Sonos Radio: alles over de uitgebreide radiodienst van Sonos

Sonos Radio

Sonos Radio is een radiodienst die beschikbaar is voor iedereen met Sonosspeakers in huis. De dienst biedt toegang tot exclusieve content, speciaal opgezette genrezenders en meer dan zestigduizend lokale radiostations. En het mooiste is: al die content kun je gratis beluisteren.

Sonos Radio

Hoewel Sonos Radio geheel gratis te gebruiken is, moet je er wel rekening mee houden dat een deel door advertenties ondersteund wordt. Het kan dus zijn dat je tussen al dat muziekgeweld door advertenties te horen krijgt. Dit gebeurt overigens alleen bij de Sonos Stations.

Sonos Stations is één van de drie onderdelen waaruit Sonos Radio bestaat. Stations biedt toegang tot dertig unieke radiostations, die de meest beluisterde muziek van Sonosgebruikers ten gehore brengt. Je hoort hier dus de meest populaire muziek van de mensen met een Sonossysteem in huis.

Sonos-deals: extra korting op slimme speakers deals beschikbaar

Korting op Sonos
Interessante combi-deals

Zo zijn er de zenders Pure Unplugged, Country Outlaws, Hip Hop Archive, Kids Rock en meer. Sonos ontwierp en ontwikkelde voor Sonos Stations speciale programmerings- en selectietools die zorgen voor een regelmatig bijgewerkte mix van nieuwe muziek.

Het tweede onderdeel is Sonos Sound System. Dit advertentievrije onderdeel (je hoort tussendoor dus géén reclame) is dé plek om nieuwe muziek te ontdekken, aldus het bedrijf. Dit is een uniek radiostation dat opgenomen wordt in en uitgezonden wordt vanuit de flagshipstore in New York.

Naast het ontdekken van nieuwe muziek, is dit ook een goede plek om inspiratie op te doen voor nieuwe nummers. Alle content binnen Sonos Sound System wordt overigens gehost en samengesteld door het Sonosteam. Alle nummers die je hoort, worden dus handmatig uitgekozen.

Via Sound System hoor je nieuwe, bekende of herontdekte muziek. Ook krijg je verhalen mee van achter de schermen en zijn er uitzendingen met gastartiesten, zoals Angel Olsen, JPEGMAFIA, Phoebe Bridgers, Jeff Parker (Tortoise), Vagabond en nog een groot aantal andere artiesten.

Je kunt steevast woensdagavond om zes uur afstemmen op Sound System via Sonos Radio, om te kunnen genieten van de nieuwste uitzending. Die uitzending begint altijd met een zestig minuten durend programma van een gastartiest. De programma’s bevatten verder muziek en commentaar over artiesten, releases en het nieuwste werk van de host zelf.

Tot slot zijn er de Artist Stations. Ook dit is een advertentievrij onderdeel binnen Sonos Radio. De muziek die je hier hoort, wordt gecureerd door partners van Sonos en verschillende artiesten. Volg je bepaalde artiesten nauw op de voet, dan hoor je hier waar ze ook zelf graag naar luisteren.

Lokaal en wereldwijd aanbod

Het idee achter Sonos Radio is dat nieuwe muziek ontdekken toegankelijk gemaakt wordt. Dat doe het bedrijf door verschillende internetradiodiensten, zoals TuneIn, te integreren. Daardoor kun je onder meer naar lokale radiozenders luisteren. Je moet dan nog wel even je postcode invullen.

Zodra je lokale radiozenders toevoegt aan de app, dan blijf je dus ook op de hoogte van het nieuws omtrent sport, muziek en algemeen nieuws dat belangrijk is voor jouw regio. Gelukkig krijg je ook toegang tot radioprogramma’s en -zenders die elders op de wereld uitgezonden worden.

Tot slot kun je erop rekenen dat er constant nieuwe zenders toegevoegd worden aan Sonos Radio, dankzij een uitgebreide samenwerking met verschillende partners. Denk dan bijvoorbeeld aan de zenders van Global, dat is Europa’s grootste radiobedrijf van dit moment, en Radio.com.

Sonos Radio
Via: Sonos

En wat is Sonos Radio HD dan?

Dan hebben we ook nog een abonnement dat gekoppeld is aan de internetradiodienst: Sonos Radio HD. Dit is een reclamevrije, high-definition-versie van de bestaande muziekstreamingdienst die we hierboven beschrijven. Bovendien krijg je toegang tot meer content en meer functies.

Sonos Radio HD is te vinden in de Sonos S2-applicatie, die je kunt downloaden voor Android en iOS. Het abonnement dat je hiervoor nodig hebt, neem je af op de website van het bedrijf. Het maandabonnement kost je 7,99 euro per maand, maar daar krijg je ook best wat voor terug.

Met een abonnement op de dienst krijg je onder meer toegang tot de mogelijkheid nummers over te slaan of te herhalen. De betaalde versie biedt meer exclusieve radiostations, content van en over artiesten en geluiden om bij te ontspannen en in slaap te vallen. Wel lekker zo nu en dan.

Sonos-deals: extra korting op slimme speakers deals beschikbaar

Korting op Sonos
Interessante combi-deals

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen
    

   Smarthomefans
   Logo