YouTube op Sonos: complete gids met alles wat je moet weten

YouTube op Sonos

Speakers van Sonos zijn ware krachtpatsers als het gaat om ondersteuning voor muziekstreamingdiensten. Maar wat nou als je YouTube wil afspelen via je speakernetwerk in huis? In dit artikel lichten we toe hoe dat werkt en wat je daarvoor moet doen.

YouTube op Sonos

Sonos heeft in 2019 een update uitgebracht die het mogelijk maakt YouTube direct vanuit de Sonosapplicatie af te spelen. Dat betekent dat wanneer je bijvoorbeeld een Sonos Move, Sonos Beam of Sonos One hebt, je toegang krijgt tot een weldaad aan muziek en andere audiocontent.

Sonos-deals: extra korting op slimme speakers deals beschikbaar

Korting op Sonos
Interessante combi-deals

Je haalt hier het meeste uit wanneer je toegang hebt tot YouTube (Music) Premium. Dat is een maandabonnement dat door Google aangeboden. Google zet dat abonnement in de markt als manier waarop je geheel zonder advertenties naar video’s kunt kijken, maar er is nog meer mogelijk.

Met zo’n abonnement kun je namelijk ook afspeellijsten, complete albums, remixes van bekende nummers, covers en meer afspelen op het slimme speakersysteem. Afhankelijk van de speaker die je thuis hebt staan, kun je mogelijk ook nog gebruikmaken van AirPlay. Dat is een streamplatform dat ontwikkeld is door Apple, die alleen vanaf Appleproducten toegankelijk is.

Afbeelding: Pixabay

YouTube naar Sonos streamen

De eerste optie is gebruikmaken van YouTube Music, waarmee je gemakkelijk en snel content naar je Sonosspeakers stuurt. Doorloop het onderstaande stappenplan om dat voor elkaar te krijgen.

 1. Open de Sonosapplicatie. Ga dan naar het kopje Meer en druk op de knop voor het toevoegen van muziekstreamingdiensten. Druk nu op YouTube Music en geef aan dat je die dienst wil toevoegen aan je netwerk.
 2. Nu moet je laten weten of je al een account hebt of dat je nog een account moet aanmaken. Heb je al een account, maar nog geen abonnement? Ook dat kan geregeld worden.
 3. Wanneer je eenmaal YouTube Music geautoriseerd hebt als muziekstreamingdienst, dan wordt je doorgestuurd naar je standaardbrowser op je smartphone.
 4. Hier moet je een code invullen die je zojuist gekregen hebt en daarna druk je op de volgendeknop.
 5. Kies in het volgende scherm het Google-account uit dat je wil gebruiken voor YouTube Music en laat weten dat je toestemming geeft.
 6. Nu krijg je een bevestiging te zien van de keuzes die je zojuist gemaakt hebt.
 7. Tot slot kun je nog een naam invullen voor YouTube Music binnen de Sonosapp.

Wanneer je de installatie achter de rug hebt, dan kun je vanuit de Sonosapplicatie alle muziek uitkiezen via YouTube Music die je wil.

Sonos One slimme speaker
Via: sonos.com

YouTube afspelen via AirPlay 2

Maar wat nou als je geen abonnement hebt op YouTube Music en je toch YouTube naar Sonos wil streamen? Nou, als iOS-gebruiker heb je mazzel, maar Androidgebruikers hebben helaas pech. iOS-gebruikers kunnen namelijk leunen op de AirPlay 2-technologie van Apple. Dat kun je doen met zowel een iPhone als iPad.

Een aantal speakers van Sonos, zoals de Sonos One, Beam, Playbase, Move en tweede generatie Play:5 ondersteunen namelijk AirPlay 2. Bovendien is het zo dat je YouTube ook vanuit de Safaribrowser kunt streamen naar Sonos; maar vanuit de app werkt dat helaas niet.

Je moet als volgt te werk gaan:

 1. Zorg ervoor dat je Sonosspeaker en je smart device op hetzelfde netwerk zitten;
 2. Start een YouTubevideo die je af wil spelen;
 3. Open het Bedieningspaneel van je iPhone of iPad;
 4. Force Touch nu de knop voor muziekbediening en tap op het AirPlay-icoon;
 5. Kies een Sonosspeaker uit de lijst en de content moet vanzelf beginnen met afspelen.

Sonos-deals: extra korting op slimme speakers deals beschikbaar

Korting op Sonos
Interessante combi-deals

SonosTube is een simpele oplossing

Wil je het een beetje simpel houden, dan kun je kiezen voor de app SonosTube. Die applicatie kun je downloaden voor zowel Android als iOS. Na het downloaden en openen is het zaak dat je de app toegang geeft tot je Sonossysteem. Vervolgens kun je simpelweg een video opzoeken die je wil horen via je speakers. Zo speel je razendsnel de content af die je graag wil horen.

Afbeelding: SonosTube

YouTube naar Sonos streamen via desktop

Een laatste optie is de manier waarop je YouTube naar Sonos streamt via een desktopcomputer. We hebben wederom een kort stappenplan opgesteld voor je.

 1. Eerst moet je het programma Stream What You Hear downloaden. Klik daarvoor hier.
 2. Installeer en open het programma.
 3. Na het installeren staat het programma in het systeemvenster van Windows. Klik daarop met je rechter muisknop.
 4. Ga nu naar Tools en kies voor HTTP Live Streaming.
 5. In beeld verschijnt nu een url. Die moet je kopiëren.
 6. Open nu de Sonosapplicatie en ga naar het scherm waarmee je een radiostation toevoegt.
 7. Hier plak je de zojuist gekopieerde url (of je moet hem even handmatig overnemen) en kun je het station een naam geven.
 8. Klik vervolgens op OK.

Na het doorlopen van de bovenstaande stappen is het dus mogelijk om vanaf je desktopcomputer met Windows toch muziek af te spelen op je Sonossysteem, waaronder YouTube.

Sonos speaker nodig?

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen
 

Smarthomefans
Logo