Komt de Philips Hue Sync TV-app naar andere tv’s?

Geschreven door

Wesley Akkerman

Philips Hue tv

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Het is nu ongeveer een jaar geleden dat Philips Hue en Samsung samen de Philips Hue Sync-app uitbrachten. De apps kan de beelden op de tv analyseren en die gegevens doorsturen naar een gekoppelde Hue-bridge in hetzelfde netwerk, waardoor de lampen daarop kunnen reageren.

Dit zorgt ervoor dat de lampen de kleuren van de tv-beelden overnemen, net zoals een Philips-tv met Ambilight zou doen. Voor veel mensen is dit een interessante optie die een avondje tv kijken naar een hoger niveau kan brengen — maar tot nu toe is de Sync-app alleen beschikbaar voor Samsung-tv’s.

Philips Hue Sync-app downloaden?

Dan is het natuurlijk – een jaar later – de vraag: kunnen we de Philips Hue Sync-app ook voor andere televisies verwachten? Nou, op moment van schrijven hebben we daar helaas geen nieuws over, maar dat betekent niet dat er niets te melden valt. Want: wat niet is, kan natuurlijk nog komen.

Philips Hue tv philips hue sync
Afbeelding: Signify

Het lijkt erop dat Philips Hue en Samsung een overeenkomst getekend hebben waardoor Samsung-tv’s voorlopig het alleenrecht hebben op de Philips Hue Sync-app. Hoe lang die overeenkomst duurt, weten we niet. Maar dat zo’n overeenkomst op een gegeven moment ten einde loopt, is zeker.

Er komt best veel bij kijken

Verder kunnen we hierover mededelen dat er best wat komt kijken bij de Philips Hue Sync-app voor televisies. Want de tv moet krachtig genoeg zijn voor het verwerken van het beeld en het geluid, én het analyseren van diezelfde beelden voordat de tv contact maakt met de Philips Hue-bridge.

Dit is dus niet zozeer afhankelijk van een tv-platform (zoals WebOS of Android TV), maar hangt meer af van de samenwerking tussen een tv-fabrikant en Philips Hue. Mogelijk horen we tijdens CES 2024 meer over eventuele samenwerkingen, want het hoeft nu niet lang meer te duren voordat Philips Hue daarover iets bekendmaakt. We houden het voor je in de gaten.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: