Ikea komt officieel met drie nieuwe sensoren voor in je smarthome

Geschreven door

Wesley Akkerman

ikea sensoren

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Zweedse meubelmaker en producent van smarthomeproducten Ikea kondigt officieel drie nieuwe sensoren voor de Dirigera-hub aan. Eerder verschenen daar al geruchten over.

De eerste, nieuwe sensor voor de Ikea Dirigera-hub is een deur- en raamsensor. Met dit soort accessoires kun je checken of een deur of raam dicht is of open staat. Je kunt ze voor toegangs-, maar bijvoorbeeld ook voor koelkastdeuren gebruiken. Dan weet je altijd zeker dat de kou binnenblijft.

De sensoren worden Parasoll genoemd door Ikea. Als gebruiker kun je verder slimme acties koppelen aan de stand van de sensor. Als er ergens een deur opengaat (en je stapt bijvoorbeeld een slaapkamer binnen), dan kan het licht aanspringen. De Pararsoll kost 9,99 euro en is vanaf januari te koop.

ikea sensoren
(Afbeelding: Ikea)

Draadloze bewegingssensor van Ikea

Je kunt zo’n opstelling daarnaast combineren met een draadloze bewegingssensor, die Ikea eveneens in het assortiment opneemt. De sensor kost 7,99 euro en kan bijvoorbeeld op een gegeven moment meten dat er niemand meer in een kamer is. En dan kunnen de lampen ook weer uitgeschakeld worden.

De Vallhorn is ook vanaf januari te koop en kan naast het bedienen van de slimme verlichting, ook gebruikt worden als een soort waarschuwingssensor. Mocht er ergens onverhoopt beweging geregistreerd worden terwijl er niemand thuis hoort te zijn, dan is er mogelijk iemand binnen die daar niet zou moeten zijn.

ikea sensoren
(Afbeelding: Ikea)

Tot slot: de watersensor

En dan kijken we tot slot naar de watersensor, genaamd Badring. Deze sensor kun je bijvoorbeeld naast een wasmachine leggen, zodat je een melding krijgt wanneer die begint te lekken. Mocht dat gebeuren, dan krijg je een sirene van 60 decibel (op een meter afstand) te horen.

Via de Ikea Home-app kun je overigens een melding ontvangen wanneer er ergens water op de vloer ligt naast de Badring. De sensor heeft een prijskaartje van 9,99 euro en is vanaf april 2024 te koop. Daar moet je dus nog iets langer op wachten, maar voor het einde van de lente is het alweer zo ver.

ikea sensoren
(Afbeelding: Ikea)

Lees voor meer informatie het persbericht van Ikea.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: