Eufy deurbel installeren: met deze gids lukt het altijd

Geschreven door

Wesley Akkerman

Eufy deurbel opladen

Laatste update:

3

Publicatie:

·

Laatste update:

·

3

Je wil de Eufy deurbel installeren? Dan is het slim om van tevoren even te checken hoe je dat precies doet. Een goede voorbereiding is het halve werk.

In principe kost het helemaal niet zo veel tijd, geld en energie om de Eufy deurbel te installeren. Zeker niet wanneer je de accu van de slimme deurbel wil gaan gebruiken.

Maar hoe ga je te werk wanneer je de Eufy deurbel via het stroomnetwerk z’n werk wil laten doen? Dan moet je even wat voorbereidingen treffen en een aantal zaken controleren.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Hoe je ook te werk gaat, we geven van tevoren hetzelfde advies mee als bij de Ring: je moet de accu écht voor de volle honderd procent opladen voordat je de Eufy deurbel gaat installeren.

Via: bol.com

Eufy deurbel installeren: de voorbereidingen

De Eufy deurbel installeren kan alleen wanneer we eerst de Homebase geïnstalleerd hebben. Heb je al een geïnstalleerde Homebase in huis? Dan kun je deze stap gewoon overslaan.

En anders ga je simpelweg als volgt te werk. Stop de stekker van de Eufy Homebase in het stopcontact. Stop nu de meegeleverde ethernetkabel in de basis en in je router.

Op het moment dat het lampje op de Homebase blauw kleurt, dan is het tijd om de boel te installeren. Download de Eufy-app op je smartphone, maak een account aan en voeg de basis toe.

Het kan zijn dat je eerst via mail je account moet activeren. Zorg er dus voor dat je bij je mail kunt. Heb je dit gedaan, dan kun je de instructies voor het installeren van de Homebase volgen.

Eufy deurbel

Vervolgens moet je bedenken hoe je Eufy deurbel wil installeren. Tenminste, we hopen dat je dit al gedaan hebt. Maar is dat nog niet het geval, dan is het nu het laatste moment.

Je kunt de Eufy deurbel installeren op twee manieren. Je kunt hem op een accu laten werken of je sluit hem aan op (eventueel bestaande) deurbelbedrading. Optie één is verreweg het gemakkelijkst.

Zorg er in elk geval voor dat de deurbel helemaal opgeladen is. De Eufy deurbel is helemaal opgeladen op het moment dat de led-verlichting voorop blauw kleurt. Dan kun je verder.

Eufy deurbel installeren: het installatieproces

Uiteraard vind je alles wat je wil weten over het installatieproces van de Eufy deurbel gewoon binnen de app. Die kan je stap voor stap uitleggen wat je moet doen en wanneer je dat moet doen.

Maar dan kun je wellicht tijdens de Eufy deurbel installeren tegen problemen aanlopen, die je aan had kunnen zien komen op het moment dat je je eerst dus even inleest over het installatieproces.

Binnen de app geef je aan welk model van de Eufy deurbel je wil installeren. En vanaf dat moment weet de app precies wat je nodig hebt (dit geldt overigens ook voor het installeren van de Homebase).

Voordat je gaat beginnen aan de installatie, nog een laatste tip. Bekijk eerst op welke hoogte je de deurbel wil hebben en of die iets meer naar rechts of links moet filmen voor je gevoel.

Eufy deurbel bedraad aansluiten
Zo sluit je de Eufy deurbel aan via (bestaande) bedrading.
Schakel de stroom uit en verwijder je oude deurbel.
Je schakelt de stroom uit via de meterkast.
Pak de montagebeugel erbij en geef met een potlood of pen aan waar de schroeven moeten komen.
Heb je een betonnen of stenen muur? Dan boor je een gat in de muur met de meegeleverde boor. Na het boren plaats je de pluggen die je uit de doos haalt. Het kan zijn dat je eerst nog de oude montagebeugel moet weghalen; we weten immers niet wat voor deurbel je nu voor de deur hebt hangen.
Pak nu de bestaande bedrading vast (zorg ervoor dat het stroom eraf is!) en trek die voorzichtig door de montagebeugel. Maak nu de beugel vast.
Nu kun je de draden vastmaken aan de schroeven. Je plaatst de bedrading onder de koppen van de schroeven; die schroeven haal je er overigens niet helemaal uit, maar ver genoeg zodat de draden eronder kunnen.
Mocht er nog geen aansluiting zitten, dan moet je eerst een gat door de muur heen boren.
Vervolgens moet je voorzichtig de meegeleverde stroomkabel gebruiken, en die door het gaat manoeuvreren. Stop de stekker pas in het stopcontact op het moment dat je klaar bent met installeren; nu nog niet doen, dus.
De Eufy deurbel werkt met 8V tot 24V. Het kan zijn dat je hier een deurbeltransformator voor nodig hebt.
Als je zelf de bedrading aanlegt, dan is de kans groot dat je geen transformator (of trafo) hebt. Kijk in de meterkast of er eentje hangt. Zo niet, dan heb je er dus nog een nodig voordat je de bedrade installatie kunt voltooien. Hoe je de trafo installeert, lees je in de handleiding van dat product. Vanuit Eufy wordt in elk geval aangeraden een trafo te installeren van minimaal 10V.
Sluit eventueel de extra beugel aan, waarmee je de Eufy deurbel in een hoek van vijftien graden kunt ophangen.
Je kunt de bel naar links of rechts laten kijken.
Koppel de bedrading aan de twee schroeven en draai ze vervolgens goed vast.
Pak nu de Eufy deurbel erbij om de installatie te voltooien. Je schuift hem op de beugel en klikt hem daarna vast.
Klik de Eufy deurbel nu aan de beugel vast, en verwijder het plastic.
Doe je dat niet, dan krijgt de Eufy deurbel geen stroom.

En dat is het. Zoals je ziet moet je een aantal dingen over je eigen opstelling weten, dus doe daar goed onderzoek naar. En twijfel je ergens over, schakel dan iemand in die er meer verstand van heeft.

Meer info kun je vinden in ons uitgebreide artikel over de Eufy deurbel bedraad aansluiten.

Dan is het nu tijd om te kijken naar de installatiemethode voor de mensen die wensen de Eufy deurbel met de accu te gebruiken. De Eufy deurbel installeren op deze manier is veel simpeler.

Eufy deurbel installeren met accu
Zo sluit je een Eufy deurbel aan die alleen op een accu draait.
Pak de montagebeugel erbij en geef met een potlood of pen aan waar de schroeven moeten komen.
Heb je een betonnen of stenen muur? Dan boor je een gat in de muur met de meegeleverde boor. Vervolgens kun je plugs (die ook in de doos zitten) gebruiken voor het monteren van de schroeven. Je kunt eventueel ook gebruikmaken van stevige plakstrips, mocht je niet willen, kunnen of mogen boren in de muur of het kozijn.
Maak nu de montagebeugel vast aan de muur (via de schroeven of de plakstrips).
Schuif nu de Eufy deurbel op de montagebeugel: je moet een duidelijke klik horen.

En ja, heel veel meer is het niet eigenlijk. Het belangrijkste om te onthouden is om de deurbel eerst volledig op te laden. Maar als het goed is, heb je dat al van tevoren gedaan.

Eufy Homebase 2

Eufy deurbel installeren: terug naar de app

Ongeacht de methode die je gebruikt: check na het ophangen of de deurbel werkt. Je moet het product koppelen aan je Eufy-account via de gratis app; dat regel je dus allemaal op je smartphone.

Voordat we kunnen testen of alles werkt naar behoren, moet je de resterende stappen in beeld uitvoeren. Zo moet je bijvoorbeeld de Eufy deurbel koppelen aan je persoonlijke wifi-netwerk.

Het is handig wanneer de Eufy deurbel vlakbij een wifi-punt binnen je meshnetwerk hangt. Maar het kan ook zijn dat je enkele router in huis natuurlijk sterk genoeg en je deurbel met gemak bereikt.

Vervolgens kun je nog allerlei andere dingen binnen de app instellen, zoals een naam en de bewegingszone. Daarna is de installatie voltooid en kun je op de bel drukken om te zien of alles werkt.

Meer lezen?

Nu je hier toch bent, kun je je net zo goed inlezen over de Eufy deurbel, evenals andere producten van het bedrijf. Op Smarthomefans hebben we een aantal interessante artikelen gepubliceerd.

Wat moet je bijvoorbeeld doen wanneer je Eufy deurbel spontaan afgaat? En hoe kun je voorkomen dat je deurbel gestolen wordt? Daar geven we antwoord op, evenals op een aantal veelvoorkomende problemen.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

3 gedachten over “Eufy deurbel installeren: met deze gids lukt het altijd”

  1. Heb ik ook hij laat bij installatie alleen het cijfer t8 zien en niet t82 wat eigenlijk moet.
    Het ik een verkeerde verzie app of zo de cam vind hij wel maar wil niet installeren

    Beantwoorden
  2. Het lukt niet om de deurbel te koppelen aan de homebase, al jullie tips gecheckt en uitgeprobeerd.
    De homebase doet alles volgens de app geeft alleen aan dat hij de deurbel niet kan connecten. Iemand nog een tip?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Delen via: