Google Home lampen kopen? Dit zijn de 5 beste opties

Geschreven door

Ruud Caris

Xiaomi Yeelight Candela

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Heb jij de Google Assistant in huis en ben je benieuwd welke slimme verlichting je met Google Home kunt gebruiken? Er zijn een aantal merken waarbij je die mogelijkheid hebt. Ik vertel je in dit artikel wat de beste opties zijn voor Google Home lampen.

Philips Hue A60 E27 White Bluetooth

Philips Hue Beste keuze

Groot aanbod
Vlekkeloze integratie
Veel mogelijkheden + goede app
Google Home lampen wiz

Wiz Goedkope optie

Zeer betaalbaar
Breed assortiment
Uit te breiden met slimme stekkers, bewegingsmelders en meer

Innr

Geronnemeerd merk
Groot aanbod
Breed verkrijgbaar

Waarom zou je lampen kopen voor je Google Home?

Wellicht weet je al precies waarom je op zoek bent naar lampen voor je Google Home systeem. Maar misschien weet je nog niet álle redenen waarom het beter is om lampen uit te zoeken die je met je Google Assistent kunt bedienen. Hier volgen daarom enkele voordelen waar je van profiteert wanneer jij enkele van de onderstaande lampen aanschaft.

Zoek je LED-strips die werken met Google Home, check dan ook eens het merk Govee.

  • Je bestuurt je lampen door midden van spraakcommando’s.
  • Je vindt alle lampen terug in één overzichtelijke app.
  • Je lampen werken naadloos samen met meerdere Google (Nest) producten, zoals de Nest Doorbell
  • Toekomstige producten kun je eenvoudig toevoegen aan je Google Home platform, waardoor je een echt smarthome creëert.
  • Je kunt met Google Home ook je lichten bedienen wanneer je gebruik maakt van slimme stekkers die bij Google Home passen. Dan heb je geen slimme lampen meer nodig.
9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Lees ook: ‘Oké Google Stel apparaat in’: Een nieuw apparaat met je stem installeren.

5 slimme lampen voor Google Home

1. Philips Hue

Philips is wellicht één van de meest bekende merken in Nederland. Dat is niet vreemd, aangezien het merk van eigen bodem afkomstig is en het destijds in Eindhoven allemaal begon met het maken van verlichting en lampen.

TOP 10: Lampen voor Google Home Populair

Alle lampen voor Google Home in één lijst
Bekijk of je korting kunt krijgen

Omdat het bedrijf vroeg is begonnen met de ontwikkeling van lampen, is de slimme verlichting van Philips Hue ook zeer uitgebreid. Er zijn tientallen verschillende lampen verkrijgbaar, allemaal voor verschillende fittingen en doeleinden. Er is dus altijd een Hue lamp die past bij jouw huis. Uiteraard kun je de Hue lampen bedienen met Google Assistant, waardoor deze uitbreiding van je slimme huis nog leuker wordt.

Wanneer je Philips Hue lampen koopt, zijn er wel twee dingen waar je op moet letten:

  • De Philips Hue lampen hebben een Hue Bridge nodig om verbonden te worden met internet. Anders werken ze alleen via ZigBee of Bluetooth.
  • Er zijn Zigbee en Bluetooth varianten van de Hue lampen verkrijgbaar. Beiden werken met Google Home, maar de Bluetooth versie heeft minder overige opties.
Yeelight Aurora Slimme verlichting
Via: yeelight.com

2. Xiaomi Yeelight

Xiaomi was in Europa voor lange tijd een onbekend merk. Totdat er smartphones van het Aziatische bedrijf in Nederland uitgebracht werden. De kwaliteit van de toestellen kon zich vrijwel direct meten met de high-end toestellen uit de VS en Europa, en werden toch voor een aanzienlijk lagere prijs aangeboden.

Xiaomi heeft inmiddels duizenden producten op de markt gebracht, waaronder slimme verlichting. Omdat de slimme verlichting van Xiaomi standaard is uitgerust met WiFi, heb je hiervoor geen hub nodig. Ook is de Xiaomi Yeelight eenvoudig te besturen als Google Home lamp. De Yeelight lampen zijn daardoor ook een goed Philips Hue alternatief. De prijzen zijn een stuk voordeliger en de lampen functioneren in de basis vrijwel hetzelfde. De Yeelicht lampen missen alleen opties zoals Geofencing en de afstemming op films en games.

Benieuwd hoe de Yeelight zich verhoudt tot de Philips Hue lampen? Lees mijn artikel Xiaomi Yeelight vs Philips Yeelight.

3. LIFX

LIFX is een premium merk dat normale slimme verlichting, maar ook zeer unieke lampen maakt. Het assortiment van LIFX gaat letterlijk van een eenvoudig peertje naar hele muren vol met lichtgevende platen die je in de vorm plaatst die jij wilt.

Wil jij je lampen bedienen met Google Assistant? Dankzij de integratie van LIFX in je Google Home platform, kun je de unieke verlichting van het merk voortaan ook met je spraak bedienen. Zo toveren Google en LIFX jouw huis om in een spektakel van licht, vormen en miljoenen kleuren.

TP-Link LB110
Via: tp-link.com

4. TP-Link

TP-Link is een merk dat tientallen verschillende producten op de markt heeft gebracht. Gelukkig doet deze spreiding niets af aan de kwaliteit van de slimme verlichting van TP-Link. De TP-Link LB110 en Google Home gaan bijvoorbeeld heel goed samen, net als andere lampen van het merk.

Bijkomende voordelen van de TP-Link LB110 lampen zijn dat je geen hub nodig hebt, je het energieverbruik real-time kunt meten en dat je de lamp via de app op afstand kunt bedienen. Ook werken de lampen op WiFi, waardoor ze eenvoudig te bedienen zijn.

5. Innr

Het bedrijf Innr is van Nederlandse bodem. Je kunt er dus ook vanuit gaan dat de verlichting van het merk bestaat uit kwalitatieve slimme lampen met meer dan genoeg opties. Het assortiment met lampen van Innr is nog redelijk beperkt, maar de meest eenvoudige lampen zijn allemaal aanwezig. Alles van normale peertjes, tot spotjes en ledstrips zijn door het bedrijf slim gemaakt.

Je kunt de lampen heel eenvoudig bedienen via de Innr app, maar je kunt de lampen ook koppelen aan de Philips Hue app. Dat is binnen enkele minuten gebeurd. Vervolgens kun je de lampen ook via Google Home bedienen, omdat die is aangesloten op je Hue bridge. Zo kun je dus zonder problemen lampen van Innr en Philips met elkaar combineren en toch alle lampen in één app aan en uitzetten. Dat scheelt dus een hoop gedoe.

Google Home en slimme verlichting zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De vier merken in dit artikel zijn daarom een ideale toevoeging aan je smarthome. Want zeg nou eerlijk. Je voelt je toch wel heel cool als je met één commando al je lampen kunt bedienen?

Lees meer

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Delen via: