Draagbare Sonos Roam: alles wat je moet weten

Draagbare Sonos Roam

De Sonos Roam is een compacte draagbare Sonos speaker. Technisch gezien is de Roam de tweede, omdat de Sonos Move, ondanks z’n gewicht, ook een draagbare Sonos is vanwege z’n ingebouwde accu. In dit artikel lees je alles over de Sonos Roam.

De draagbare Sonos Roam

De Sonos Roam is dus een draagbare en volledig draadloze Sonos-speaker. Het merendeel van de speakers van dit merk sluit je aan met een stekker, waardoor Roam (evenals de Move) een uniek model is. Desondanks heeft de Roam veel Sonos-functies gekregen die andere modellen ook hebben.

Sonos-deals: extra korting op slimme speakers deals beschikbaar

Korting op Sonos
Interessante combi-deals

Zo regel je in feite alle belangrijke zaken via de Sonos S2-applicatie, die je downloadt voor Android en iOS. Je koppelt daarmee je favoriete muziekstreamingdiensten en linkt daarmee verschillende Sonos-producten aan elkaar. Zo luister je naar je favoriete muziek, e-books, podcasts en meer op heel het Sonos-netwerk bij je in huis en dat allemaal vanuit één applicatie.

Ge je voor de compacte Sonos Roam of grotere Sonos Move?

Afbeelding: Sonos

De Roam combineert het beste van twee werelden. Door de interne accu, het lage gewicht en de bluetoothverbinding, neem je hem overal mee naartoe. Tegelijkertijd kun je hem thuis opnemen in je bestaande Sonos-netwerk, waardoor je er als Sonos-gebruiker optimaal gebruik van maakt.

Specificaties draagbare Sonos speaker

Sonos kenmerkt zich door zijn toegankelijke karakter. Wellicht is het even wennen als je vanuit een ander ecosysteem stapt; maar voor fervente gebruikers is de ervaring koek en ei. Die ervaring wordt onderstreept door de hoge kwaliteit audioweergave. Natuurlijk mag je niet eenzelfde muziekervaring verwachten als van grotere speakers, maar dan nog mag de kwaliteit er zijn.

De Sonos Roam beschikt over twee digitale klasse h-versterkers, evenals een enkele tweeter voor de hogere frequenties. De mid-woofer is verantwoordelijk voor de tonen in het midden en aan de onderste kant van het spectrum. Verder zijn de boven- en onderkant voorzien van siliconen kussens, waardoor de speaker tegen een stootje kan en niet zomaar stukvalt.

Bovendien zit er een microfoon aan boord van de draagbare Sonos box. Daardoor kun je een stemassistent aanspreken, zoals Amazon Alexa of de Google Assistent. Je moet wel kiezen tussen de twee; je kunt ze niet tegelijkertijd gebruiken.

Afbeelding: Sonos

Verder wordt die microfoon gebruikt voor beamforming, echo-annulering en tuning via TruePlay, gepatenteerde Sonos-technologie. Dergelijke technologieën zorgen ervoor dat het geluid dat uit de draagbare Sonos Roam afgestemd kan worden op de ruimte waarin je luistert.

Het gewicht van de speaker maakt de Sonos draagbaar; hij weegt slechts 430 gram. Verder zijn er vijf fysieke knoppen aanwezig, is de hardware beschikbaar in de kleuren zwart of wit en moet de ingebouwde accu tot tien uur meegaan.

Functies draagbare Sonos Roam

We noemden het net al even: je kunt de speaker, en je apparaten in huis, bedienen via Google Assistent en Amazon Alexa. Dat werkt overigens alleen via wifi. Maak je gebruik van de bluetoothstand dan zijn die stemassistenten, net als op de Move, niet meer beschikbaar.

De Sonos Roam ondersteunt verder Apple AirPlay 2, waardoor je draadloos audio naar het kleine gevaarte stuurt. Ook kun je de speaker daardoor bedienen via Siri. Verder zorg je er met de bluetoothverbinding voor dat je nagenoeg elke dienst kunt gebruiken met de Roam.

Afbeelding: Sonos

De draagbare Sonos box heeft een ip67-certificaat en is dus waterdicht en stofvrij. Opladen gaat via een usb-c-kabel of een los verkrijgbare, draadloze Qi-lader. Mocht je het overigens niets vinden dat de Sonos een mic aan boord heeft: met één van de knoppen schakel je die gewoon helemaal uit.

Wanneer je je Sonos Roam aan je wifi-netwerk koppelt, dan maakt die automatisch verbinding met je netwerk op het moment dat je in de buurt bent. Heb je altijd je bluetooth aan op je smartphone en verlaat je het huis? Geen probleem, dan schakelt de Roam automatisch over op die verbinding.

Sonos-deals: extra korting op slimme speakers deals beschikbaar

Korting op Sonos
Interessante combi-deals

Tot slot is er de Sound Swap-functionaliteit. Die functie zorgt ervoor dat de draagbare Sonos box slim omgaat met de beschikbare verbindingen. Wanneer je de afspeelknop op de speaker even ingedrukt houdt, dan wordt de huidige muziek automatisch naar de dichtstbijzijnde speaker in huis gestuurd. Uiteraard moet je die andere speaker onderdeel zijn van het Sonos-netwerk.

Draagbare Sonos Roam kopen

De Sonos Roam is verkrijgbaar vanaf 20 april 2021 voor 179 euro. De speaker is in vergelijking met de Move een stuk compacter en dat is heel fijn, maar je moet er dus wel rekening mee houden dat de geluidskwaliteit misschien net even wat minder goed klinkt dan op grotere en dikkere speakers. Maar dat is natuurlijk volkomen logisch.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen
 

Smarthomefans
Logo