Google Nest Aware-abonnementen gaan in prijs omhoog

De prijzen van de twee Nest Aware-abonnementen stijgen met twintig procent.

Geschreven door

Wesley Akkerman

Google Nest Camera

Laatste update:

2

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

💡 In het kort

Google maakt bekend dat de prijzen voor de Google Nest Aware-abonnementen in prijs gaan stijgen. Eerst voor nieuwe, maar daarna ook voor oude klanten. Het reguliere abonnement kost vanaf 25 maart voor iedereen 60 euro per jaar, terwijl Plus dan 120 euro per jaar kost.

Heb je een abonnement op Google Nest Aware? Houd er dan rekening mee dat je daar op zeer korte termijn meer voor moet gaan betalen. Voorheen kostten de abonnementen respectievelijke 50 en 100 euro (die laatste prijs geldt voor het Plus-abonnement). Vanaf 25 maart stijgen de prijzen met twintig procent voor iedereen.

Straks betaal je dus 60 euro voor het normale jaarabonnement en 120 euro voor de Nest Aware Plus-variant. De nieuwe prijzen gelden reeds voor mensen die op dit moment een abonnement willen afnemen bij de zoekmachinegigant. Ben je een oude klanten? Dan gelden de nieuwe prijzen vanaf 25 maart. Je hebt dus een maand extra.

Google Nest Aware-prijzen omhoog

Dat is wat Google aan gebruikers heeft laten weten via de mail. Maar je kunt ook alles over de prijsstijgingen vinden op de officiële website van het bedrijf. Daar lees je ook waarom Google voor de prijsstijging gekozen heeft. In dit geval is de reden “om in te spelen op veranderingen binnen de markt, zoals inflatie en lokale belastingupdates”.

Aan de abonnementen zelf verandert ondertussen niets. Het is dus niet zo dat je meer waarde krijgt, ondanks de prijsstijgingen. Met het normale abonnementen krijg je dertig dagen videogeschiedenis in de cloud, terwijl het Plus-abonnement goed is voor zestig dagen. Ook heb je dan volledige 24/7-videogeschiedenis van de afgelopen tien dagen.

Wat kun je tegen prijsstijgingen doen?

Helaas kun je niet echt iets tegen de prijsstijgingen doen. Als je zo’n abonnement hebt en je wil er gebruik van blijven maken, dan moet je dus die twintig procent opslag betalen. Je kunt dit ook zien als een goed moment om te kijken naar alternatieven. Andere beveiligingscamera’s bieden namelijk andere opslagmethoden aan, die goedkoper zijn.

Zo is het soms mogelijk een NAS te gebruiken, waardoor je zelf een opslagserver opzet. En anders kun je middels een hub bijvoorbeeld een harde schijf koppelen, en daar alle video’s op opslaan. Dat is mogelijk wat goedkoper op de langere termijn. Plus: een groot voordeel is dan dat je alle beelden zelf in beheer hebt.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Topics:

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Google Nest Aware-abonnementen gaan in prijs omhoog”

 1. Eigenlijk zijn die abonnementsprijzen niet hoog. Een Nas? Ja maar die is niet compatibel met alle camera’s .. heel gedoe , electrisch vebruik.. onderhoud. Cloudstorage werkt altijd. En vergeet niet… aantal camera’s is bij een google abonnement onbeperkt. Bij andere merken betaal je per camera

  Beantwoorden
  • Ben het deels met je eens. Vooral als je volledig in het ecosysteem zit, dan is dit niet (overdreven) duur, maar het is wel weer een ‘extra’ abonnement. Naast een NAS kun je natuurlijk ook kiezen voor opslag op een SD (of een Homebase-achtig-apparaat).

   Hoe dan ook, zelf heb ik Nest Aware voor nu wel opgezegd. De prijsverhoging was niet de reden, wel de trigger. Omdat ik steeds minder producten van Google (Nest) gebruik, is het niet meer echt rendabel. Vooral als ’tweede’ abonnement bij een ander cloud-abonnement wordt het relatief duur.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Delen via: