Samsung Home Hub: maak jouw huis nóg slimmer met deze koppeling

Geschreven door

Ruud Caris

Samsung Home Hub apparaat

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Staat jouw huis helemaal vol met slimme huishoudelijke apparaten? Dan zou het voor jou een fijne uitkomst zijn om al die smart producten te beheren vanuit één apparaat. Daar dacht Samsung precies hetzelfde over. Maak kennis met de nieuwe Samsung Home Hub!

Samsung Home Hub: wat is het eigenlijk?

De Samsung Home Hub is bedoeld voor huishoudens die hun woning hebben omgetoverd tot een smart home. Het apparaat wordt omschreven als een innovatieve tablet die slimme producten aan elkaar koppelt.

Het apparaat helpt alle takenlijstjes van verschillende gebruikers overzichtelijk te houden op één gedeelde tablet. Iedereen in het huis heeft namelijk toegang de Home Hub.

Samsung Home Hub koppeling
Via: Samsung

Hoe werkt de Home Hub?

De Home Hub maakt gebruik van AI en SmartThings, waardoor het de wensen van de gebruikers begrijpt en fijne oplossingen biedt. Jouw smart home wordt daarmee dus ook écht smart, want producten worden ingesteld op basis van jouw voorkeuren.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Vanaf dit apparaat kan je de diverse producten bedienen. Daarvoor hoef je niet per se naar de hub toe te lopen, want ook spraakassistent wordt ondersteund!

Welke apparaten werken met Samsung Home Hub?

Heel wat apparaten kunnen gekoppeld worden aan de Samsung Home Hub. Daartoe behoren in ieder geval alle producten van Samsung SmartThings: hét smarthome platform van Samsung.

Dit platform biedt de mogelijkheid om verschillende apparaten aan elkaar te koppelen via de applicatie van SmartThings. Deze kan je installeren op een smartphone, zoals de Samsung A53. Uiteraard worden alle Samsung smart producten ondersteund, maar ook overige apparaten zoals Philips Hue of slimme deurbellen als Ring en Nest.

Bekijk hieronder een aantal opties van apparaten die je kan koppelen:

  • Slimme deurbellen
  • Smart thermostaten
  • Smart slot
  • Slimme airconditioning
  • Smart koelkast
  • Robotstofzuiger
  • Slimme lampen
  • Smart droger en wasmachine
  • Smart televisie

Mogelijkheden van Samsung SmartThings

Met behulp van Samsung SmartThings stel je eenvoudig routines in. Met één druk op de knop wordt direct jouw ochtendritueel gestart: de gordijnen gaan open, het nieuwsbericht wordt op radio afgespeeld en de lampen in de keuken gaan aan om je dag te beginnen met een kop koffie.

En zo kan je voor ieder moment van de dag een andere routine creëren. Bijvoorbeeld als je thuis komt van jouw werk, bij het kijken van een film of als je naar bed gaat.

Samsung Home Hub koppeling
Via: Samsung

AI en SmartThings

De Samsung Home Hub maakt gebruik van AI, ofwel Artificial Intelligence. De Home Hub voert dus taken uit waar normaal gesproken menselijke intelligentie voor nodig is én leert hier zelfs van.

Dit maakt de hub mogelijk voor een aantal diensten die je kan verdelen in categorieën: koken, kledingverzorging, huisdier, lucht, energie en thuiszorg. Binnen iedere dienst leert de Home Hub jouw voorkeuren kennen en zal de gekoppelde apparaten daarop steeds meer instellen. Hieronder enkele voorbeelden!

SmartThings Clothing Care

Kleding wassen is vaak niet een favoriete taak, maar moet wel gebeuren. Wat hulp om het efficiënter uit te voeren is dan ook zeker welkom. Je maakt een koppeling met apparaten zoals de Bespoke wasmachine en droger. Vervolgens worden er aangepaste verzorgingsopties getoond op basis van materiaal van de kleding, jouw gebruikerspatroon en het huidige seizoen.

SmartThings Pet

Jouw huisdier is jouw grote vriend(in) en moet zeker de juiste verzorging krijgen. Soms kan je er niet omheen om het huis te laten, waardoor jouw huisdier achterblijft. Dankzij de Samsung Jet Bot AI+ kan je dankzij de ingebouwde camera jouw huisdier van een afstand zien. Je verandert daarbij eenvoudig de omgeving en past bijvoorbeeld de instellingen aan van de airconditioner.

SmartThings Home Care Wizard

De Home Hub houdt zelfs alle slimme apparaten in de gaten en weet precies wanneer er onderdelen vervangen moeten worden. Je ontvangt direct een melding en weet op die manier altijd het moment dat je actie moet ondernemen. En gaat er iets mis in het huis? Ook dan wordt er begeleiding aangeboden. Je staat er dus (bijna) nooit meer alleen voor…

SmartThings Cooking

Het klaarmaken van maaltijden en de voorbereiding die daarbij komt kijken, kan een tijdrovende klus zijn. Een van de diensten focust zich daarom op koken: SmartThings Cooking.

Hiermee doe je wekelijks inspiratie op voor recepten, bepaal je op welke dag je wat eet en weet je precies de ingrediënten die je moet kopen. Van deze patronen wordt geleerd en daarmee worden er steeds betere suggesties gedaan. En dat alles koppel je eenvoudig aan de slimme koelkast van Samsung: de Family Hub.

Samsung Home Hub
Via: Samsung

Samsung Home Hub en Bixby

Er zijn twee manieren om de Samsung Home Hub te bedienen. De eerste optie is vanaf de touchscreen tablet. Daarnaast heb je de mogelijkheid om spraakassistentie toe te passen. Het apparaat heeft twee microfoons en twee luidsprekers.

Heb je een vraag? Dan stel je deze aan Bixby. Ook opdrachten kan je laten uitvoeren door spraakcommando’s te zeggen. En als Bixby jou iets te vertellen heeft, hoor je dit luid en duidelijk via de luidsprekers.

Samsung Home Hub kopen: prijs en beschikbaarheid

Het is helaas nog even wachten tot de Samsug Home Hub in Nederland verkrijgbaar is. In maart wordt het apparaat beschikbaar in Korea. Daarna zal pas een wereldwijde lancering plaatsvinden. Ook wat betreft de prijs is het nog even afwachten.

Kan je niet wachten om weer een nieuw gadget aan te schaffen? Bekijk dan eens alle accessoires voor Samsung smartphones en tablets. Wij volgen de updates van de Home Hub op de voet en laten je direct weten als er meer bekend is. Laat ons hieronder in een reactie weten of jij het apparaat in huis gaat halen!

Lees ook:

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: