Sonos speaker resetten: reset guide voor jouw Sonos speakers

Geschreven door

Wesley Akkerman

Sonos Play:5 Slimme Speaker

Laatste update:

1

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Je Sonos speaker resetten is een fluitje van een cent, maar het is wel handig als je weet wat er precies moet gebeuren. Wanneer je een speaker van de fabrikant reset, dan ga je als het ware terug naar de Sonos fabrieksinstellingen en moet je alles opnieuw instellen. Weet dus waar je aan begint.

Sonos speaker resetten

Je Sonos box resetten doe je om verschillende redenen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je je speaker wil verkopen. Maar het kan ook zijn dat je merkt dat de luidspreker een beetje traag wordt. Wanneer je de Sonos speaker reset, dan moet die weer zo goed als nieuw zijn.

Sonos Move Slimme Speaker

Sonos-deals: extra korting op slimme speakers deals beschikbaar

Korting op Sonos
Interessante combi-deals

Is dat overigens niet het geval, dan raden we aan contact op te nemen met de klantenservice van het bedrijf. Echter, in heel veel gevallen kan een snelle reset de oplossing bieden voor het probleem waar je tegenaan loopt. Maar hoe ga je hiervoor precies te werk? We vertellen het je in dit stappenplan.

YouTube op Sonos
Afbeelding: Sonos

Wees gewaarschuwd

Voordat we beginnen willen we echt duidelijk maken dat wanneer je je speaker terugbrengt naar de fabrieksinstellingen, je alles kwijt bent. Denk dan aan:

  • registratie-informatie
  • content die is opgeslagen in Mijn Sonos
  • muziekdiensten van een Sonos-product

Verder is het zo dat het Sonosproduct in kwestie voor kan stellen om terug te gaan naar de fabrieksinstellingen, wanneer er problemen opduiken tijdens het installeren. Tot slot is het goed om te weten dat je dit proces moet doorlopen voor elk product van Sonos dat je wil resetten.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Sonos geeft zelf ook nog een waarschuwing af over het je Sonos speaker resetten. De waarschuwing luidt als volgt:

Als je alle producten in je systeem reset, worden de gegevens in je systeem permanent verwijderd. Ze kunnen niet worden hersteld.

We raden niet aan om je Sonos-product te resetten als een probleemoplossing.

Sonoswebsite
Draagbare Sonos Roam
Afbeelding: Sonos

Alle Sonosproducten (behalve Move en Roam)

In principe is het zo dat alle Sonosproducten op dezelfde manier gereset worden, maar voor de Sonos Move en Sonos Roam ga je anders te werk. Daar later meer over. Eerst kijken we dus naar hoe Sonos One resetten bijvoorbeeld precies werkt. Maar dit werkt dus ook voor andere speakers.

De eerste stap die je moet nemen is de stekker van de speaker uit het stopcontact trekken. Druk op de knop ‘Verbinden’ en houd die knop ingedrukt wanneer je de stekker weer in het stopcontact doet. Heeft de speaker in kwestie die knop niet? Geen nood, dan kun je hiervoor de play/pauze- of dempknop gebruiken. Je moet dus even goed checken welke knoppen de speaker heeft.

Je mag de knop nog niet loslaten en moet wachten totdat het lampje op je Sonosspeaker oranje en wit knippert. Wanneer het proces van resetten voltooid is, dan zie je dat aan hetzelfde ledlampje. Die kleurt dan namelijk groen. Vervolgens kan het product wederom geïnstalleerd worden.

Deze manier van je Sonos speaker resetten werkt voor allerlei speakers van het merk, waaronder de eerdergenoemde Sonos One, maar ook de Sonos Play:1, Sonos Play:3, Sonos Play:5, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos Amp en nog meer producten die eigenlijk niet de Move of Roam zijn.

Bovendien gelden die stappen ook voor de producten die Sonos samen met Ikea op de markt gebracht heeft. We hebben het dan over de Symfoniskspeakers van beide bedrijven. In dit geval gaat het om de tafellamp- en de boekenkastspeakers. Die reset je dus op dezelfde manier.

Lees ook: Siri op Sonos gebruiken

Sonos One slimme speaker
Via: sonos.com

Sonos Move resetten

Maar hoe moet je dan de Sonos Move resetten? Eerst moet je de Move van de oplader halen, mocht die daarop staan. Achterop vind je de aan/uit-knop. Houd die tenminste vijf seconden ingedrukt. Als de speaker uitstaat, hoor je een geluidsignaal. Ook gaat het statuslampje bovenop helemaal uit.

Sonos Move Slimme Speaker

Sonos-deals: extra korting op slimme speakers deals beschikbaar

Korting op Sonos
Interessante combi-deals

Nu dien je op de Verbindknop te drukken. Je moet de knop vasthouden terwijl je de speaker terug op de lader plaatst. Je mag de knop pas loslaten op het moment dat het lampje bovenop oranje en wit knippert. Zodra het proces voltooid is, dan kleurt datzelfde lampje groen. Nu kun je hem installeren.

Draagbare Sonos Roam
Afbeelding: Sonos

Sonos Roam resetten

Ook de Sonos Roam resetten werkt net even anders. Net als bij de Move moet je de aan/uit-knop achterop even vijf seconden ingedrukt houden. De speaker gaat dan uit. Wanneer de speaker uitgeschakeld wordt, hoor je een geluidsignaal en zie je dat het statuslampje uitgeschakeld is.

Nu houd je de play/pauze-knop ingedrukt, terwijl je één keer op de aan/uit-knop drukt. Je mag het play/pauze-knopje pas loslaten op het moment dat het statuslampje oranje en wit knippert. Zodra het lampje groen kleur, weet je dat het proces helemaal voltooid is en kun je hem installeren.

Je kunt je Sonos speakers ook in de badkamer gebruiken. Daar vertellen we je in dit artikel alles over.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Sonos speaker resetten: reset guide voor jouw Sonos speakers”

  1. Het lukt me niet om de Roam te resetten. Ik doe precies wat hier beschreven staat. Ik houd de pauze/start-knop ingedrukt maar hij blijft wit (zodra ik de Roam aangezet heb). Hij gaat niet knipperen. HELP!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Delen via: