Google Assistant uitschakelen op je telefoon? Zo doe je dat

Google Assistant uitschakelen op telefoon

Google Assistant kan enorm handig zijn. Maar voor veel mensen is de assistent op de smartphone onnodig of zelfs vervelend. Ik geef je enkele manieren hoe je van de Google Assistant op je smartphone afkomt.

Google Assistant verwijderen of uitzetten op je telefoon

Je bent op zoek naar een manier om de Google Assistant kwijt te raken van je telefoon. Dan heb je de keuze uit verschillende manieren. Afhankelijk van je eigen voorkeur kun je één of meer van onderstaande methodes kiezen.

Methode 1: Google Assistant uitschakelen op een telefoon

Wil je de Google Assistant helemaal uitschakelen? Misschien omdat je een pauze wilt van het gebruik, of je zorgen maakt om je privacy? Dan is het verstandig om de Google Assistant gewoon te deactiveren. Je doet dat op de volgende manier:

 1. Activeer Google Assistant door de home-knop op je smartphone ingedrukt te houden of op een andere manier waarmee je de Google Assistant oproept.
 2. Klik rechtsboven op het ‘account’ icoontje, of de foto van jezelf.
 3. Ga vervolgens naar instellingen.
 4. Klik onder de knop met ‘Je Google account beheren’ op het tabblad met ‘Assistent’.
 5. Scroll naar beneden en klik op ‘telefoon’ onder het kopje ‘Assistent-apparaten’.
 6. Klik op het bovenste blauwe balkje.
 7. Je hebt nu Google Assistent uitgeschakeld. Je kan de assistent nu ook niet meer gebruiken, totdat je het zelf weer inschakelt.
Google Assistant verwijderen of uitschakelen van smartphone
Via: google.com

Methode 2: Google Assistant verwijderen van Home Button

De home button gebruik je tientallen keren per dag. Het komt dus ook regelmatig voor dat je per ongeluk de Google Assistent oproept wanneer je op de knop drukt. In sommige toestellen kun je de Google Assistant weghalen van die home button. Op de volgende manier kom je erachter of dit ook mogelijk is op jouw toestel:

 1. Open de instellingen op je telefoon.
 2. Zoek naar het tabblad met ‘apps en meldingen’.
 3. Klik onderaan op ‘meer opties’ of ‘geavanceerde opties’.
 4. Klik op ‘standaard apps’ en kies voor ‘Assistentie & spraakinvoer’.
 5. Klik op ‘app voor assistentie’ en selecteer een andere app, of de-selecteer alle opties.

Wanneer het niet lukt om de assistent hier te vinden, kun je ook handmatig zoeken in de zoekbalk in de instellingen. Je vindt de Google Assistent dan waarschijnlijk door het woord ‘assistent’ in te typen. Door vervolgens op die optie te klikken kun je ook de instellingen wijzigen.


Methode 3: Google Assistant definitief verwijderen

Wil je de Google Assistant compleet verwijderen van je telefoon? Dan heb ik helaas geen goed nieuws. Op de meeste toestellen is het niet mogelijk om de Google Assistant compleet van het systeem weg te halen. Het enige wat je kunt doen is het verwijderen van updates die Google Assistant heeft gedaan. Je doet dat als volgt:

 1. Start de Play Store.
 2. Klik op het menu bovenin en open ‘mijn apps en games’.
 3. Zoek naar de Google Assistant in de lijst met de geïnstalleerde applicaties.
 4. Klik op de assistent en selecteer ‘verwijderen’ of ‘gegevens verwijderen’. Vervolgens kun je de geïnstalleerde updates verwijderen.

Lees ook tientallen andere handige guides om jouw huis slimmer te maken.


Wanneer je een Android toestel koopt, dan zit daar altijd een ‘stukje’ Google in. En dat betekent dat je helaas ook de Google Assistant geïnstalleerd krijgt op je toestel. Omdat Google liever niet heeft dat hun apps zomaar verwijderd kunnen worden, is die optie dus ook zeer moeilijk. Hopelijk heb je met deze 3 methodes toch genoeg informatie om voortaan geen last meer te hebben van de Google Assistant op je telefoon.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen
    

   Smarthomefans
   Logo