Laatste update:

Google Home op Windows gebruiken: in een paar minuten geregeld

Geschreven door:

Wesley Akkerman

Alle content is geschreven door smarthome-experts, niet door AI en robots.

De Google Home-app is een belangrijke applicatie voor smarthomegebruikers die de Google Assistent gebruiken. Ook heb je de app nodig voor Google Chromecast-apparaten. Je downloadt de app gemakkelijk op een smartphone of tablet, maar kunt hem ook voor een computer met Windows 10 downloaden. Je moet dan wel door een aantal hoepels springen.

Google Home op Windows 10

In principe is het zo dat de Google Home-app alleen beschikbaar is voor Android- en iOS-apparaten. Staat de stemassistent niet standaard geïnstalleerd op je smartphone, dan kun je hem gewoon uit Google Play of de App Store halen (afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt).

Google Home voor Windows 10 downloaden zit er dus niet in, aangezien de app, samen met de persoonlijke assistent, niet in de Microsoft Store staat. De Microsoft Store is vergelijkbaar met de App Store en Google Play: het is de downloadwinkel voor Windows en Xbox.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
???? De smarthome-trend van 2023: bekijk alle details!

Hoe krijg je de Google Home-app dan alsnog op Windows geïnstalleerd? En is het eigenlijk wel mogelijk je smarthomeproducten via die app op je pc te bedienen? Zeker wel. Je hebt hier namelijk een apart stukje software voor nodig. Je moet een Android-emulator voor Windows downloaden.

Chromecast Google Home
Via: google.com

Android-emulator voor Windows

Met een emulator is het mogelijk dat je software van het ene apparaat op een ander apparaat installeert. In de gamingwereld worden dergelijke programma’s gebruikt om (vaak illegaal, dat wel) games voor een Nintendo, PlayStation, Xbox of ander systeem af te spelen op een pc of laptop.

Mocht je Android-applicaties op een Windows-systeem willen gebruiken, dan heb je dus zo’n emulator nodig. De beste Android-emulator voor Windows is een programma genaamd Bluestacks. Met dat programma draai je verschillende apps, waaronder Google Home, op je computer.

Bluestacks gebruiken voor Google Home op Windows 10

Als je Bluestacks wil downloaden en installeren, dan moet je computer aan een aantal eisen voldoen.

 1. Je pc moet minimaal over Windows 7 beschikken. Windows 10 is dus ook goed.
 2. Je grafische kaart (gpu) moet de meest recente drivers geïnstalleerd hebben.
 3. Je moet beschikken over een processor van Intel of AMD.
 4. Je hebt tenminste 2 GB aan werkgeheugen (ram).
 5. Je hebt tenminste 5 GB aan interne opslagruimte (rom) op je harde schijf.

Ook is het van belang dat je account de administrator is op de pc waarop je Bluestacks wil installeren. Voor de beste ervaring gebruik je Windows 10, heb je minimaal 8 GB aan werkgeheugen, gebruik je een solid state drive (ssd) in je pc en heb je een snelle of moderne grafische kaart.

Ga naar de website van Bluestacks en download de meest recente versie van het programma. Onderneem dan de onderstaande stappen.

 1. Sla het downloadbestand (installatiebestand) op en open hem zodat je hem kunt installeren.
 2. Na het installeren moet Bluestacks automatisch opstarten. Dit kan wat tijd in beslag nemen. De tijd die het kost is afhankelijk van hoe snel je computer is.
 3. Als het programma geopend is, dan dien je in te loggen op met je Googleprofiel. Heb je geen Google-account? Dan maak je er hier eentje aan. Je hebt dat account nodig om toegang te krijgen tot Google Play. Anders kun je geen apps downloaden.
 4. Na het inloggen kun je de apps downloaden die je wil, waaronder dus Google Home.
Afbeelding: Bluestacks

Google Home installeren op Windows 10

Na het downloaden en installeren van Bluestacks en het inloggen met je Googleprofiel, kun je dus Google Home downloaden voor Windows 10. Maar hoe doe je dat precies? We beginnen even van voor af aan.

 1. Open Bluestacks op je computer.
 2. Selecteer nu de app Google Play. Dat is de Android-downloadwinkel.
 3. In die winkel tref je een zoekveld aan. Zoek hier naar ‘google home’.
 4. Klik nu op de installatieknop. Dat is de groene knop rechts in beeld.
 5. Het appicoon tref je later aan in de applade of op het thuisscherm van de emulator.
 6. Tap op het icoon van Google Home. Nu gebruik je Google Home op Windows.
Afbeelding: Bluestacks

Vervolgens kun je alles met de app doen wat je normaliter op je smartphone zou doen. Zo kun je apparaten toevoegen, verwijderen en natuurlijk bedienen. Ook maak je extra kamers in huis aan, haal je ze weer weg en kun je gebruikers toevoegen die onderdeel zijn van je gezin.

Wil je meer lezen welke rol Google Home in jouw leven kan spelen, dan doe je er goed aan dit artikel er nog eens op na te slaan.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

1 gedachte over “Google Home op Windows gebruiken: in een paar minuten geregeld”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen