Niko schakelaar voor Hue kopen; alles wat je moet weten en 3 opties

Niko Hue Schakelaar

Ben je op zoek naar een Niko Dimschakelaar voor Hue verlichting? Dan zit je hier helemaal goed. Ik vertel je namelijk alles over deze draadloze dimmers en waarom je wel of niet voor deze technologie moet kiezen. Ik vertel je ook direct waar je de Niko schakelaar het voordeligst kunt kopen.


Niko en Friends of Hue

Philips werkt al tientallen jaren samen met andere bedrijven. Nu het tijdperk van slimme technologieën is losgebarsten is die strategie niet veranderd. Sterker nog, overal worden samenwerkingen met andere bedrijven aangegaan. Philips Hue doet dat tegenwoordig door middel van het Friends of Hue label. Zie je dit Friends of Hue label op producten – zoals bijvoorbeeld bij Niko – dan kun je ervan uitgaan dat beide producten naadloos met elkaar samenwerken.

In het geval van Niko betekent het dat de schakelaars zo goed als exclusief voor Philips Hue lampen zijn ontworpen. Je kan de lampen daardoor zeer eenvoudig koppelen aan je draadloze Niko schakelaar en profiteren van nog meer gemak in je woonkamer, slaapkamer of overige ruimtes.


Hoe werkt de Niko dimschakelaar voor Hue?

De Niko dimschakelaar is niets anders dan een draadloos verlengstuk van zowel je telefoon als je Hue verlichting. Zodra je de Niko dimmer ontvangt, kun je hem via de Hue App instellen. Dat houdt in dat je per knop kunt bepalen wat er precies moet gebeuren. Dit is in de Hue app per kamer in te stellen. Op die manier kun je dus per kamer aparte instellingen bepalen.

Zodra je hebt gekozen voor een bepaalde ruimte, kun je voor ieder van de vier knoppen bepalen wat er met de lampen moet gebeuren. Zo bepaal je zelf welke lampen wanneer feller moeten zijn of juist gedimd moeten worden. Nadat je de schakelaar hebt ingesteld kun je hem overal plaatsen waar je wilt.

De Niko Hue schakelaar is namelijk volledig draadloos. Je kunt hem door middel van de achterplaat ook vastzetten op je bestaande lichtschakelaar, die dan komen de vervallen. Daardoor heb je niet ineens het dubbele aantal lichtschakelaars in je woonkamer.

Draadloos en zonder batterijen
Er zijn ook geen batterijen die je moet vervangen. De Niko schakelaar werkt namelijk op basis van opgewekte kinetische energie. Iedere keer wanneer jij de knop indrukt merk je dat die knop wat zwaarder gaat dan normaal. Daardoor wek je voldoende energie op om de knop zonder batterijen te laten werken. Je kan de schakelaar dus overal hangen waar je zelf wilt, zonder je zorgen te maken over stroom.

Het is ook mogelijk om meerdere programma’s per knop in te stellen. Dat komt omdat de Niko schakelaar gevoelig is voor hoe lang je de knoppen indrukt. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen lang en kort drukken, waarbij er in beide gevallen een ander programma geactiveerd kan worden.

Drie opties

Er zijn drie opties wanneer je deze Friends of Hue schakelaar wilt kopen. Niko heeft namelijk rekening gehouden met de stijl van jouw huishouden. Er zijn uiteindelijk binnen iedere optie ook weer kleuren te kiezen, maar over het algemeen zijn er drie stijlen:

Niko Pure

Wanneer jij houdt van een minimalistisch design en strakke schakelaars, dan moet je waarschijnlijk een Niko Pure schakelaar kopen. De schakelaars worden gekenmerkt door eenvoud en soms zelfs het gebruik van bijzondere materialen zoals bamboe of roestvrijstaal.

Laatste Amazon prijsupdate was: mei 18, 2022 8:38 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Niko Original

Heb je een gemiddelde woning waar weinig design in te vinden is, dan wil je waarschijnlijk niet dat je lichtschakelaar teveel opvalt. In dat geval kan de Niko Original schakelaar uitkomst bieden. Deze Niko dimschakelaars lijken het meest op reguliere lichtknoppen waardoor ze weinig zullen opvallen in je interieur, totdat je bezoek erachter komt wat je allemaal kunt met de knoppen.

Laatste Amazon prijsupdate was: mei 19, 2022 1:39 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Niko Intense

Niko Intense heeft een toepasselijke naam gekregen. De knoppen zijn eenvoudig, maar stralen kracht uit. Ze vallen op in je huiskamer en vragen erom om aangeraakt te worden. Deze knoppen zijn zeker bijzonder wanneer je je nietsvermoedende bezoek thuis even vraagt om op één van de knoppen te drukken en de sfeer in huis direct verandert.


Niko en Philips Hue zijn twee meesters in het maken van licht-gerelateerde apparaten. Dat juist deze twee bedrijven samenwerken is een goed teken. Het betekent namelijk dat de ervaring van je slimme verlichting thuis niet verloren gaat door technologie die niet voldoet aan de beste eisen voor jouw smarthome. Ben jij ook op zoek naar een Niko Hue schakelaar? Welke stijl vind jij er het beste uit zien?

Deze Hue verlichting werkt met de Niko Hue Schakelaar

Ben je op zoek maar slimme lampen voor je Niko Hue Schakelaar. Je kunt daar onder andere deze Philips Hue lampen voor gebruiken. Benieuwd naar alle lampen en startkits? Bekijk dan meer Philips Hue verlichting.

    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen
    

   Smarthomefans
   Logo