Ikea komt met slimme ledstrip voor Dirigera-hub

Geschreven door

Wesley Akkerman

Ikea Ormanäs

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Binnenkort kun je de Ikea Ormanas aanschaffen bij de Zweedse meubelmaker. Dit is een slimme ledstrip die werkt met zowel de smarthomehub Dirigera als de Home Smart-app van het bedrijf.

Met de slimme ledstrip van Ikea kun je zowel rgb-kleuren als de witte kleuren selecteren. Helaas is het zo dat de strip niet in staat is meerdere kleuren tegelijkertijd te weergeven, zoals bijvoorbeeld de ledstrip van Philips Hue wel kan. Je kiest dus voor één kleur en daar moet je het mee doen.

Je bedient de Ikea Ormanas op twee manieren. Dat kan gewoon met de Home Smart-applicatie, die gratis beschikbaar is voor Android en iOS. Daarmee bedien je tevens allerlei andere slimme apparaten die Ikea de afgelopen jaren uitgebracht heeft. Of je gebruikt hiervoor de Stryrbar-afstandsbediening, die je nog los moet aanschaffen. De afstandsbediening kost 9,99 euro op de officiële Ikea-website.

Ikea Ormanäs
(Afbeelding: Ikea)

Ikea Ormanas voor Dirigera-hub

Verder is het zo dat je de Ikea Ormanas kunt koppelen aan de eerder gelanceerde Ikea Dirigera-hub. Die smarthomehub werkt op basis van Zigbee. Daardoor is de rgb-ledstrip helaas niet compatible met de hub die het Zweedse bedrijf daarvoor op de markt bracht (de Trådfri-hub).

De led-strip is vier meter lang. Maar als je wil dan kun je op aangewezen plekken de strip inkorten. Je bevestigt de Ormanas middels 3M-tape, die direct op de achterkant zit. Zo kun je hem achter een kast, bed of zelfs tv plakken, mocht je dat willen. Tot slot is er een stekker waar je rekening mee moet houden.

Ikea Ormanäs
(Afbeelding: Ikea)

Prijs en beschikbaarheid

Op moment van schrijven is de Ikea Ormanas nog niet beschikbaar in de winkels. Wel komen we het product al online tegen, maar ook daar kunnen we hem helaas nog niet bestellen. De Ikea-ledstrip heeft een prijs van 29,99 euro.

Lees ook:

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: