Wave is een variant op Bluetooth, maar heeft toch hele andere eigenschappen. Zo kan ieder apparaat dat voorzien is van Z-Wave, gebruik maken van elkaars zend- en ontvang functie. Dat zogenaamde ‘Mesh netwerk’ zorgt ervoor dat hoe meer apparaten op een Z-Wave netwerk aangesloten zijn, hoe beter de connectie tussen die apparaten wordt.

Wifi
Beide sloten kunnen voorzien worden van een Bridge. Die plaats je in de buurt van het slimme slot. Met de Bridge heb je de mogelijkheid om het slot op afstand te bedienen. De Bridge vormt het Wifi-signaal namelijk om, waardoor het slot alsnog geopend kan worden.

Energie besparen met slimme producten?
Downloaden dan ons e-book: Geld besparen met slimme producten (TIJDELIJK GRATIS)
Energie besparen met slimme producten?
Downloaden dan ons e-book: Geld besparen met slimme producten (TIJDELIJK GRATIS)

Beide sloten zijn uitgerust met IFTTT. Daardoor kun je ze ook via spraak bedienen in combinatie met bijvoorbeeld je Google Assistent of Homekit.

Winnaar Verbinding:
Wat betreft de verbinding wint de Danalock V3. Je kunt namelijk zelf kiezen voor de (goedkopere) Bluetooth variant, of ook een variant met Z-Wave. Daardoor heb je meer opties dan met de Bluetooth variant van Nuki 2.0.


Uitbreidingen

Ga je een slim slot kopen, dan gaat het in eerste instantie vooral om het kunnen openmaken van je voordeur. Het meest handige is wanneer dat kan met je telefoon, maar er zijn ook andere oplossingen.

De Nuki 2.0 heeft bijvoorbeeld een zogenaamde Fob. Dat is een afstandsbediening die op Bluetooth werkt. Ben je je telefoon kwijt of is de batterij leeg, dan kun je daarmee alsnog de deur openen. De Danalock V3 heeft deze optie niet.

Dat is jammer, want het zijn juist dit soort extra’s die ervoor zorgen dat ook gezinnen met kleinere kinderen een slim slot kunnen gebruiken. Zij hoeven dan niet rond te lopen met een smartphone. Ook is het minder erg als je een Fob kwijtraakt, dan wanneer je een dure telefoon verliest. Je blokkeert dan gewoon die specifieke afstandsbediening in de app en je vraagt een nieuwe aan.

Keypad

Allebei de sloten kun je uitbreiden met een keypad. Die monteer je eenvoudig aan de muur naast het slot. Door een toegangscode in te vullen op de keypad, ontgrendelt het slot alsnog, zelfs zonder telefoon of afstandsbediening. Je kunt iedere gast een aparte code geven. Zo zie je op afstand nog steeds precies wie er wanneer thuis komt.

Prijs

Als laatste gaan we natuurlijk ook nog even kijken naar de prijs. De Nuki 2.0 kunnen we vanwege de Bluetooth verbinding het beste vergelijken met de Bluetooth Only versie van de Danalock V3. Dan komen we uit op de volgende prijzen:

Nuki Smartlock 2.0: € 229,-
Danalock V3 Bluetooth: € 153,-

Met de Bridge erbij kost de Nuki 2.0 je € 299,-
De Bluetooth + Z-Wave variant van de Danalock kost € 197,-

Conclusie

Wat betreft prijs zit je dus het beste bij de Danalock V3. Ook de mogelijke verbindingen van de Danalock overstijgen de mogelijkheden van de Nuki 2.0. Maar is daarmee de knoop al doorgehakt? Wat mij betreft niet.

In dit geval gaat het er maar net om wat je belangrijk vindt. De verschillen zijn namelijk niet zó groot dat er echt een winnaar uit de test komt. Beide slimme sloten zijn gewoon aan te sluiten op Wifi, de installatie is bij beide sloten redelijk eenvoudig en de uitbreidingen komen ook redelijk overeen.

Wil je een slim slot dat je in enkele minuten kunt installeren en ben je niet zo prijsgevoelig? Ga dan voor de Nuki 2.0.

Wil je een slim slot die onderdeel wordt van een Mesh netwerk, waarbij de goedkoopste variant ruim 70 euro goedkoper is dan zijn directe concurrent? Dan is de Danalock V3 een prima optie.

[wpsm_bigoffer post_id=”1584″]

[wpsm_bigoffer post_id=”1627″]

[wpsm_bigoffer post_id=”1590″]

[wpsm_bigoffer post_id=”1593″]

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen