‘Apple Homepod met scherm komt niet eerder dan 2025’

Desondanks blijven er keer op keer geruchten verschijnen over dit apparaat.

Geschreven door

Wesley Akkerman

HomekIT & HomePod Apple

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

💡 In het kort

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan kunnen we een Apple Homepod met scherm verwachten. Er zijn daarvoor meer verwijzingen gevonden gevonden in de broncode van tvOS 17.4. Mogelijk komt dit apparaat pas in 2025 op z’n vroegst op de markt, aldus Bloomberg.

Er is al een tijdje veel te doen omtrent de Apple Homepod met scherm. Veel geruchtenmakers claimen al maanden dat Apple hieraan werkt, en zo nu en dan krijgen we een glimp mee van waar het bedrijf dan precies aan denkt. Zo denkt Bloomberg nu dat de iPhone-fabrikant hier wel mee bezig is, maar dat die nog lang op zich laat wachten.

Bloomberg-redacteur Mark Gurman maakt terecht de opmerking in zijn stuk dat Apple al heel lang achter de schermen bezig is met allerlei apparaten voor in een smarthome. Maar geen van die apparaten zijn echt interessant genoeg om uitgebracht te worden, tot nu toe. Zo zou het bedrijf uit Cupertino eerder al gewerkt hebben aan een apparaat dat de Homepod combineert met de Apple TV-mediaspeler en de Facetime-communicatie-applicatie.

Apple-HomePod
Via: apple.com

Homepod met scherm op komst?

Ook zou er een Homepod met scherm moeten verschijnen waarvan het display dan vast zou zitten op een robotarm. Tot slot zou Apple overwogen hebben om iPads magnetisch aan de muur te bevestigen, zodat ze zouden kunnen dien als een soort smarthomehub.

Echter, nieuwe producten laten vooralsnog op zich wachten, aangezien Apple maar geen besluit lijkt te kunnen nemen. Zo nu en dan krijgen we nog wel iets van potentiële plannen mee, zoals de Homepod met scherm uit dit artikel. 9to5Mac had namelijk verwijzingen gevonden naar dat apparaat in de broncode van tvOS 17.4, maar dan nog hoeven we niet te verwachten dat zo’n apparaat daadwerkelijk snel verschijnt.

Bloomberg verwacht namelijk dat als Apple aan zou apparaat zou werken, dat pas in 2025 op de markt zou verschijnen. Dat komt omdat Apple eerst nog moet overleggen met allerlei productiepartners, zoals die in China, om te kijken wat er mogelijk is. Het project zou in elk geval onder leiding staan van Matt Costello en Brian Lynch. Dat is goed nieuws, aangezien dit twee Apple-veteranen zijn.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: