Uitleg: LSC Smart Connect meerdere lampen tegelijk bedienen

Geschreven door

Wesley Akkerman

LSC Smart connect meerdere lampen tegelijk bedienen

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Oké, je wil met LSC Smart Connect meerdere lampen tegelijk bedienen. Het goede nieuws is: dat is gewoon mogelijk. In dit artikel leggen we je alles daarover uit wil je graag wil weten.

Wanneer je hebt geïnvesteerd in LSC Smart Connect van de Action, dan komt er misschien aanvankelijk een hoop op je af. Apparaten installeren, producten die niet meewerken of resets die mislukken — en dan hebben we het nog niet eens over de software-omgeving gehad. Oftewel: de app op je smartphone.

Je kunt natuurlijk gewoon de LSC Smart Connect-app gebruiken, maar hebt altijd een fijne back-upoptie in de vorm van Smart Life.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Dit is een soort overkoepelende app voor alle producten die op basis van het uitgebreide en zeer populaire Tuya-platform werken. Naast de producten van de Action, werken ook de slimme apparaten van de Hema, Marmitek en bijvoorbeeld Calex met dat systeem.

LSC Smart connect meerdere lampen tegelijk bedienen

Je kunt de slimme lampen van de Action dus bedienen met Smart Life of de officiële Smart Connect-app. Voor dit artikel en jouw probleem maakt dat gelukkig niet uit, omdat de functies grotendeels overeenkomen.

Wil je met LSC Smart Connect meerdere lampen tegelijk bedienen? Dan hoeven je alleen maar de onderstaande stappen uit te voeren.

Eerst moet je de lampen installeren

Ter voorbereiding is het natuurlijk zo dat je eerst de slimme lampen binnen de LSC Smart Connect- of Tuya-app moet installeren. We gaan ervan uit dat je dit al gedaan hebt. Maar voor de mensen die niet weten hoe dit werkt, leggen we nog even kort uit hoe dit moet. Heb je dit al gedaan, sla deze stap dan over.

Lamp toeveogen aan LSC Smart Connect
Zo voeg je een lamp toe aan LSC Smart Connect.
Open de app en log in met je account.
Ben je je accountnummer kwijt? Geen nood: dat kun je prima oplossen.
Druk nu rechts op het plusteken en selecteer links de juiste categorie.
Je wil de categorie voor de slimme verlichting hebben.
Volg nu de stappen op die in beeld verschijnen.
Je moet onder meer de gegevens van je wifi-netwerk achterlaten.

Zodra je dit proces voltooid hebt, kun je de slimme lampen van de Action binnen de app aansturen. Maar je merkt al snel: je bedient ze nu één voor één. En dat is niet altijd handig. Soms wil je gewoon meerdere lampen in één keer aan laten springen.

LSC Smart Connect meerdere lampen tegelijk bedienen

LSC Smart Connect meerdere lampen tegelijk bedienen gaat gelukkig heel simpel. We moeten hiervoor een groep aanmaken binnen de app. Hiervoor heb je natuurlijk wel meerdere lampen nodig. Installeer er dus een aantal volgens het bovenstaande stappenplan, dan kunnen we weer verder.

LSC Smart Connect meerdere lampen tegelijk bedienen
Zo kun je meerdere lampen tegelijk bedienen met LSC Smart Connect.
Tap op een (recent geïnstalleerde) lamp binnen de app.
Je komt dan op de pagina voor de directe bediening terecht.
Rechts bovenin zie je Menu staan: tap daarop.
Daarmee bereik je de instellingen van de lamp.
Zoek het kopje Andere op en selecteer de optie Creëer groep.
Negeer voor nu even de overige opties in beeld. Het kan overigens zijn dat jouw app een andere tekst of afbeelding laat zien; maar voor alle apps van Tuya geldt dat de opties op precies dezelfde locaties staan.
Selecteer de lampen voor de groep.
Dat doe je in het volgende venster, door een vinkje bij de lampen te plaatsen.
Sla de configuratie op.
Geef de groep een naam mee, bijvoorbeeld Woonkamer. Zo weet je waar de lampen staan of hangen.

Als je dit allemaal gedaan hebt, dan verschijnt de groep lampen voortaan bovenaan het scherm wanneer je de app opstart. De groep kun je vinden onder een grote knop.

Wanneer je op de knop tapt, dan gaan alle lampen in één keer aan, of uit. Je kunt ook op het kleine instellingenknopje tappen om de lampen een andere kleur of witbalans mee te geven. Onthoud: deze opties stel je dan in voor de volledige groep.

LSC Smart Connect meerdere telefoons

En nu we toch bezig zijn met meerdere dingen tegelijkertijd regelen binnen de LSC Smart Connect-app, is het ook meteen handig om te kijken hoe het zit met LSC Smart Connect op meerdere telefoons.

Wanneer je andere gebruikers toevoegt aan de app, dan kunnen ze dezelfde producten aansturen als jij. Zo hoef je dus niet constant allerlei dingen voor hen te regelen, maar kunnen ze dat gewoon op hun eigen telefoons fixen.

Je kunt dit op twee manieren doen: of iedereen gebruikt hetzelfde account (je logt dan op elke telefoon in met het account van de hoofdgebruiker) of je maakt voor iedereen een apart account aan.

We raden aan om iedereen een apart account te geven, om te voorkomen dat verschillende gebruikers gaan rommelen met allerlei instellingen. Ook kan dit handig zijn wanneer iemand geen toegang meer nodig heeft tot het systeem: dan kun je diegene gewoon verwijderen.

LSC slimme lamp

LSC Smart Connect meerdere accounts

Maar hoe regel je dat dan precies? Via de app (Android en iOS) kun je andere mensen simpelweg uitnodigen. In het onderstaande stappenplan leggen we uit hoe dit werkt.

LSC Smart Connect meerdere accounts
LSC Smart Connect met meerdere accounts gebruiken doe je zo.
Open de app en ga naar je profiel.
Druk vervolgens op de knop voor het Home-beheer.
Tap nu op de knop Families toevoegen
Vul nu een naam en een locatie in en sla de boel op.
Ga nu terug naar de vorige pagina.
Tap op het huis dat je net aanmaakte.
Tap op de knop waarmee je leden toevoegt.
De link die je aanmaakt kun je delen via WhatsApp, Signal, Gmail of andere apps.
Zorg ervoor dat de persoon waarmee je de link deelt, daarop klikt.
Daarmee krijgen ze namelijk een code, waarmee ze toegang krijgen tot je digitale huis.
De toegevoegde persoon moet nu binnen de app naar Home-beheer gaan.
Daar tapt diegene op Lid worden van een huis.
Die persoon vult nu de code in.
Vanaf dat moment kan diegene alle toegevoegde producten in huis aansturen.

Wil je ook weer iemand verwijderen? Dan regel je eveneens onder Home-beheer. Daar tap je op de naam van de persoon om hem uit je huishouden te halen.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: