Ring deurbel geluid aanpassen: dit is hoe het werkt

Geschreven door

Wesley Akkerman

Ring deurbel opladen

Laatste update:

1

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Wil je het Ring deurbel geluid aanpassen? In dit artikel leggen we uit hoe je dat precies doet en waar dat precies kan. Ook welke verschillende melodieën er allemaal beschikbaar zijn.

Wanneer je een Ring deurbel op of naast de deur hebt hangen, dan weet je altijd wie er voor de deur staat. Helemaal wanneer iemand aanbelt; dan krijg je vanzelf een melding.

Die melding hoor je via het Ring deurbel geluid zelf, dat dus uit het apparaat komt, evenals een eventueel gekoppelde Chime. Ook krijg je een smartphonenotificatie.

Het Ring deurbel geluid

Dat Ring deurbel geluid is inmiddels ontzettend herkenbaar. Niet alleen vanwege de reclame op de tv, maar ook vanwege het feit dat veel mensen zo’n slimme deurbel hebben.

En bij iedereen klinkt dat geluid ook gewoon hetzelfde. Niemand stelt echt persoonlijke notificatiegeluiden in bijvoorbeeld.

Ben je ‘vergeten’ hoe het standaar-geluid klinkt, dat kun je hier horen.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

En dan kunnen we het ons best voorstellen dat je wellicht een keer een ander geluid wil horen wanneer iemand aanbelt. Helemaal als andermans telefoon afgaat met hetzelfde meldingsgeluid.

Maar als je gewoon thuis zit en een populaire buur bent, dan komt dat geluid je wellicht een keer de neus uit. Dus daarom kijken we nu naar hoe je dat geluid aanpast.

Ring deurbel Smarthomefans - 1

Ring deurbel geluid aanpassen

We beginnen helaas met slecht nieuws. Want het is niet mogelijk het geluid op de Ring deurbel zelf aan te passen. Dat geluid klinkt dus altijd en overal hetzelfde, ongeacht de gebruiker.

Ben je niet ver verwijderd van je voordeur, dan kunnen we dus helaas niets voor je betekenen. Ring stelt je simpelweg niet in staat het geluid aan te passen, ook al zouden we dat wel graag willen.

Gelukkig hebben we die opties wel als het om de Ring Chime en -app gaat. Daar kunnen we het Ring deurbel geluid aanpassen en de notificaties personaliseren. Dat gaan we dan ook vrolijk doen.

Ring deurbel opladen
(Afbeelding: Wesley Akkerman / Smarthomefans)

Ring deurbel geluid Chime aanpassen

Om het geluid van de Ring Chime aan te passen, dien je het onderstaande stappenplan te volgen. Je hebt een aantal verschillende opties tot je beschikking; probeer ze allemaal eens uit.

Voor dit overzicht gaan we er overigens even van uit dat je de Ring deurbel en Chime allebei correct geïnstalleerd hebt. We leggen niet eerst uit hoe je de Chime helemaal klaarmaakt voor gebruik.

Ring Chime-geluid aanpassen
Zo pas je het geluid van de Ring Chime aan.
Open de Ring-app op je telefoon of tablet.
Tap op de drie streepjes in de hoek links bovenin.
Tap nu op Apparaten en zoek je Chime op in de lijst. Mocht je meerdere Chimes hebben, zorg er dan voor dat je de correcte gong uitkiest.
Tap op de nieuwe pagina op de instellingen voor audio.
Nu kom je op een pagina terecht waar je verschillende geluidjes uit kunt kiezen.
Ook kun je hier het volume instellen voor wanneer iemand aanbelt of voor wanneer iemand voor de deur staat.
Selecteer het geluidje dat je wil horen. De Ring-app speelt het deuntje af.
Tap nu op het pijltje naar rechts om de instelling voor de Chime op te slaan.

Ring deurbel geluid aanpassen: in de app

Het is daarnaast dus ook mogelijk een ander geluid te selecteren voor de notificatie die je op je smartphone of tablet ontvangt. Aanvankelijk hoor je hier hetzelfde deuntje als op de bel

Het maakt overigens niet uit of je de app op een smartphone of tablet hebt of dat je Android, iOS of iPadOS gebruikt. De onderstaande stappen werken voor alle gebruikers van de Ring.

Ring deurbel appgeluid aanpassen
Zo pas het je geluid van de app van de Ring deurbel aan.
Open de app op je telefoon of tablet.
Tap op de drie streepjes in de hoek links bovenin.
Tap op Apparaten en selecteer de Ring deurbel die bij de voordeur hangt.
Het kan zijn dat je hem een andere naam gegeven hebt, zoals Voordeur of Achterdeur.
Zoek in het overzicht het knopje voor apparaatinstellingen op.
Tap daarna op de optie voor notificatie-instellingen.
Nu staat er een lijst in beeld met mogelijke opties. Wanneer je op een geluidje tapt, dan krijg je hem meteen te horen.
Zit er een mooi geluidje bij? Tap dan op de pijl naar rechts om je keuze te bevestigen.

Leuk om te weten: tijdens de feestdagen kan het zijn dat Ring unieke ringtones aanbiedt. Zo kun je je huis helemaal in een kerstsfeer onderdompelen, mocht je daar behoefte aan hebben.

Ring deurbel problemen: alle oplossingen op een rij

Meer lezen?

Nu je toch hier bent, doe je er goed aan je meer of beter in te lezen over de Ring-producten. Op Smarthomefans besteden we aandacht aan verschillende onderdelen van deze populaire deurbellen.

Zo kun je het slimme systeem bijvoorbeeld met een flinke omweg toevoegen aan je HomeKit-setup. Knippert jouw slimme deurbel wel eens blauw, dan helpen we je dat ook gewoon oplossen. En hoe zat het ook alweer met dat abonnement? En is dat wel echt nodig? Die antwoorden vind je hier.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Ring deurbel geluid aanpassen: dit is hoe het werkt”

Plaats een reactie

Delen via: