Ikea Somrig is een multifunctionele smarthomeknop

Geschreven door

Wesley Akkerman

ikea somrig

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Ikea heeft onlangs een nieuwe, multifunctionele smarthomeknop gelanceerd, in de vorm van de Ikea Somrig. Afgelopen weekend kwam hierover al nieuws naar buiten, maar destijds was het product nog niet te vinden op de Nederlandse Ikea-website. Maar daar is nu verandering in gekomen.

De Ikea Somrig is een handige smarthomegadget waarmee je meerdere apparaten in huis kunt bedienen. Je kunt tot zes producten aansturen, aangezien de knop zes acties ondersteunt. Om alles uit de nieuwe knop te kunnen halen dien je hem nog wel even te koppelen aan de Dirigera-smarthomehub.

Ikea Somrig: nieuwe smarthomeknop

De drie acties zijn verdeeld over twee knopjes. Je kunt een actie koppelen aan kort, twee keer of lang indrukken. Hiermee lijkt de accessoire op soortgelijke producten, die vaak dezelfde functies aanbieden.

ikea somrig
Hier hangen de knoppen aan de muur. (Afbeelding: Ikea)

De smarthomeknop heeft afmetingen van 50 bij 30 bij 80 millimeter, en beschikt over een ip44-certificaat. Daardoor kan die wat druppels aan bijvoorbeeld, en is die ook een beetje beschermd tegen stof — maar verwacht er niet al te veel van.

Verder is het handig om te weten dat de knop op één AAA-batterij werkt, en dat je hem op twee manieren kunt gebruiken. Je kunt hem inzetten als een soort afstandsbediening of je hangt hem op aan de muur of een kastje.

Prijs en beschikbaarheid

De Ikea Somrig is vanaf nu te koop op de Nederlandse website, en kan direct geleverd worden. Ook kun je de accessoire in de winkel aantreffen, al kan het geen kwaad van tevoren de voorraad te checken. De Somrig heeft een prijs van 7,99 euro per stuk.

Lees ook:

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: