Opnieuw verwijzing naar Apple homeOS gevonden

Apple lijkt al jaren te werken aan een nieuw systeem voor zowel Homepod als Apple TV.

Geschreven door

Wesley Akkerman

Apple HomeKit

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

💡 In het kort

In een recent gelanceerde bèta van tvOS komen we wederom een verwijzing tegen naar Apple homeOS, een systeem dat nog niet aangekondigd is. Het lijkt er in elk geval op dat de iPhone-maker hier achter de schermen druk mee bezig is. Een officiële bevestiging is er nog niet.

In januari verscheen er een bèta voor tvOS 17.4, die onder meer een verwijzing bevat naar Apple homeOS. Dat is een vooralsnog onaangekondigd systeem dat waarschijnlijk bedoeld is als een soort smarthomeplatform. Of dat dan naast Apple Homekit moet bestaan of dat platform gaat vervangen, dat weten we nog niet.

De verwijzing werd gespot door de redactie van Macrumors. Helaas verklapt die vondst vrij weinig over het mogelijk aankomende systeem. Maar uit deze informatie kunnen we in elk geval opmaken dat Apple achter de schermen nog steeds werkt aan homeOS. Het kan natuurlijk ook zijn dat de ontwikkelaars steeds vergeten de referentie te verwijderen.

Apple homeOS gespot

Het idee achter homeOS lijkt te zijn dat die bedoeld is voor de Homepod- en Homepod mini-speakers van het Amerikaanse bedrijf. Die draaien nu nog op een aangepaste versie van tvOS, net als de Apple TV-mediaspeler. Het zou niet vreemd zijn als Apple daar meer een smarthome-achtig systeem achter zou plaatsen.

Apple-HomePod
Via: apple.com

Apple Homekit zou dan nog steeds een onderliggend systeem zijn dat alle slimme apparaten aan elkaar koppelt, terwijl homeOS tvOS zou kunnen vervangen. Met zo’n nieuw besturingssysteem zou het bedrijf uit Cupertino nieuwe functies kunnen introduceren die mogelijk niet in tvOS gebakken kunnen worden. We gaan het vanzelf zien.

Niet de eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dat er een verwijzing naar Apple homeOS gevonden is. In 2021 verscheen de naam van dit systeem voor het eerst in een vacature van Apple. Uiteindelijk paste het bedrijf de term aan en kwamen daar zowel tvOS als Homepod voor in de plaats. Het is dus geen gekke gedachte dat homeOS naar die apparaten komt.

Met de introductie van homeOS zou de iPhone-maker ook nog nieuwe producten kunnen lanceren. Denk dan aan een Homepod met touchscreen, net zoals de Google Nest Hub. Of een afneembare iPad met een speakerbase, zoals de Google Pixel Tablet. Apple houdt ondertussen de kaken stevig op elkaar.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: