Ikea komt met thuislader voor elektrische auto’s

Geschreven door

Wesley Akkerman

ikea wallbox evc

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

De Zweedse meubelmaker annex voordelige aanbieder van handige techproducten Ikea biedt vanaf vandaag thuisladers aan voor elektrische auto’s. Dat doet het bedrijf in samenwerking met zonne-energiebedrijf Svea Solar. Ook breidt Ikea het zonnepanelenaanbod verder uit.

Aanvankelijk is het zo dat de thuislader voor elektrische wagens van Ikea alleen in België verkrijgbaar is. Over een eventuele Nederlandse releasedatum is op moment van schrijven nog niets bekend. Maar als het product succesvol blijkt, dan is de kans zeer groot dat we hem ook in Nederland kunnen aanschaffen.

Thuislader Ikea Wallbox EVC

De Ikea-thuislader heeft een laadcapaciteit van 22 kW. Daarmee is de oplader tot tien keer sneller dan traditionele aansluitingen. Bovendien is het zo dat deze thuislader om kan gaan met alle automerken. Het maakt dus niet uit welke elektrische auto je momenteel voor de deur hebt staan.

De thuislader is daarnaast zowel binnen als buiten te installeren. Dus ook hier hoef je in feite nergens rekening mee te houden. De oplader zou dus passen bij alle auto’s en alle opstellingen. Uiteraard hoort er een app bij de lader. Met die app kun je het opladen optimaal beheren van je smartphone.

ikea wallbox evc
(Afbeelding: Ikea)

Meer meer zonne-energie doen

Ikea maakt in hetzelfde persbericht meteen van de gelegenheid gebruik aan te kondigen dat het meer met zonne-energie gaat doen. Vanaf 22 januari is het namelijk ook voor bedrijven mogelijk zonnepanelen af te nemen bij de meubelmaker. Dat is voor particulieren al mogelijk sinds 20217.

Hiermee hoopt de aanbieder een rol te kunnen spelen in de energietransitie. Het is voor de wereld an sich van belang dat we overstappen op hernieuwbare energiebronnen. Met de recente aankondigingen hoopt Ikea het zowel voor bedrijven als particulieren gemakkelijker te maken de overstap te maken.

“Sinds 2021 ontwikkelen Ikea België en Svea Solar een uitgebreid gamma rond zonne-energie”, lezen we in het persbericht, “waarmee klanten hun energieverbruik op een efficiënte en geïntegreerde manier kunnen beheren.” Zo kunnen klanten vanaf nu hun elektrische wagen opladen met energie die ze thuis opwekken met hun eigen zonnepanelen of opslaan in hun modulaire thuisbatterij.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: