Homey Pro werkt na update als Thread-router

Geschreven door

Wesley Akkerman

Athom Homey platform

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Als je de Homey Pro wil gaan gebruiken als een Thread-router, dan hebben we goed nieuws. Dat is namelijk mogelijk nadat je de bèta-update daarvoor gedownload hebt. Dat is niet het enige nieuws omtrent de hub en zijn bridge, aangezien je ook airco’s kunt aansturen straks.

Sinds maandag 8 januari is het mogelijk een over-the-air-update te downloaden voor de Homey Pro die ervoor zorgt dat het apparaat als Thread-router in te stellen is. Waarom je dat zou willen doen is eigenlijk heel simpel: zo kan de Pro apparaten aansturen die gebruikmaken van smarthomestandaard Matter.

Homey Pro wordt Thread-router

De Homey Pro werd eind 2022 aangekondigd en is sinds medio 2023 verkrijgbaar. Sinds de lancering beschikt de smarthomehub al over een Thread-router, maar die was tot op heden dus niet officieel te gebruiken. Dankzij de nieuwe bèta-update is dat voor de eigenaars dus wel mogelijk.

Homey
blog.athom.com

De Homey Pro fungeert na het updaten als een Thread-basisstation, maar je kunt hem ook gebruiken als borderrouter. Eerder was het overigens al mogelijk Matter-apparaten via de Homey Pro aan te sturen, maar dat ging dan via wifi of een ouderwetse ethernetkabel.

En technisch gezien was het tevens mogelijk Thread-apparaten aan te sturen via de Homey Pro, maar alleen als je er nog een Thread-router van een derde partijen tussen plaatste. Zodra je minimaal softwareversie 10.3 op de Pro hebt staan, werkt alles in elk geval veel soepeler dan voorheen.

Ingebouwde infraroodsensor

Verder is het goed om te weten dat zowel de Homey Pro als Homey Bridge de ingebouwde infraroodsensor kunnen gebruiken voor het bedienen van airco’s. Hier heb je niet per se de nieuwste versie van de producten voor nodig, aangezien dit ook op oudere hubs werkt.

Ook voor deze functionaliteit is het handig om te weten dat het een bèta betreft. Er kunnen dus nog functies en merken missen, of dingen misgaan.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie

Delen via: