Nest Indoor cam 1st gen eindelijk naar Google Home-app

Geschreven door

Ruud Caris

Nest Cam 1st gen

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Google had eerder toegezegd dat de Nest Indoor cam 1st gen toegevoegd zal worden aan de Google Home-app. Dat betekent dat de bediening nu via deze app zal lopen.

Nest Indoor Cam (1ste generatie)

De aankondiging van de Nest Indoor Cam dateert alweer van 2015. Voor tech-producten is dit al vrij oud, het product heeft inmiddels dan ook al opvolger(s).

Neemt niet weg dat dit nog een veelgebruikte camera is, waarbij Google had toegezegd dat deze ook bediend zou kunnen worden door de Google Home-app.

Door de uitfasering van de Nest-app, is dit een logische stap van Google.

Nest Cam 1st gen

Public preview Google Home-app

Het overzetten van de Nest Cam 1st gen wordt gedaan middels een melding die verschijnt in de Google Home-app. Daar wordt het mogelijk om deze als het ware te importeren.

Op dit moment is dat alleen nog mogelijk met de Public Preview van de Google Home-app. Daarbij geeft de zoekgigant ook aan dat het nog even kan duren voordat iedereen toegang heeft.

Om toegang te krijgen tot de Public Preview, dien je dit aan te zetten in de instellingen van de Google Home-app. Vervolgens krijg je een seintje van Google als je toegang hebt tot de nieuwe app.

Nog meer Google Nest-producten

Tegenwoordig biedt Google Nest een grote scala aan producten. Zo zijn er veel Nest-camera’s, maar ook deurbellen zijn erg populair.

Hieronder een lijst met Google Nest-producten.

Tegenwoordig beheer je (praktisch) alle Google Nest-apparaten via de Google Home-app. Het lijkt er dus op dat de Nest-app over een tijdje uitgefaseerd zal worden.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: